Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Szpej turystyczny - Produkty i Porady > GPS

GPS Wszystko co związane z elektronicznymi pomocami nawigacyjnymi. Sprzęt, mapy, porady.

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 18.06.2017, 22:25   #21
JaTomek


Zarejestrowany: Jun 2017
Posty: 605
Motocykl: ...............
JaTomek jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 3 dni 11 godz 51 min 10 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał motormaniak Zobacz post
Używam go od roku na myphone hammer z biedronki + takie mocowanie : https://www.aliexpress.com/item/Univ...608.0.0.6IfPkE
Na UA włączam sobie mapę hubrydową - satelita + drogi, na rowerze - mapę ze szlakami rowerowymi, a na szosę w PL - google maps.. Ja nie jestem obiektywny, ale kolega który ze mną jeździ zrezygnował ze swojego garmina, więc coś jest na rzeczy.
Używasz wersji pro?
JaTomek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18.06.2017, 22:47   #22
piesy


Zarejestrowany: Apr 2013
Posty: 72
Motocykl: nie mam AT jeszcze
piesy jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 5 godz 30 min 55 s
Domyślnie

Aplikacja jest super ale właśnie po ostatnim wypadzie na UA zdecydowałem sie na 64. Wkur... mnie zatrzymywanie co chwilę żeby się przyglądać co tam na ekranie widać. Locus w opakowaniu garmina to ideał.
piesy jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18.06.2017, 22:51   #23
motormaniak
mistrzu
 
motormaniak's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Posty: 1,953
Motocykl: RD03
Przebieg: ?
Galeria: Zdjęcia
motormaniak jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 4 tygodni 1 dzień 1 godz 8 min 0
Domyślnie

Cytat:
Napisał GrubyByk Zobacz post
Używasz wersji pro?
tak pro
__________________
Enduro i ADV
motormaniak jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18.06.2017, 23:03   #24
JaTomek


Zarejestrowany: Jun 2017
Posty: 605
Motocykl: ...............
JaTomek jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 3 dni 11 godz 51 min 10 s
Domyślnie

Szukam w Locusie i nie mogę znaleźć jak dodać hybryde mapy i widoku z satelity.
JaTomek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19.06.2017, 05:05   #25
Franz
Stary (P)iernik
 
Franz's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Świeradów Zdrój
Posty: 3,769
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
Franz jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 8 godz 59 min 56 s
Domyślnie

Pytanie do uzywajacych
Nie dziala roaming bez dostepu do internetu
Gdzie lezy problem? Ktos cos wie ?
Telefon sony xperia z3
__________________
<font color=#ffff00><b>.<font color=#000000>Tylko dwie rzeczy są nieskończone</font></b><font color=#000000>: <b>Wszechświat oraz ludzka głupota</b>, <b>choć nie jestem pewien co do tej pierwszej</b>. </font><b><font color=#000000>...  ( A.E)</font></b></font>
Franz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19.06.2017, 07:49   #26
Dubel
Gość


Posty: n/a
Online: 0
Domyślnie

A dane w roaming masz wlaczone?
  Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19.06.2017, 12:34   #27
Franz
Stary (P)iernik
 
Franz's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Świeradów Zdrój
Posty: 3,769
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
Franz jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 8 godz 59 min 56 s
Domyślnie

jaśniej - w chałupie działa. wyjdę poza zasięgg wi - fi jest
alert
-" trasa nie może być przeliczona. rozważ inne źródła nawigacji"
__________________
<font color=#ffff00><b>.<font color=#000000>Tylko dwie rzeczy są nieskończone</font></b><font color=#000000>: <b>Wszechświat oraz ludzka głupota</b>, <b>choć nie jestem pewien co do tej pierwszej</b>. </font><b><font color=#000000>...  ( A.E)</font></b></font>
Franz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19.06.2017, 12:57   #28
rumpel
 
rumpel's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: S-ec
Posty: 2,727
Motocykl: 6 dni 350, 690 R
Galeria: Zdjęcia
rumpel jest na dystyngowanej drodze
Online: 7 miesiące 4 dni 2 godz 24 min 2 s
Domyślnie

ja ostatnio bawie się Mapy.cz (z Locusem sie nie polubiliśmy) jest na Androida i iOs'a. Jest mozliwość pobrania map Offline, tworzenia tras i ich exportu oraz importu. B.fajnie wyznacza trasy piesze i rowerowe.


Dodam, że apka jest darmowa.

Ostatnio edytowane przez rumpel : 19.06.2017 o 13:08
rumpel jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19.06.2017, 13:07   #29
Poncki
 
Poncki's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Warszawa
Posty: 2,670
Motocykl: XR250R
Przebieg: ły
Galeria: Zdjęcia
Poncki jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 1 tydzień 6 dni 20 godz 28 min 50 s
Domyślnie

Franz, możesz mieć zepsuty/wyłączony GPS w telefonie.
Ja tak miałem w Samsungu.
Poncki jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19.06.2017, 15:30   #30
Franz
Stary (P)iernik
 
Franz's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Świeradów Zdrój
Posty: 3,769
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
Franz jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 8 godz 59 min 56 s
Domyślnie

działa. Inaczej nie pokazywałby gdzie jestem
Coś namieszałem w ustawieniach bawiąc się telefonem i programem
__________________
<font color=#ffff00><b>.<font color=#000000>Tylko dwie rzeczy są nieskończone</font></b><font color=#000000>: <b>Wszechświat oraz ludzka głupota</b>, <b>choć nie jestem pewien co do tej pierwszej</b>. </font><b><font color=#000000>...  ( A.E)</font></b></font>
Franz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Tags
locus map

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.