Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Szpej turystyczny - Produkty i Porady > GPS

GPS Wszystko co związane z elektronicznymi pomocami nawigacyjnymi. Sprzęt, mapy, porady.

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 15.10.2014, 11:37   #1
snake
 
snake's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2013
Posty: 52
Motocykl: RD03
snake jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 dzień 2 godz 56 min 10 s
Domyślnie GARMIN - topo

W związku z tym że jestem zupełnie zielony w kwestiach wgrywania map do nawigacji pojawił się mały problem. Otóż zakupiłem ręczniaka garmina a do niego otrzymałem mapy topo PL+EU ovczywiscie na karcie sd. Mam kilka urządzeń między innymi garmina zumo 340 i jak przekładam do niego kartę z topo to jest ok, ale próbowałem z tej karty przegrać pliki na inną kartę, co oczywiście się udało, ale kartę ze skopiowanymi plikami wkładam garmina ręczniaka i nic...mapy nie działają. Zapewne trzeba coś jeszcze zrobić aby zadziałały - pytanie co i z tym zwracam się do mądrzejszych ode mnie w tej kwestii
snake jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 15.10.2014, 11:43   #2
Boryss
Boże kopsnij troche rozumu.
 
Boryss's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2010
Miasto: Iwonicz/Mielec
Posty: 235
Motocykl: nie mam AT i nie będę miał
Galeria: Zdjęcia
Boryss jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 6 dni 12 godz 4 min 7 s
Domyślnie

jaki garmin
mapy muszą znajdować się w folderze "garmin"
Boryss jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 15.10.2014, 11:58   #3
snake
 
snake's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2013
Posty: 52
Motocykl: RD03
snake jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 dzień 2 godz 56 min 10 s
Domyślnie

oki - spróbuję w ten sposób
snake jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 15.10.2014, 12:59   #4
Miszel
Gość


Posty: n/a
Online: 0
Domyślnie

Licencja dla Topo PL jest przypisana do karty SD (numeru seryjnego karty)!!
A więc po skopiowaniu pliku mapowego na inną kartę nie będzie działać. Nawet jeśli skopiujesz plik licencyjny.

Topo Eu jest co prawda darmowa, ale tylko dla legalnych posiadaczy Topo PL, więc prawdopodobnie również jest przypisana do konkretnej karty SD (tu nie jestem pewien...)
Zdrówko,
Miszel
  Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 15.10.2014, 15:33   #5
rambo
 
rambo's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Posty: 7,450
Motocykl: Nie mam już Afryki
rambo jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
Domyślnie

Sprzedaję również te mapy

Mapa PL TOPO jest przypisana do karty.
Tylko z tą kartą ta mapa bedzie działać, w każdym garminie do którego tą kartę włożymy, choć jest również możliwość wgrania mapy do urządzeń które wejścia na karty SD i inne nie mają.
rambo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 15.10.2014, 19:24   #6
snake
 
snake's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2013
Posty: 52
Motocykl: RD03
snake jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 dzień 2 godz 56 min 10 s
Domyślnie

macie rację chłopaki ja kombinuję i kicha, próbuje wrzucic obraz karty na inną i nic - pokazuje że za mało miejsca na dysku....
dzięki

Rambo - pewno znów się do Ciebie zgłosze na wiosnę w celu aktualizacji map

Ostatnio edytowane przez snake : 16.10.2014 o 07:40
snake jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
GPMapa Topo do Mapsourca podos Wszystko dla Afryki 8 09.05.2011 13:56
Mapy Topo Tadżykistanu wojtalski Mapy 3 08.03.2010 11:53


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.