Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Szpej turystyczny - Produkty i Porady > GPS

GPS Wszystko co związane z elektronicznymi pomocami nawigacyjnymi. Sprzęt, mapy, porady.

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 08.12.2019, 14:17   #1
Adagiio
Zakonserwowany
 
Adagiio's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Jul 2005
Miasto: Biecz
Posty: 4,922
Motocykl: XRV Rally
Adagiio will become famous soon enough
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 17 godz 51 min 32 s
Domyślnie Program

Istnieje jaki prosty program za pomocą którego można wgrać trasy i mapę do garmina 64 ? Czy tylko mapsourse.
__________________
Proszę siadać, się nie wychylać, się nie opowiadać
I łaskawie i po cichu i bez szumu i bez iskier
Wypierdalać.
Adagiio jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08.12.2019, 14:19   #2
Emek
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
 
Emek's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Zarejestrowany: Aug 2015
Miasto: Scyzortown
Posty: 10,765
Motocykl: No Afrika anymore
Emek jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 rok 5 miesiące 4 tygodni 5 godz 31 min 34 s
Domyślnie

Nie musisz mieć programu. Jak masz mapę lub tracka to po prostu kopiujesz do odpowiedniego katalogu. Garmin w przypadku map i gpx w przypadku tracka.
Emek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08.12.2019, 14:47   #3
Cezarus


Zarejestrowany: Feb 2012
Posty: 965
Motocykl: RD03
Cezarus jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 1 tydzień 4 dni 23 godz 13 min 11 s
Domyślnie

Easygps polecam .....prościej się nie da.
Cezarus jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09.12.2019, 07:37   #4
Adagiio
Zakonserwowany
 
Adagiio's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Jul 2005
Miasto: Biecz
Posty: 4,922
Motocykl: XRV Rally
Adagiio will become famous soon enough
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 17 godz 51 min 32 s
Domyślnie

Dzięki
__________________
Proszę siadać, się nie wychylać, się nie opowiadać
I łaskawie i po cichu i bez szumu i bez iskier
Wypierdalać.
Adagiio jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09.12.2019, 21:10   #5
Afro_BAU
Był Fafruk- jest po ludzku


Zarejestrowany: Apr 2015
Miasto: Augustów
Posty: 464
Motocykl: RD04
Afro_BAU jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 5 dni 10 godz 50 min 28 s
Domyślnie

Garmin basecamp?
__________________
Nie oglądaj się za siebie bo ci z przodu ktoś zajebie.
Afro_BAU jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09.12.2019, 23:49   #6
bukowski
Gość


Posty: n/a
Online: 0
Domyślnie

tak czy siak, to jest przeciwintuicyjne, ten cały soft Garniaka. Lubię urządzenie, bo jest twarde, ale programistów to bym do Gułagu wysłał.
  Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.02.2020, 23:12   #7
jorge
Autobanned.
 
jorge's Avatar


Zarejestrowany: Feb 2009
Miasto: Wawa
Posty: 5,200
Motocykl: Tesco
Przebieg: 45 555
jorge jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 5 dni 13 min 43 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał bukowski Zobacz post
tak czy siak, to jest przeciwintuicyjne, ten cały soft Garniaka. Lubię urządzenie, bo jest twarde, ale programistów to bym do Gułagu wysłał.
Dokładnie w punkt !!! Dotyczy to każdego urządzeni Garmina!
__________________
Chromolę Afrykę wolę ...Hobbysta Afrykański.
jorge jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11.12.2019, 11:02   #8
matjas
 
matjas's Avatar


Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Brzezia Łąka
Posty: 13,669
Motocykl: nie mam AT jeszcze
matjas will become famous soon enough
Online: 4 miesiące 1 tydzień 16 godz 8 min 2 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Adagiio Zobacz post
Istnieje jaki prosty program za pomocą którego można wgrać trasy i mapę do garmina 64 ? Czy tylko mapsourse.
jeśli masz już track to tylko pytanie o format bo garmin łyka jeno .gpx
do konwersji prosty program GPS BABEL jeśli masz tracka np. w .kml
od dłuższego już czasu używam do tworzenia trasek do łażenia, pod rower /co chyba Cię może zainteresować/, czy na moto GPSies. Wciąż się nie przekonwertowałem na tą nową platformę więc nie wiem co będzie dalej...

Póki co robisz sobie trasę w GPSies jaką chcesz, ściągasz na dysk plik .gpx /pamiętaj aby był bez polskich znaków!/ i potem ładujesz go do katalogu garmina po podłączeniu urządzenia do kompa.

Jak to powiedział Bukowski powyżej jest to może nie do końca superłatwe ale szczerze to trochę się nam w dupach poprzewracało bo jak pamiętam jeżdżenie z papierową mapą to było znacznie trudniej

m
__________________
'Przestań naprawiać kiedy zaczynasz psuć' - Ojciec matjasa
matjas jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.02.2020, 11:56   #9
bukowski
Gość


Posty: n/a
Online: 0
Domyślnie

Nie chce nowego wątku zakładać, ale właśnie mnie BaseCamp do furii doprowadził.
Tyczę sobie trasę na mapie z podpiętego garmina 64. Mapa kupiona w sklepie Garmina, teoretycznie routowalna, więc nie ma lipy.

1. Nie umiem sprawić, żeby mapa ta była tez widoczna w BaseCamp bez podpinania urządzenia.
2. Jak zrobić, żebym mógł wybrać w garminie państwo przy szukaniu adresu? Mapa w urządzeniu jest, gdy robię find...select country to państwa nie ma.
3. I najwazniejsze - pracowicie wyklikałem sobie trasy, w Basecamp pięknie się wyznaczyły wzdłuż dróg. Wysłałem podróż do urządzenia i...zostały same waypointy a tracking między nimi jest po liniach prostych.

help
  Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17.03.2021, 19:18   #10
Adi.te
 
Adi.te's Avatar


Zarejestrowany: Sep 2019
Miasto: Poznań
Posty: 101
Motocykl: RD07a
Adi.te jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 12 godz 2 min 8 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał bukowski Zobacz post
Nie chce nowego wątku zakładać, ale właśnie mnie BaseCamp do furii doprowadził.
Tyczę sobie trasę na mapie z podpiętego garmina 64. Mapa kupiona w sklepie Garmina, teoretycznie routowalna, więc nie ma lipy.

1. Nie umiem sprawić, żeby mapa ta była tez widoczna w BaseCamp bez podpinania urządzenia.
2. Jak zrobić, żebym mógł wybrać w garminie państwo przy szukaniu adresu? Mapa w urządzeniu jest, gdy robię find...select country to państwa nie ma.
3. I najwazniejsze - pracowicie wyklikałem sobie trasy, w Basecamp pięknie się wyznaczyły wzdłuż dróg. Wysłałem podróż do urządzenia i...zostały same waypointy a tracking między nimi jest po liniach prostych.

help
Czy coś się ruszyło w temacie ? Szczególnie interesuje mnie punk trzeci... nie potrafię sobie z tym poradzić. Czasami przy pierwszych dwóch kliknięciach wytycza trasę po drodze a za trzecim już linia prosta... Wkurza taka jazda po terenie
Adi.te jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
Program do nagrywania rozmowy w skypie,etc. Boski-Kolasek Inne tematy 1 04.02.2016 23:52


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 18:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.