|   | 
 | |||||||
| Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. | 
|  | 
|  | Narzędzia wątku | Wygląd | 
|  23.01.2021, 09:36 | #21 | 
| Gość 
				 Online: 0 |   

No to mi zrobiłeś i dobrze, i źle   Dobrze, bo do Kalkuty wcale nie chciało mi się jechać, założyłem ze tam jest port i DHL, wiec można w miare tanio wysłać motocykl do Europy. Opcja z wysyłką samolotem z Katmandu wygląda znakomicie, czekam na wstępną wycenę. Tak do 2 tys. EUR może mieć to sens. Delhi dla mnie za daleko, musiałbym z Bhutanu 2 tys. km jechać, znając Indie to z 5 dni najmniej. No nic, mam o czym myśleć. Czemu pisałeś, że Nepal rozczaruje? Wyobrażałem sobie, że z tych dróg pięknie widać Himalaje, powinno być tam zielono, w czym tkwi haczyk? | 
|   | 
|  23.01.2021, 10:40 | #22 | 
|  Zarejestrowany: Mar 2008 Miasto: Warszawa 
				 Motocykl: RD04 Galeria: Zdjęcia   Online: 2 miesiące 3 tygodni 2 dni 8 godz 16 min 12 s |   

Bhutan to wiesz, że wiza kosztuje hm... ponad 200 dolarów. Za dzień... Wszystko tam jest wliczone, ale musisz tyle wydać. Lipiec i sierpień jest taniej, ale domyśl się dlaczego... Żeby wjechać do Bhutanu potrzebujesz agencji, która Ci to załatwi - np. tej  https://www.bucketlistbhutan.com/, załatwią Ci równeiż permit na motocykl i będa Ci towarzyszyć podczas całej podróży. Bhutan jest inny niż wszystkie kraje i mam stamtąd fajne wspomnienia, ale nie jestem pewien czy chciałbym po raz drugi. A są takie miejsca, że i siódmy i dziewiąty raz jest super.  Nepal? W lecie będzie lało i niewiele widać. Chyba, że pojedziesz do Mustangu - Annapurna zatrzymuje deszcze i jest tam względnie sucho. 
				__________________ Jeśli sądzisz, że potrafisz to masz rację. Jeśli sądzisz, że nie potrafisz – również masz rację. | 
|   |   | 
|  | 
| 
 | 
 | 
|  Podobne wątki | ||||
| Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor | 
| Bałkański trip | monkees | Trochę dalej | 2 | 21.01.2021 00:40 | 
| Trip II | puszek | Hardware | 3 | 05.06.2017 06:22 |