![]() |
|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
przemieszczacz
![]() Zarejestrowany: Sep 2009
Miasto: Skierniewice
Motocykl: LC8, exc-f 250
![]() Online: 3 miesiące 3 tygodni 3 dni 19 godz 30 min 15 s
|
![]()
Nie zna życia kto nie jeździł na mitasach
![]() Opony dla początkującego? Najlepiej łyse, jeździłem dwa sezony na dojeżdżanych oponach i jak się przesiadłem na nowe to ogień w szopie ![]() Zestaw c02 + motoz tractionator desert (nie schodzi tak szybko ja enduro) każdemu początkującemu pomoże wyjść z opresji w offie i dostarczy niezapomnianych wrażeń na asfalcie ![]() K60 powinienem był sobie kupić na ten sezon bo było dużo czarnego a to fajna oponka jest, ale kupiłem kostki i znowu mam łyse ![]()
![]() |
#2 |
![]() ![]() Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Słupsk
Motocykl: CRF1000
Przebieg: od zera
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 12 godz 9 min 52 s
|
![]()
Hej panowie jako że przyszedł nowy rok a ja wracam do kraju za 3 m-c chcę wyremontowaną afrę wyposażyć w nowe kapcie co mi polecacie.
Moje wytyczne to 60 % asfalt, 40 offroad, dodam że mitasowi e09 mówię nie ponieważ go już miałem i wrażenia mam nie zadowalające tzn w teren jest super ale na mokrym asfalcie tragedia nie raz modliłem się aby nie runać na białych pasach. Czekam na jakieś wskazówki i pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Miasto: Opole
Motocykl: CRF1100
Przebieg: ???
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 21 godz 20 min 13 s
|
![]()
Ten pan opisuje wrażenia z jazdy opierając się na własnym doświadczeniu, ale zdaje się przestrzegać przed mokrym
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Sam musisz wiedzieć czym dla Ciebie jest off. Jeśli błoto i przeprawy to motoz itp, jeśli szutry to bierz K60 scout. Sprawdzaj sam co Ci najbardziej leży. Większość moich znajomych założyła już K60 i są zadowoleni, ale oni wiedzą do jakich potrzeb mają Afrykę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Bo tak naprawdę nie ma idealnych opon. Kiedyś jak zaczynałem z moto, to też czytałem tylko, co kto poleca, a prawda jest taka, że trzeba samemu kilka kompletów zjeździć, żeby wiedzieć czego się chce. Mi teraz K60 pasuje, ale jakbym miał kasę to jeździłbym tylko na TKC, bo trzymają i na mokrym i na suchym, w terenie lepiej niż Anakee itd, itp...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
No właśnie dlatego pytam was o zdanie nie jeden z was zjeździł kpl opon na afryce i każdy ma swoje przemyślenia.
Ja jedynie zjeździłem 2 kpl opon i szukam teraz jakiejś alternatywy. Na początku mojej przygody z afrą miałem scuta k 60 na przodzie a z tyłu michelina t 66 jak dobrze pamiętam byłem zachwycony jazdą po asfalcie ale w teren ten zestaw już się nie nadawał. Więc kupiłem zestaw polecany przez afrykanerów czyli tkc przód tył mitas w terenie super na asfalcie już gorzej na mokrym dużo gorzej no i w sumie przez mitasa miałbym krase na asfalcie dlatego mam do niego obiekcje. Zastanawiam się teraz nad zakupem tkc przód i tył bo ma wiele dobrych opinii albo nad dunlopem trailmaxem. Szukam czegoś fajnego aby było na asfalt i na pioch stad moje pytanie do was |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
Musisz się liczyć z tym, że w zależności od stylu jazdy TKC z tyłu dość szybko spadnie... Jeśli K60 Ci nie wystarczało, to już do nich nie wracaj. Pomyśl o motozie z przodu, a na tył coś wg potrzeb.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2009
Miasto: WARSZAWA
Motocykl: RD04
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 3 dni 15 godz 9 min 6 s
|
![]()
Może Maxxisa 6006.
Zjeździłem 2 komplety po mitasach e09 i byłem zadowolony. Tylko tył mi na krótko starczał. Za to na mokrym asfalcie jazda jak po suchym nic nie uciekała Afra. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: mazowiecka wieś
Motocykl: 5 szt
Przebieg: znośny
![]() Online: 3 miesiące 3 tygodni 1 dzień 19 godz 39 min 9 s
|
![]()
Motoz na mokrym nie działa kojąco na nerwy
![]() Nie ma opon uniwersalnych, niestety... Zdrówka
![]() |
#10 |
|
![]()
Hmm a więc poczytałem sobie parę waszych opinii i chyba zakupię kpl tkc może i tył mi będzie szybciej schodził ale będę czuł się bezpieczniej na mokrym.
A tak apropo u kogo można dostać tkc na tył bo wczoraj szukałem na necie i taka bida jest lekka na przód pełno opon a na tył malizna |
![]() |
![]() |