![]() |
|
Imprezy forum AT i zloty ogólne Imprezy forum AT i zloty ogólne. Spotkania użytkowników naszego forum. Mają one charakter otwarty: obecność AT wskazana, ale nie jest wymogiem. Piszemy również o imprezach motocyklowych, na które wybierają się nasi forumowicze. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1411 | |
![]() Zarejestrowany: Apr 2025
Miasto: Przystanek Oliwa
Motocykl: Wrublin
![]() Online: 6 dni 11 godz 48 min 8 s
|
![]() Cytat:
Jarosław Kaczyński dawał dokładnie takie same rady. Tak, Consi. Doczytałeś u mnie, że jestem nieudacznikiem. Cieszę się, że doceniasz mój nieudaczny trud. Ja nie winię Ukraińców. Ktoś ich tu przecież wpuścił, prawda? Najlepsze jest to, że żaden z was tego nie zauważył. To jest właśnie poziom tego myślenia, o którym wspominam już u siebie, żeby zamknąć temat. Ale... jesteśmy już na kolejnym etapie, który oczywista dotknie Ukraińców (i dotyka już) znacznie bardziej. I to znowu to samo. Krótkowzroczne myślenie. Żadnej perspektywy rozwoju. To te 600 000 niewolników, których ściągnął kaczyński i tusk tylko w ostatnich dwóch latach, któzy są teraz konkurencją dla biednych Ukraińców. Hodujemy nieudaczników. Ja się wyhodowałem sam. Poniosłem konsekwencje mojego nieudacznictwa i nie zamierzam brać udziału w systemowym hodowaniu następnych,m w trosce o jakieś hipotetyczne, wspólne dobro. A`'propos tych biednych Ukraińców. Tego oczywiście nikt nie przewiduje (poza nielicznymi), ze oni wcale nie rozwiązują problemu naszego rynku pracy. Za dekadę wygenerują koszty (generują je wszyscy z powodu piramidy zusowskiej), które w żaden sposób nie pokryją odłożonego (tylko) w czasie) deficytu. Powtórzę jeszcze raz. Gdyby nie było Ukraińców (czy tam innych) a nierządy nasze myślały perspektywicznie, to stwarzały by warunki do rozwoju nie opartego na socjalu, tylko zwykłej pracy swojej tkance. I podkreślam definitywnie na koniec. Ja sobie obecnie radzę doskonale jak na swój podły wiek. Tak Chomiku - wyobraź sobie radzę bez pomocy Ukraińców. Tak Consi. Cieszę się, że Ty sobie radzisz. Że Twoim problem dzisiaj jest trawa w ogródku. Ja się już tutaj dalej nie będę strzępił. I tak wybierzecie: -1 = 1. P.S. Polecam literaturę boso ale w ostrogach. jak robotnik w IIRP miał pracę, to stać go było na utrzymanie licznej rodziny bez pracującej żony. Dlaczego Chomiku teraz tak nie jest, kiedy bezrobocia nie ma? Wtedy to dopiero był wyzysk człowieka przez człowieka. Moja babcia jako nauczycielka zarabiała 100zł i żyło się jej świetnie mino, że jajko kosztowało wtedy 10gr.
![]() |
![]() |
#1412 |
![]() |
![]()
Nikt Ciebie nieudacznikiem nie nazwał, sam to zrobiłeś, wątpię aby tak było, ale rozumiem, że chcesz aby czytający mieli takie wrażenie, że my tak robimy. Od czego się odcinam.
Consi ma rację, jeśli pracy było za mało na Was to nie byłeś po prostu w stanie im płacić, proste. Całkowicie także rozumiem, że może u Ciebie się to nie opłacało i lepiej Ci samemu ok, ale to nie ma tutaj nic wspólnego z kwestią, o której pisaliśmy czyli upadku firm w przypadku braku pracujących (zresztą bardzo dobrze i znaczenie lepiej niż Polacy) Ukraińców. Myślę, że zatrudniając na przestrzeni 10 lat kilkudziesięciu Ukraińców w ośrodku a w samej firmie kilkuset jestem w stanie więcej powiedzieć niż Twoje doświadczenie z dwoma. Nie ujmując oczywiście temu zdarzeniu.
![]() |
#1413 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#1414 | |
![]() |
![]() Cytat:
Po tym jak uznałeś, że jednym aktem prawnym regulującym stosunki społeczne i gospodarcze powinien być kodeks pracy uznałem, że szkoda czasu, ale to co teraz napisałeś przerosło nawet androny fassiego. Jak chcesz zdobyć jakieś informacje nt gospodarki II RP to zalecam badania naukowe, a jest tego w literaturze sporo, a nie beletrystykę barda i bajkopisarza (choć trzeba przyznać, że bardzo sprawnego). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1415 | |
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 2 tygodni 6 dni 20 godz 10 min 51 s
|
![]() Cytat:
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1416 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2025
Miasto: Przystanek Oliwa
Motocykl: Wrublin
![]() Online: 6 dni 11 godz 48 min 8 s
|
![]()
Chomiku!
O nie. Ja nazwałem siebie nieudacznikiem dużo wcześniej! W moim własnym wątku. Wiesz, między prawdą a kłamstwem zawsze znajdzie się kłamstwo dlatego nie mogę siebie nazwać udacznikiem. Napiszę Ci coś znacznie bardziej ciekawszego. To może zakłócić trochę obraz mojego nieudacznictwa. Spód mojej ręki wyszło kilkunastu całkiem sprawnych menedżerów. Jeszcze pracując u mnie rozpoczynali budowy domów itp. Zdecydowanej większości się w życiu powiodło. Z 80% z nich wiedzieć dzisiaj dostatnie życie. Takie na miarę wykształconego rzemieślnika w swoim fachu. Większość z tej większości miała wspólną cechę. Okradali mnie. Zajebista sprawa. Czy ja miałem do nich pretensje? Nie... Ja się po prostu wk... Najpierw na nich ale potem na siebie. Przecież to ja do tego dopuściłem. Ale już było za późno. Za późno dla mnie. Całe szczęście że państwo miało wtedy takich jak ja w dupie. 40% podatek dochodowy, ściągalność należnosci na poziomie 50%. Było pole manewru, niestety nieudacznictwa wyszło że mnie wtedy jak pęk szydeł z dziurawego wora. Zimiok... Ja napisałem jaki jest mój punkt. To, że Ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem, to nie jest mój problem. Ale ostatni raz powtórzę. Zero jakichkolwiek świadczeń dla obcokrajowców poza tymi, który reguluje obecnie kodeks pracy. Taka jest moja wola. Czy w kodeksie pracy jest mowa o 800 np.? Może ja czegoś nie wiem? To Ty mi udowodnij teraz jakie świadczenia typu 800+ proponuje kodeks pracy. Ok? Ja na Twoim poziomie nie nadaję. Osobiście to wysłałbym Ciebie na Ukrainę. Znalazł byś tam zatrudnienie od ręki. Nie, nie.. Nie na froncie. W dziale tępej propagandy.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
4 slot Huta Pieniacka | piotrekk | Umawianie i propozycje wyjazdów | 5 | 20.09.2013 19:44 |
Huta Pieniacka | Barył | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 0 | 04.08.2011 09:53 |
I Kaszubski Zlot Motocyklowy - 14.08.09r. | Ciapek | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 4 | 17.08.2009 13:13 |
IX Ogólnopolski Zlot Motocyklowy | JuIo | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 4 | 27.07.2009 23:13 |
Zlot Motocyklowy Niechorze 24-26.07.09 | vostock | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 7 | 23.07.2009 12:06 |