|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: Halinów
Motocykl: BMW R 100 S, R 1200 GSA
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 5 dni 20 godz 21 min 26 s
|
![]()
Wegrzyn
miałem Ci odpisać ale widzę, że sam sobie odpowiedziałeś. Będziesz Pan zadowolony. Jeżdże w starym C1 i też pomału przymierzam się do zmiany. Myślałem o C3 ale obejrzałem go w Lousie i niestety potwierdza się, to co użytkownicy pisali na innych forach - niska jakość wykonania. Obok stał Shoei Neotec, który wygladał o niebo lepiej. Podobno Schuberth jedzie na opinii jaką zbudowały mu poprzednie kaski: C1 i C2 i chyba nie zauważył, że konkurencja nadrobiła jeżeli chodzi o pasowanie, funkcjonowanie mechanizmu. Jedyne czego mi brakuje w Neotecu to ta wyściółka przy zapięciu, żeby nie smyrało po podbródku - Schuberth ma to już od dawna. Ból tylko, ze Shoei Neotec nie idzie dostać w jakiś promocjach czy obniżkach tak jak C3. Życzę miłego użytkowania i opisz proszę wrażenia z jazdy w tym kasku. Ostatnio edytowane przez Navaja : 07.03.2014 o 11:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Navaja dobrze szukaj bo idzie kupić taniej niż C3
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: Halinów
Motocykl: BMW R 100 S, R 1200 GSA
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 5 dni 20 godz 21 min 26 s
|
![]()
Wegrzyn daj na
![]() Z góry dzięki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2012
Miasto: Katowice
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 tygodni 6 dni 10 godz 36 min 16 s
|
![]()
hm trudno polemizować z sprzedawcą ZNA SIĘ LEPIEJ NA TYM NA CZYM ZARABIA wśród moich znajomych mam szczęśliwych posiadaczy schoeiai schuberta te modele, które wskazałeś i wszyscy zgodnie stwierdzili że przepłacili w porównaniu do Nolana N104. Faktem jest, że nie jestem inżynierem NASA, który byłby w stanie porównywać ich wytrzymałości ale w testach były porównywane kaski i 104 nie odstawała, plusy to pole widzenia żaden z w/w kasków nie leży koło 104-ki, minus to podobno (tak opisywano w testach) rozszczelnienie na żądanie z czym się nie zgadzam i dotyczyło to podobno pierwszych modeli, ja z tym nie mam problemu. pin lock, blenda, szczęka z podbródkiem (dla mnie ważne bo z dołu nie wieje) waga powiedzmy ok (M 1640 gr). Proponuję poczekaj na 104 sprawdź sam. Powiem wam w tajemnicy, że największym problemem tego kasku jest jego dystrybutor, który go nie potrafi sprzedać. Znawcy tematu wiedzą o czym mówię
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Tmarc już kupiłem shoei, bo dostałem go za niewiele więcej niż N104, ale to już osobna historia. Szczęśliwy zbieg zdarzeń po prostu.
PS. Z tą sprzedażą nolana to masz rację, bo sprzedawca też o tym mówił, że czasem na zamówiony kask się nie mogą doczekać. Ostatnio edytowane przez Wegrzyn : 07.03.2014 o 08:48 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Warszawa / Bełchatów
Motocykl: RD04
Przebieg: Rośnie
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 3 dni 1 godz 59 min 22 s
|
![]()
A jeździ albo jeździł ktoś z was HJC R-PHA Max ?
Szukam opinii od użytkowników. pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2012
Miasto: Warszawa
Motocykl: NAT
![]() Online: 4 tygodni 1 dzień 5 godz 42 min 8 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
Ile dałeś za hjc jeśli można
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 18 godz 4 min 57 s
|
![]()
po kilku akcjach serwisowych kumpla z Mulitekiem kupiłem Schuberta. Póki co luzik - mogę polecić.
Niestety nie z likwidowanego sklepu ![]() |
![]() |
![]() |