|   | 
 | |||||||
| Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. | 
|  | 
|  | Narzędzia wątku | Wygląd | 
|  09.02.2024, 15:29 | #1 | 
|  Zarejestrowany: Dec 2016 Miasto: Bochnia 
				 Motocykl: nie mam AT jeszcze   Online: 3 dni 19 godz 44 min 0 |  Tet Rumunia-3 sekcja - cos po drodze ... 

Witam Jadac 3 sekcje(poludnie) teta rumuńskiego jest cos po drodze co warto podjechac i wyjechac na jakis szczyt dla widokow , miejsce (tylko nie asfalty) ? Jadziemy na motorach wagi sredniej ale gorki strome lubimy   | 
|   |   | 
|  09.02.2024, 16:41 | #2 | 
| Moderator  |   

Na południe od Brasova, pomiędzy miejscowościami Secaria i Busteni, wlatujesz na 1800m i masz klimaty jak na poniższym zdjęciu. Warto przeznaczyć sobie 2-3h na pokręcenie się na azymut po tych trawiastych szczytach.

__________________ "Jeżeli ktoś ci mówi że jesteś koniem to za pierwszym razem możesz się obrazić, za drugim razem dać w gębę, ale za trzecim razem już kup sobie siodło." | 
|   |   | 
|  09.02.2024, 21:51 | #3 | 
				 Motocykl: nie mam AT jeszcze   Online: 3 dni 19 godz 44 min 0 |   

Dzięki wielkie . Masz tam jakiś ślad zapisany gpx czy mapkę cokolwiek ?  Dodaje do listy Towj pomysł . | 
|   |   | 
|  10.02.2024, 14:12 | #4 | 
| Moderator  |   

Dacie radę, to jest odcinek TET pomiędzy tymi miejscowościami. W jakim kierunku będziecie jechać tą sekcję? Od Timisoary na wschód? Dokąd chcecie dojechać?

__________________ "Jeżeli ktoś ci mówi że jesteś koniem to za pierwszym razem możesz się obrazić, za drugim razem dać w gębę, ale za trzecim razem już kup sobie siodło." | 
|   |   | 
|  11.02.2024, 14:11 | #5 | 
				 Motocykl: nie mam AT jeszcze   Online: 3 dni 19 godz 44 min 0 |   

ja chcialbym w strone Serbi jechac ale chlopaki chyba chca w druga strone . Wiec jeszcze nie wiadomo kto kogo przekona   Spoko juz poznajdywalem jakieś ślady na Wikiloc👍 Ostatnio edytowane przez Danny : 12.02.2024 o 10:15 Powód: Połączenie postów. | 
|   |   | 
|  12.02.2024, 07:43 | #6 | 
| Zakonserwowany  |   

Spora część śladów zamieszczonych na wikiloc jest rysowana i nie koniecznie w rzeczywistości przejezdna. Wiele razy spotkałem się z taką sytuacją,  zanim pojedziesz  pasuje to zweryfikować. Druga sprawa to po każdej zimie sytuacja w wysokich górach zmienia i to co było rok temu przejezdne może już nie być.  Powodzenia . 
				__________________ Non si invecchia in base al tempo che si ha alle spalle, si invecchia quando si inizia a dimenticare i sogni . | 
|   |   | 
|  20.02.2024, 22:56 | #7 | |
				 Motocykl: nie mam AT jeszcze   Online: 3 dni 19 godz 44 min 0 |   Cytat: 
 Jest plan dojechać do chaty w górach na wys Ok 2150 m i tam się przekimac - w środku niby maja być prycze i kominek może ktoś był tam ?   Refugiul Iezer https://goo.gl/maps/FjtWaQm7uKvfDdre8 https://youtu.be/YAF3AuExUQA?si=REdz9Ub5kHps1LAv | |
|   |   | 
|  21.02.2024, 08:11 | #8 | 
| Zakonserwowany  |   

Byłem tam kilkanaście lat temu chyba w 2006 albo 07 roku. Przygotuj się na wszy czy pluskwy w takich miejscach. Widziałem wiele podobnych budynków w rumuńskich górach i były w złym stanie. Niektóre przejęli mnisi, których z monastyrów wysłali na emigracje zarobkową i tam jest ciut lepiej jeśli chodzi o warunki, ale i tak wolałbym spać pod folią malarską niż w jednym z takich łóżek   . Powodzenia. 
				__________________ Non si invecchia in base al tempo che si ha alle spalle, si invecchia quando si inizia a dimenticare i sogni . | 
|   |   | 
|  21.02.2024, 11:16 | #9 | 
|  |   

Adam, spójrz na to z innej strony - będzie o czym opowiadać   Generalnie jest jak piszesz, gdzie były zwierzęta, w budach, szałasach, bacówkach, są insekty. 
				__________________ Są jeszcze piękne zadupia na tym świecie. | 
|   |   | 
|  21.02.2024, 11:46 | #10 | 
|  Zarejestrowany: Sep 2017 Miasto: B..wała 
				 Motocykl: nie mam AT jeszcze   Online: 3 tygodni 4 dni 13 godz 37 min 48 s |   

Jak Już w okolicy Horezu to poleciłbym Pensiuna Varful Roman. wszy i zadnego innego robactwa nie zanotowałem, zacieków także  To nie ten Klasztor z fotek gugla, zdjęcie obiektu to fotka nr 5 . Byliśmy tam Dużą grupą z dzieciakami. | 
|   |   | 
|  | 
| 
 | 
 | 
|  Podobne wątki | ||||
| Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor | 
| Rumunia 2016 (opis) "O górach, drodze w chmurach i o kłopocie w błocie" | CeloFan | Trochę dalej | 52 | 27.07.2017 23:25 | 
| Rumunia 2016 "O górach, drodze w chmurach i o kłopocie w błocie" | CeloFan | Trochę dalej | 13 | 16.07.2017 10:59 | 
| MSR - Whisperlite, sekcja i naprawa | chomik | Szpej turystyczny - Produkty i Porady | 33 | 03.06.2009 16:43 |