|
|
#661 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2025
Miasto: Przystanek Oliwa
Motocykl: Wrublin
Online: 1 tydzień 4 dni 10 godz 24 min 22 s
|
Banalne ćwiczenie.
W tv film sensacyjny. Reklama, to "wstaję". Wynik 20. 20 lat temu na siłowni rozgrzewałem się z gryfem = 20 przysiadów. Potem 8 przysiadów z obciążeniem 50kg i dalej progresja... Od jutra "wstawanie" do upadku mięśniowego w trzech seriach. Jedzie do mnie ławeczka od Dzieja. Wracam do pompek, drążka i brzucha. Bez względu na to, ile czasu spędzę w robocie.
|
|
|
#662 | |
|
Cytat:
Nie sprawdzałem ale mamy już chyba najdroższą energię na globusie unijnym. 55 lat temu w trzeciej klasie szkoły podstawowej rozwiązywałem układ równań z dwiema niewiadomymi. Nie tylko ja... To był program algebry powszechnie obowiązujący. To znaczy, że dziecko w czwartej klasie 55 lat temu mogło lepiej czytać rachunek za prąd niż nie jeden współczesny - dorosły. Medycyna. Tworzymy instrukcję obsługi regulującej "życie jednostki". Jednostką możesz być ty lub jakimś organizm społeczny np. szpital. Nie postępujesz zgodnie z instrukcją - łamiesz prawo, jesteś karany. To jest znakomity biznes, który tworzy wynaturzenia lokalnie jak np. apteki, w których możesz się zaszczepić. Nie chodzi o to, że szczepienie (tu na grypę) jest psu na budę (bo jest). Chodzi o procedurę. Ta z czasem ma szansę rozrosnąć się z lokalnego, do powszechnego i naturalnie obowiązkowego procesu. Komu z tym po drodze? Gdzie jest profilaktyka? Wchodzisz do Lidla i szukasz sekcji ze zdrową żywnością. Lidl dba o ciebie jak może. Prawda? Ale... pozostaje jedno proste pytanie: co z pozostałą żywnością? Ta w "sekcji eko" jest zdrowa a pozostała? To jest dopiero dysonans poznawczy. Takie "zagadki" omawiam z Marysią. Skoro sklep sprzedaje zdrową i niezdrową, to... Za chwilę druga kawa, fotel i...
|
|
|
|
#663 |
|
Leci kawa druga. Już po przysiadach.
Jeszcze rozciąganie (to dłuższy proces niż moje męskie golenie), szycie roboczych portek, co mi się porwały z lotem do kanału i dalej w kanał. Dzisiaj będzie już wkładanie ceowników a to jak przerzucanie worków z cementem w porcie. Ruch to życie. To już nie tylko zdrowie, jak mawiał nieodżałowany redaktor Hopfer. Przede mną ponad 3500 ceowników x 20kg do zakrycia kanałów. To daje 70T. mam na to 20h. 3,5T na godzinę. Nie ma lekko... ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#664 |
|
Jednak 30kg sztuka...
Człowiek wyciągał i nie wiedział, szło szybko.
|
|
|
#665 |
|
Przerzuciłem 30T.
Moje wsparcie drugie tyle. Jutro już "tylko" po 20... Tak, że dzisiaj tylko rekonwalescencja.
|
|
|
#666 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 13 godz 46 min 3 s
|
Foty z rowerem - Wspaniałe.
|
|