![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: May 2013
Miasto: Poznan
Motocykl: RD04
Przebieg: kto wie
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 3 dni 10 godz 46 min 46 s
|
![]()
a może to przez to ostre docieranie?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
22.10.2006, DTN :)
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kąty Wrocławskie
Motocykl: RD07
Przebieg: IIszlif
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 56 min 50 s
|
![]()
Trzeba by przeboleć te 150zł na uszczelki pod głowicami i zajrzeć do środka. Stawiam na zapieczone pierścienie lub rozjebany/przekoszony któryś uszczelniacz.
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2012
Miasto: gubin
Motocykl: RD04
Przebieg: 70000
![]() Online: 2 tygodni 5 dni 11 godz 51 min 5 s
|
![]()
Nowłaśnie uszczelniacze kupiłem w LARSONIE ,licze na to że jaka cena taka jakość,polatam do końca na zimę ściągnę górę i zobaczę.
Myślę że czeka mnie wymiana pierścieni,jednak po przejechaniu niecałych 1tyś.km nie było wskazane jechać na twierdzę,golgotę i topić france w Nysie ![]() Myślę że to jednak złe docieranie,może mineralny też miał swój udział . Tak że Panowie idzie zima można powymieniać się doświadczeniami jakieś rady porady i wskazania. Aaaa, no właśnie oleju na 200 km to mi łykła tak ze 150grrrrr. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Nie obwinial bym od razu docierania (choc go nie mozna wylkuczyc). Jesli zaczela chlac olej nagle to bardziej bym byl obstawial za uszczelniaczami. Dymi ci olejem z komina? Olej sie spala na 100%? Przy podanym przez Ciebie spalaniu powinno byc ladnie zadymione za Toba.
Pozdro |
![]() |
![]() |
#5 |
HONDZIARZ
![]() Zarejestrowany: Apr 2012
Miasto: Gdynia
Motocykl: RD04 / NAT
Przebieg: 50000km
![]() Online: 1 miesiąc 3 dni 21 godz 7 min 15 s
|
![]()
Mi składali silnik na komplecie uszczelnień silnika z Larssona, łącznie z uszczelnieniami zaworowymi, głowicy itd.
Pierwsze kilometry powolutku i co kilkanaście przerwa w jeździe żeby się nic nie przegrzało, potem do 1000km ostrożnie z obrotomierzem. Dalej przez kolejne 500km już pełne obroty ale delikatnie z manetką. Po 1500km zalany świeżutki Motul 300V 10W40 i ognień dzida fajer. Przejechałem tak 10tyś nie wziął nic. Zlałem praktycznie taki sam kolor jak wlewałem :-). Wlałem znowu świeży 300V 10W40 i śmigam dalej! Nie znam się więc się nie wypowiem.. ale producenci silników i hayness dość szczegółowe instrukcje docierania dają... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2014
Miasto: Wro
Motocykl: PD10
Przebieg: 10k+
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 6 dni 7 godz 28 min 55 s
|
![]()
Dopiero dzisiaj trafiłem na ten wątek i w temacie chamskiego docierania to mi się oczy otworzyły. Bo jak w wakacje 1989 w Świnoujściu się pojawiły Simsonki skutery tośmy je wspólnie kulturalnie i zgodnie z instrukcją docierali. Tylko jeden z nas miał serio bogatych starych i napierrrralał ile wlezie. Jak się to skończyło? Nikt go później nie mógł dogonić a i długo nic nie musiał naprawiać. Howgh.
Ostatnio edytowane przez acokurra : 05.09.2014 o 21:55 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 4 godz 36 min 25 s
|
![]()
Domyślam się, że to Ciebie nie mogli dogonić
![]()
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 4 godz 36 min 25 s
|
![]()
wiesz, czarnuchem trzeba sie urodzić
![]()
![]() |
#10 |
Administrator
![]() |
![]()
Słuszna słuszność , to nie lata , to nie kilometry a i motocykl nie odgrywa najważniejszej roli /choć jednak ma swój udział/ ........... to "urodzenie" jest kluczowe w byciu czarnym
![]() "Biali" tego nie rozumieją dlatego są ...... "białymi" motocyklistami ![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Mały adventure od BeeMWe... | majki | Inne - dyskusja ogólna | 47 | 08.05.2013 16:05 |