|
![]() |
#1 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Plan masz dobry, piękne góry pojeździłem tam trochę, mój kolega ma dom w Assergi. Jakby Ci się przedłużyło to wpadnij na cafe do Romy. Jestem od 7 wieczorem, gdybyś miał jakieś zaległości w zwiedzaniu to masz odpowiedni okres na nadrobienie. Brak turystów i kolejek wszędzie.
Udanego wypadu.
![]() |
#2 |
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 2 tygodni 2 dni 14 godz 22 min 32 s
|
![]()
W zeszłym roku miała być słoneczna Sycylia, teraz ciepła Italia, na razie się na to nie zanosi. Niekoniecznie trzeba się wybrać do Hiszpanii aby zobaczyć morze wiatraków, wystarczy tylko wjechać do Austrii, Austrii a nie Asturii. Przy okazji żona podzieliła się ze mną swoimi przemyśleniami na temat wiatraków, no ale to osoba dla której liczby i litery mają kolory, a wiatraki są niewolnikami które ktoś powinien uwolnić. Przemyślenia na temat jazdy motocyklem w celu aby pokonać dystans z punktu A do B, ulegają u mnie radykalizacji, jest przesrane. Bo albo ja jeżdżę za wolno albo reszta za szybko. W Polsce to jeszcze bym zrozumiał bo wiadomo, najlepsza kawaleria świata, husaria itp ale w Czechach przy jeździe w deszczu mając 130 na liczniku dalej mnie wyprzedzają, ....... busy. Jeszcze ta temperatura 14 stopni, o wietrze nie wspomnę bo ten tylko wychładzał. Zatrzymaliśmy się na stacji aby się napić kawy i zatankować. Niby jest reżim sanitarny ale jedni w maskach inni nie, podobnie zresztą w Austrii. Spoglądam na mapę i wygląda że ciepło i w miarę pogodnie jest w zasadzie na końcu włoskiego buta. Nigdy tam nie byliśmy ale nie wiem czy jest tam co oglądać, gdyby nie ramy czasowe może najlepiej byłoby ruszyć do Afryki . No i jakoś sobie na razie nie wyobrażam rozkładania namiotu w takich warunkach jak dzisiejsze.
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Trafiłeś na front, który przyniósł pierwszy śnieg tej jesieni w górach. I według meteo.it ma być słabo w pogodzie w najbliższych dniach, burze, trąby powietrzne i sporo deszczu. Na południu IT do połowy października do 30 stopni i ładna pogoda to raczej norma.
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2017
Miasto: podkrakowska wioska
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 tygodni 7 godz 42 min 16 s
|
![]()
Jedź. To jest piękna kraina. Każdy znajdzie tam, zawsze, coś interesującego dla siebie. Od lat bywam, czasem dłużej, czasem krócej ale jeszcze nigdy sie nie zawiodłem.
Zresztą jak i Sycylią. p. ps czekam na fotorelację ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Zależy kto co lubi. Mnie się najbardziej podobał interior. Od tych winkli na zachodzie to miałem mdłości.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ajde Jano
|
![]()
Dziś objechaliśmy cap corse. Dla mnie było super, żona zeznaje teraz że trochę jej błędnik dokucza
Jak napisałem wcześniej było super, brakło czasu na kąpiel, a pogoda w miarę dopisała C0E7F5A5-C381-4D5D-90F2-1E307DA59EC9.jpeg 2E2383A7-A588-44A2-8F20-6EA01C5657F1.jpeg 78401307-899E-43CE-9D59-75324B1D5266.jpeg CEDFAA98-F692-4F3B-94B4-3B076CDC7593.jpeg 171EDA79-E84A-48C7-B65A-52CBFF435249.jpeg 395CA81E-5933-449A-B55C-3B3C4DFA7B25.jpeg 257134AC-2BCE-4B81-B12A-28E2AD5EFFE3.jpeg D69F4BD2-6E46-4FAC-B17B-182EBC79219C.jpg A jak ta guma trzyma, to czasem przeczy prawom fizyki, no i asfalt chyba też mają dobry
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
Moja tez zawsze narzeka w aucie. To chyba różnica między kierownikiem a pasazerownikiem.
Zdjęcia wypas. Inna racja ze tam ciężko o zła fotkę.
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
Saleccia Beach polecam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ajde Jano
|
![]()
Na pewno jest piękna, piękna bo słabo dostępna. W miejscu gdzie jest nasza baza do dziś, conajmniej dwie rodziny żyją z tej plaży. Dostarczają za drobną opłatą ludzi na samochodami 4x4. Można też pewnie do niej dojść na piechotę tylko wymaga to zmiany priorytetów. Pogoda też jest taka że o plażowaniu raczej można zapomnieć, co najwyżej szybka kąpiel, bo woda raczej w temperaturze przyjemna
Co sprawdziłem organoleptycznie, przy okazji zabierając na pamiątkę kawałek morza śródziemnego w bucie. Dziś lecimy dalej w kierunku Calvi wybierając z mapy te drogi które zaznaczone są na zielono, znaczy się będzie też kawałek interioru. Co do kuchni korsykańskiej, z przykrością stwierdzam że ona, podobnie jak kuchnia polska w Krakowie, istnieje tylko w wersji turystycznej. Śmiem twierdzić że z prawdziwą kuchnią ma niewiele wspólnego. No ale nie ustajemy w poszukiwaniach i będziemy dalej próbować z narażeniem zdrowia znaleźć coś autentycznego. W dniu wczorajszym kawałek autentycznego życia odnaleźliśmy w tej knajpce w Nozza. Tuż obok naszego stolika, siedziało 4 stałych bywalców tej knajpy, nie pytajcie skąd wiem, to się po prostu wie. Myślę że rozmawiali w tym mitycznym języku korsykańskim , ale średnia ich wieku była pewnie pod 80. Wysnułem nawet teorię że dwóch chłopaków prowadzących knajpę, donosiło im gratisowe drinki aby tam właśnie siedzieli. Poza tym jak wszędzie, jedni w maskach inni bez a w hotelu gdzie obecnie jesteśmy tylko goście ich używają, miejscowi i obsługa należą raczej do koronasceptyków.
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 16 godz 39 min 34 s
|
![]()
Hej! strasznie Wam zazdroszczę, przez kilka lat z rzędu wyjeżdżałem na południe na przełomie września i października, teraz jak czytam wspomnienia wróciły na pierwszy plan
![]() Ostatnio edytowane przez mdxmd : 29.09.2020 o 12:51 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Wakacje z Duchami 5 - 25-27 września 2020 | danek | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 8 | 28.09.2020 09:02 |
Wyjazd na Południe Europy 25.07- 9.08.2020 | Komar | Umawianie i propozycje wyjazdów | 18 | 23.07.2020 09:31 |
Rumunia- koniec czerwca 2020 | manier | Umawianie i propozycje wyjazdów | 2 | 11.10.2019 23:04 |
Alpy koniec sierpnia/ początek września? | Kojot | Przygotowania do wyjazdów | 3 | 30.07.2013 09:28 |
Ararat pod koniec września---szukam chętnych | wrubel | Umawianie i propozycje wyjazdów | 5 | 12.07.2012 17:18 |