![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
przy u. o dzieło nie ma składki emerytalnej, tylko zdrowotna
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2011
Miasto: Wroclaw-Vratislav-Breslau
Motocykl: RD07a
![]() Online: 2 dni 23 godz 19 min 34 s
|
![]()
Taka PRAWIE prawda i jaszcze mam 50% uzysku
![]() a "PRAWIE" dlatego, że nie musi się płacić nawet zdrowotnego. Płacę zdrowotne, bo jeden pobyt w szpitalu szybko zweryfikował mój stosunek do NFZ ![]() Szymon a wcześniej p.Kopacz obcina 500mln pln służbie zdrowia. Gdyby ktoś szukał kasy to podpowiem, że wystarczy wycofać te dwatysiącekilka wojaków z Afganistanu. Zapewne wszyscy wiedzą, że to obciąża budżet, ale czy wiecie jaka to kasa? Rocznie ta wojenka nas kosztuje 1.5 MILIARDA pln I tak te pieniądze się rozpierdziela a później się szuka oszczędności lub wymyśla się podatki, akcyzy, podwyżki |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Szczecin
Motocykl: RD04
![]() Online: 2 tygodni 23 godz 27 min 52 s
|
![]()
No dokladnie... nic z tej wojny nie mamy... Jestem zolnierzem, a i tak jestem
za wycofaniem naszych wojsk z afganistanu i przede wszystkim za skroceniem wszystkich przekretow jakie sa w wojsku. Tych o ktorych kazdy wie a nikt z nimi nic nie robi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Jakby sobie nagród nie przyznawali co miesiac po 100000 to by nie brakowalo
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2011
Miasto: Wroclaw-Vratislav-Breslau
![]() Online: 2 dni 23 godz 19 min 34 s
|
![]()
I jak by się tak poszukało, troszeczkę w urzędach, w instytucjach państwowych. Może warto zastanowić się nad istnieniem różnych instytucji państwowych (np. IPN czy ZUS itd) Może warto zastanowić się nad istnieniem senatu? Może partie kanapowe nie powinny dostawać kasy? Może ogromne partie powinny dostawać dużo mniej kasy z naszych podatków?
I jak widzicie, niektórzy koledzy, pieniądze na podniesienie średniej krajowej, czy podniesienie płac, znajdą się szybciutko. I zaczniemy zarabiać jak przystało na prawdziwych europejczyków. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: Gdynia teraz
Motocykl: kryzys.
Przebieg: 48 lat
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 miesiące 2 tygodni 1 dzień 7 godz 26 min 57 s
|
![]()
VAT to podatek ściągalny w 99% więc nie zdziwcie się podniesienia tego podatku w najbliższym czasie... a w zasadzie już się to robi likwidując wiele ulg odliczeniowych
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Miasto: Jeleśnia - Żywiec
Motocykl: CZ 350/XL 600
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 13 godz 22 min 57 s
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
stęchły
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Zbąszyń
Przebieg: 130000
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 11 godz 47 min 2 s
|
![]()
Naczelny odpisz mi proszę na maila o ile doszedł?
![]() |
#9 |
Mam przerąbane :)
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: DW_
Przebieg: stoi
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 22 godz 34 min 34 s
|
![]()
To zrobimy tak - założę partię, której będę szefem i w przyszłych wyborach jak wszyscy na mnie zagłosujecie to wygram i zostanę premierem i wtedy też ja was wszystkich zatrudnię na odpowiednich stanowiskach (wojak - szef MON, naczelny - ministerstwo kultury albo sprawiedliwości, Lepi - gospodarka, Baba - infrastruktura ...) no i zrobimy porządek z tym burdelem, skończymy z neokolonizmem, wytniemy w pień korupcję, urzędasów zreformujemy, zamkniemy ZUS i NFZ i jeszcze parę innych ciekawych pomysłów zrealizujemy.
Co wy na to?
![]() |
#10 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Miasto: Jeleśnia - Żywiec
Motocykl: CZ 350/XL 600
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 13 godz 22 min 57 s
|
![]() Cytat:
Cała "budżetówka" głosuje na PO. Bo PO nie robi reform i urzędnicy mają się dobrze. Budżetówka musi zaganiać rodziny do głosowań bo co jak przyjdzie jakiś Rząd i zacznie robić prawdziwe reformy i obcinać przywileje ![]() Tusk ma TVN i umie ogłupiać jakąś głupią część społeczeństwa. Przekaz jest cały czas prosty. PO to klasa mądra, obeznana. Bądź z nami! A PIS? Przedstawiają jako zacofanie i berety. Wszystko idzie ku temu żeby ludzie NIE Głosowali. A resztę załatwią stałe głosy elektoratu PO. Gdzieś czytałem mądry tekst że paliwo musi tyle kosztować ile kosztuje. Bo ceny paliwa na rynkach miedzynarodowych idą w górę. Tyle że: rafinerie Lotos czy Orlen one mieszczą się w PL. I pracownicy takiej rafinerii nie zarabiają tyle co ich koledzy w Irlandii czy Niemczech. No to jak koszty pracy są 3 razy niższe w takiej rafinerii to czemu paliwo nie jest tańsze? Baryłka ropy 130$? Jak i tak kupujemy ropę od ruskich zakontraktowaną po 100$? Teraz pytanie czy to prawda czy tylko wymysł plotkarski?
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Kapiące paliwo | xralf | Uklad paliwowy i wydechowy | 22 | 11.04.2015 20:58 |
Cieknące paliwo z gaznika | forhend | Uklad paliwowy i wydechowy | 6 | 26.06.2011 17:07 |
Cieknące paliwo. | bicio | Uklad paliwowy i wydechowy | 8 | 17.04.2010 02:03 |
Dodatkowe paliwo | endurance | Wszystko dla Afryki | 8 | 21.02.2010 09:40 |
Jak oszczedzac paliwo... | sambor1965 | Kwestie różne, ale podróżne. | 9 | 29.01.2010 19:21 |