|
![]() |
#1 | |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Podlasie
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 11 min 34 s
|
![]() Cytat:
![]() Jak zdobęde drugi, to może by się znalazł jakiś przystojniak, który by mi toto przerobił ![]() BTW - jaką długość ma ta pieprzona śrubeczka do plecków? Byłam w śrubtopie. Dobrali, ale za długą. Wzięłam na wszelki wypadek 3 - bo jest spore prawdopodbieństwo, że jedną popsuję, a drugą zgubię ![]() Do ilu skrócić? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Turysta DualSport
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Chorzów
Motocykl: KTM 1200 6T
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 4 godz 17 min 43 s
|
![]()
Niekoniecznie, przeciez mozesz podlaczyc nowa ladowarke do kabelka z uchwytu moto, mozna odciac wtyczke ze starej ladowarki, mozna dac kostke... Tak nawet latwiej, bo nie musisz szukac napiecia bezposrednio na uchwycie
![]() Wpadnij do mnie do Chorzowa, to powalczymy. Ale na pewno znajdzie sie ktos blizej, moze nawet w samym Bielsku, kto potrafi zlutowac dwa kable ![]()
Sowizdrzał KTM 750 6T Nie wierz, nie bój się, nie proś! Ostatnio edytowane przez sowizdrzal : 29.08.2013 o 13:40 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Podlasie
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 11 min 34 s
|
![]()
To już pewnie na jesień, bo wakacje za pasem - jakoś się będę męczyć z tym ładowaniem + wspomagać się będę gniazdem zapalniczki/USB.
A Chorzów... ech... wspomnienia... miałabym kogo odwiedzić po drodze ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Motocykl: fzs 1000
![]() Online: 12 godz 36 min 52 s
|
![]()
Lark poległ . . . znowu. Wyłączył się w trasie podpięty do stacji motocyklowej.
Ładowanie na stacji 5,4V mimo to zamiast ładować baterie zwyczajnie ją rozładowuje. ładowarka samochodowa ładuje dwie baterie w pół godz do 100%. Dwie nowe większe baterie i nowa ładowarka motocyklowa, inwestycja rzędu 40zł i jak na razie problem znikł. Mimo to Lark pomału zaczyna mnie męczyć, nie wiadomo kiedy przestanie mieć ochotę do współpracy:/ Panowie i Panie jaka navi po Larku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Turysta DualSport
|
![]()
Odp: pytanie odnośnie larka
Cytat: Napisał blazej252 Mam pytanie odnośnie larta35at, po przeczytaniu wątku wydaję mi się, że powinien Pan znać odpowiedź. Problem w larku powszechnie znany, nie chce doładować baterii do końca. Zapotrzebowanie navi na prąd jest większe niż daje stacja na motocyklu. Szukam usterki w stacji, prąd jaki podaje to 5,4V czyli dość sporo. Mam problem z pomiarem Amperów podczas ładowania. Proszę mi powiedzieć w jaki sposób wpiąć się w układ, żeby zmierzyć amperaż przy ładowaniu? Przedłużyć połączenie pomiędzy baterią a nawigacją i wpiąć się w przewód +? Proszę o poradę. Cześć, Adam z tej strony Miło poznać Amperaż mierzymy wpinając miernik szeregowo w układ, czyli np. pomiędzy + ładowarki a odpowiedni ,,pin'' w uchwycie moto. Przy czym mam prośbę - wrzuć to pytanie na forum, wówczas więcej osób pozna problem i na pewno więcej odpowie. Na tym polega zasada działania forum dyskusyjnego Pozdrowienia
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: May 2011
Miasto: Białystok
Motocykl: KTM 525 EXC 6 dni
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 1 godz 50 min 41 s
|
![]()
No dobra, ale ile tych amperów powinno tam się zmieścić co by nie było ich za mało?
![]() |
#7 |
Turysta DualSport
|
![]()
Ładowarka musi zapewnić te 2A, ale ile z tego pobiera zdrowy Lark, to nie wiem. Może ktoś na swoim dobrze działającym sprzęcie zmierzy i podpowie.
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: Łaziska Górne
Motocykl: Yama XT614Z Terefere, Husq. TE610ie
Przebieg: x34tys
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 10 godz 55 min 50 s
|
![]()
Dopadło i mnie... Lark działał idealnie, aż pewnego dnia zaczął wariować z wyszukiwaniem sygnału GPS. Zawsze łapał go bardzo szybko, nawet wewnątrz pomieszczeń, a teraz łapie i zaraz traci. Po kilku sekundach znowu łapie i po chwili znowu go traci. Słupki siły sygnału dla danej satelity po prostu się zerują, jakby moduł się co chwilę resetował. Dzieje się tak we wszystkich programach, jakie mam (AM, iGo, Ozi). Ktoś miał taki problem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2010
Miasto: Kraków
Motocykl: TA 650
Przebieg: mój?TA?
![]() Online: 1 miesiąc 4 tygodni 3 godz 29 min 27 s
|
![]()
Mam podobnie, poszukam paragonu i po wakacjach pojedzie do serwisu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2010
Miasto: Kraków
Motocykl: TA 650
Przebieg: mój?TA?
![]() Online: 1 miesiąc 4 tygodni 3 godz 29 min 27 s
|
![]()