![]() |
#21 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: Śląsk
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: rośnie
![]() Online: 3 tygodni 3 dni 22 godz 52 min 12 s
|
![]()
Rumpel elegancko piszesz. Czekam na ciąg dalszy. Dzięki Tobie Zocha wreszcie uwierzy że tam byliśmy, a nie pod budką z piwem jak mi ciągle wmawia
![]()
![]() |
#22 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: S-ec
Motocykl: 690 R
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 7 miesiące 1 tydzień 6 dni 5 godz 12 min 27 s
|
![]()
hmmm, widzę, że czegoś tu nie dokończyłem. Plan na dziś to starymi Dakarowymi odcinkami jechać w kierunku Ramli i Merzougi. Przed wyjazdem wypatrzyłem, że nad Ramlią jest jakiś Kamping obieramy go za cel. Jedziemy dokładnie w przeciwnym kier niż w zeszłym roku.
![]() po drodze jeden z nas łapie gumę, na szczęście mamy cień w postaci akacji......no ale ówże kolega okazuje się ciśnie na oponie crossowej (zrobił na niej już sporo) do tego nie ma ze sobą dętki i jakże klucza do odkręcenia koła (jakiś spory imbus). No żeż qrwa mać ![]() ![]() guma zrobiona, my posileni, lecimy dalej ![]() ![]() autopromocja dojeżdżamy dość sprawnie do Auberge Camping Oasis El Mharech, nie robi to na nas wrażenia a do tego nie ma browca bo ramadan, zapada decyzja że śpimy na pustyni. ![]() Znajdujemy miejscówkę w korycie rzeki która przepływa (jesli plynie) przez Ramlie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
|
![]()
Kierunek Merzouga, fajny odcinek korytem rzeki.
![]() ![]() docieramy do Merzougi ![]() ![]() zajeżdżamy na nocleg do Panoramy, zrzucamy bety i jedziemy atakować Grande Dune. Podczas próby jeden z nas zalicza na podjeździe dzwona który nie wyglądał najlepiej, na szczecie jak okazało nic poważnego się nie stało choć chyba był chwilowy blackout. Tu trzeba przyznać, że o tej porze dnia i przy takim świetle błędnik nieźle szalał, ciężko było sie zorientować gdzie jechać wszystko się zlewało w jedną masę. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Administrator
![]() Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 22 godz 37 min 49 s
|
![]()
Dajesz Rumpel!
Miło się czyta i ogląda ![]() Dziękuję za każdą wrzutę - może kiedyś się uda tam dotrzeć
![]() |
#25 |
|
![]()
Rami na pewno się uda , trzymam kciuki
![]() taka ciekawostka, tym razem temp odczuwalna była ok 25-28stC a rok wcześniej 56 ![]() w ciągu dnia musieliśmy się posilić to chyba był 1 dzień po ramadanie i moglismy cos zjesc w ciagu dnia ![]() ![]() kolacja w hotelu Panorama ![]() widok z hotelu ![]() posileni udajemy sie w kierunku "Niebiańskich schodów" (Celestial Staircase) i rzeźby Orion, które są popularnymi atrakcjami turystycznymi. "Niebiańskie schody" to trzy masywne rzeźby stworzone przez Hanssjörga Votha, znanego jako German przez miejscowych. Znajdują się w środku płaskowyżu Marha, między Goulmimą a Erfoud. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
|
![]()
zapomniałem napisać, że będąc w Merzouga część z nas bawiła się w piaskownicy a reszta, odpoczywała, robiła przeglądy sprzętów lub poszukiwała opony
![]() ![]() to był ten moment ![]() ![]() kolejna guma i okazja do wietrzenia ![]() powoli robi sie ciemno, jedziemy dluzsza chwile i zabardzo nie ma fajnej miejscowki na rozbicie sie, w oddali widzimy jakies wyschniete koryto rzeki ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
|
![]()
rano rozmawiamy, ze powoli nasz wycieczka się kończy i wlasciwie to pozostał nam szybki powrót bez szans na cos ciekawego. Jednak gdzieś na południe od Missour zaliczamy przez przypadek mega kanion.
![]() fotki tego nie oddają ale może sklece jakiś film bo przejazd udało mi sie nagrać ![]() ![]() dojeżdzamy do miejscowości Imouzzer Marmoucha i za namową własciciela czegoś co zwie sie Auberge coś tam postanawiamy zostać ![]() nie polecam ;/ ![]() ![]() żona tego jegomościa zrobiła najlepszego tadzina jakiego jadłem, warto było ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
|
![]()
planem na następny dzień a zarazem ostatni nocleg na czarnym lądzie jest Talassemtane National Park
![]() gdzies po drodze udaje nam sie dotrzec przed zmrokiem ![]() ![]() rano idziemy pooglądać park i wodospady ![]() ![]() po zwiedzaniu jedziemy w strone Ceuty i portu. Po drodze wszyscy kupujemy po tadzine, ja nie ukrywam, że używam kilka razy w miesiącu. Rodzina już nie chce jeść i jak mówię ze cos zrobię to tylko słyszę "znowu tadzin" ![]() ![]() ![]() z promu zjeżdżamy już dość późno i na nocleg zostajemy w Santa Margaricie z widokiem na.. ![]() i kolacja na plaży ![]() rano przelot pod hotel gdzie czeka na motki laweta. ![]() finito |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
drugie zaproszenie w Beskid Niski 11-20 lipca | tupek | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 60 | 22.07.2014 13:05 |