|
|
|||||||
| Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|
|
#1 | ||
|
przemieszczacz
![]() Zarejestrowany: Sep 2009
Miasto: Skierniewice
Motocykl: LC8, exc-f 250
Online: 3 miesiące 3 tygodni 3 dni 19 godz 30 min 15 s
|
Cytat:
1. Organizator przygotował około 2000km tras bez grama asfaltu - wszystko w górach centralnej Grecji, odcinki specjalne od 100 do 450km dziennie. Milion zakrętów, mnóstwo ostrych kamieni, single tracki, podjazdy, połoniny, kozie ścieżki, przełęcze, ale też koryta rzek i sporo wody. Nie jakieś bardzo hard enduro, ale momentami było co robić. Głównym czynnikiem męczącym była jednak długość odcinków. 2. Nawigacja na roadbooka - super uczucie już przy samym kolorowaniu dzień wcześniej, a ten moment kiedy kolesie przed tobą się gubią, a ty jedziesz dobrze - bezcenne ![]() 3. Klimat profesjonalnych zawodów długodystansowych, w Polsce praktycznie nie do uświadczenia, może za wyjątkiem Dresden-Breslau, ale tam startuje mało motocykli. 4. Myślę, że ciekawy sposób na spędzenie wakacji. W przyszłym roku, po zawodach, chcę jeszcze zostać kilka dni w Grecjii, a może się uda obskoczyć 2 rajdy bo 2 tygodnie po Hellas jest Rally Albania, zobaczymy. Koszty: A) Wariant: chcę tylko przejechać bez ambicji na kręcenie czasów: - 600e wpisowe - 50e kaucja bezzwrotna za lokalizator GPS - wypożyczenie przewijarki do roadbooka 150e - hotel na miejscu 30e/dobę - auto na miejscu 25e/dobę - żarcie - pakiet 3 posiłków na padoku - 20e - paliwo+autostrady wyszło nas 1000zł na osobę w obie strony (3 osoby w aucie) osobówka + przyczpa - 2 komplety opon i dętek do moto 1200zł - paliwo do motocykla 7*20L*1,6e=224euro - namiot rajdowy + mata środowiskowa od 600zł (mata obowiązkowa przy serwisie) Wiadomo, że dobrze mieć ze sobą jakiś stolik, narzędzia, krzesełka, lodówkę etc, ale tego nie liczę. B) Wariant: chcę się ścigać i przejechać rajd w możliwie najlepszym tempie: - koszty nieograniczone, począwszy od przebudowy motocykla po zaplecze rajdowe na socjalnym skończywszy Tu już fantazja.W obu wariantach warto kogoś zabrać do pomocy, nawet do zrobienia żarcia lub prostych czynności serwisowych. Po powrocie z odcinka nie ma raczej za dużo czasu, a rzeczy do ogarnięcia sporo. Cytat:
|
|
|
|
#2 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Wrocław
Motocykl: Husqvarna 701 Enduro
Online: 1 miesiąc 4 tygodni 15 godz 23 min 25 s
|
Bicio, "z dupy" ta Twoja relacja. Napisz coś więcej. Jak przygotowania przed, jak było w trakcie i jakie przemyślenia na przyszłość.
Tak, czy siak - GRATULACJE. |
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
No i lux za co kara?
|
|
|
#4 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2012
Miasto: Toruń
Motocykl: LC8 SuperEnduro
Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 23 godz 14 min 19 s
|
A jak udało Ci się odpalać lc8 bez rozrusznika?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
przemieszczacz
![]() Zarejestrowany: Sep 2009
Miasto: Skierniewice
Motocykl: LC8, exc-f 250
Online: 3 miesiące 3 tygodni 3 dni 19 godz 30 min 15 s
|
No to jest problem bo ten motocykl ciężko przełamać nawet na 3 biegu.
Poranna procedura przed startem to był zaciąg za autem, a potem jazda tak żeby nie zgasł, więc zero opcji gleby chyba że z górki/pod górkę było akurat. Udało się nawet zrobić międzytankowanie z włączonym silnikiem
|
|
|
#6 |
![]() |
Jest wiele sposobów, myślę że stosował na pych pod górę...
|
|
|
#7 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2017
Miasto: Krosno, Bukowiec
Motocykl: Tenere
Online: 5 dni 1 godz 42 min 25 s
|
Brawo! gratulacje.
|
|
|
#8 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2012
Miasto: Toruń
Motocykl: LC8 SuperEnduro
Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 23 godz 14 min 19 s
|
No właśnie tez mi padło sprzęgiełko rozrusznika na ostatnim advale i nawet nie próbowałem ma pych bo na asfalcie na 6 biegu przy 100wie jak zgasł to stawiało bokiem a nie zaskoczył. Afryke to ja sam odpalałem na pych. Dlatego się pytam czy tylko ja mialem problem z lc8
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]() Zarejestrowany: May 2019
Miasto: Mława
Motocykl: RD07
Online: 1 tydzień 4 dni 14 godz 13 min 42 s
|
A ,czy Pan " ambasador" ze zdjęcia pokazał jak powinno się jeździć ?
Ostatnio edytowane przez Raflan : 14.06.2019 o 16:18 |
|
|
|
![]() |
|
|