|  | 
|  30.07.2017, 00:23 | #1 | 
|  Zarejestrowany: Jul 2008 Miasto: Sanok 
				 Motocykl: EXC, ST 1300 Przebieg: rośnie   Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 14 godz 7 min 52 s |   

Jak jechałeś za EXC na takich równinach jak na zdjęciach to się nie dziwię, że jakoś za nim się trzymałeś - zapraszam do mnie w góry - na pierwszym podjeździe pod moim domem zostaniesz na dole albo utopisz się w błocie - tylko u nas jest takie masełko  - zapraszam. Jeździłem XCh,  w super stanie i nowych gumach, żeby nie było.

__________________ Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą | 
|   |   | 
|  30.07.2017, 00:32 | #2 | |
|  Zarejestrowany: Jul 2011 Miasto: Kielce 
				 Motocykl: Dziczyzna Przebieg: ustalam   Online: 4 miesiące 1 tydzień 3 dni 14 godz 45 min 4 s |   Cytat: 
  Widzę, że potraktowałeś jako ujmę/obelgę/wyzwanie mój wpis  Potraktuj to jak fantastykę w takim razie - może nie będziesz czuł się dotknięty  A na poważnie - wyzwań tego typu z założenia nie przyjmuję i od razu możemy uznać, że: zostałem na dole/utopiłem się itp. a Ty jesteś lepszym Riderem ode mnie  U mnie w wątku to takie bajania - nie traktuj tego na poważnie    EDIT: Chodziło mi kolego o pokazanie tego, co dla EXC jest nie do osiągnięcia - tak samo jak dla AT czy LC8 (mówię o szarych użytkownikach a nie o mistrzach) czyli o wszechstronności. X jest lekki, ma fajne zawieszenia a przy tym interwały serwisowe deklasujące EXC czy tego typu motocykle jeszcze przed startem. Oczywiście "liście" zawsze w pewnych warunkach zostawią duala - tak samo jak dual liścia. Ostatnio edytowane przez mirkoslawski : 30.07.2017 o 00:50 | |
|   |   | 
|  30.07.2017, 11:40 | #3 | 
				 Motocykl: EXC, ST 1300 Przebieg: rośnie   Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 14 godz 7 min 52 s |   

Kolego ja nie jestem żadnym mistrzem i też ciężko mnie urazić byle pierdołą, ale porównywanie exc do xch jest śmieszne bo to dwa różne światy,  w drugą stronę tak samo  mógłbyś porównać xch z at, zapraszam w Bieszczady,  bez urazy Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka 
|   |   | 
|  30.07.2017, 12:05 | #4 | |
				 Motocykl: Dziczyzna Przebieg: ustalam   Online: 4 miesiące 1 tydzień 3 dni 14 godz 45 min 4 s |   Cytat: 
  ? Napisałem, że nadążałem za EXC, pokazując o co chodzi w świecie duala ale widzę, że masz z tym problem. Pokazując te dwie skrajności SUBIEKTYWNIE opisałem swoje spostrzeżenia. Ze mnie jest pizda nie rider ale np. taki Dakarowy na XCH mógłby zawstydzić niejednego "miszcza" na EXC  I mogę tylko jeszcze raz napisać - w pewnych warunkach "liść" duala pokona, głównie wagą - ale tych "okoliczności" jest dużo mniej niż pola, w których z dualami typu XCh przegra. Piszę o tym jako człowiek, który nie może mieć i liścia i Dzika w garażu ale też jako człowiek, który świadomie zdecydował się na kompromis czyli motocykl dualowy. Według mnie X jest w klasie DUALI na szczycie listy. Mam doświadczenie z ciężkimi motocyklami i wczoraj, jak po dłuższym czasie dosiadłem Dzika to pierwsze co mi się rzuciło w oczy to właśnie waga. Był to zwykły ADV i zawieszeniowo wcale jakoś różnicy nie widzę. Silnik - liniowość w wyprawówkach enduro jest lepsza a tu przewagę ma X. Poza tym każdy ma prawo do subiektywnego opowiadania o swoich spostrzeżeniach...czy nie ma? Dziękuję za zaproszenie ale w Bieszczady jeżdżę bez takowych  Zdrowia | |
|   |   | 
|  30.07.2017, 14:28 | #5 | 
| Stary (P)iernik  Zarejestrowany: Mar 2008 Miasto: Świeradów Zdrój 
				 Motocykl: XR400 , XR650L  XL600V   Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 39 min 10 s |   

Na szczycie listy z dual enduro postawilbym na huske Te 610ie. Pomijając nadwagę , x ma źle zestopniowana skrzynie biegów 
				__________________ | 
|   |   | 
|  30.07.2017, 14:32 | #6 | 
				 Motocykl: Dziczyzna Przebieg: ustalam   Online: 4 miesiące 1 tydzień 3 dni 14 godz 45 min 4 s |   | 
|   |   | 
|  30.07.2017, 14:32 | #7 | 

Kolego mirkosławski oczywiście, że każdy ma prawo do wyrażania swojej opinii tylko nie dorabiajmy legendy do Xch bo jest wiele lepszych duali od niego

|   |   | 
|  30.07.2017, 14:40 | #8 | 
| Stary (P)iernik  Zarejestrowany: Mar 2008 Miasto: Świeradów Zdrój 
				 Motocykl: XR400 , XR650L  XL600V   Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 39 min 10 s |   

6 biegów dobrze zestopniowana skrzyni. Elastyczny , wytrzymały silnik Dobre zawieszenie Mniejsze wibracje niż challenge Dużo informacji na amerykańskich i australijskich forach gdzie ma b.dobre opinie Była to największa konkurencja dla ktm I niestety huska została przez ktm przejęta W tym rzecz że nie ma wiele udanych duali W każdym z reguły czegoś brakuje W xr 650 L przeszkadzają mi wibracje na dłuższych przelotach. Silnik dr 650 se wygrywa kulturą pracy Ale honda ma znów dobry zawiech i zawsze jest coś... Mirkoslawski - strasznie się zacietrzewiasz... Więcej luzu 
				__________________ Ostatnio edytowane przez Franz : 30.07.2017 o 14:59 | 
|   |   | 
|  30.07.2017, 15:03 | #9 | 
| I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24  |   

Dlatego Honda bardziej offowa a Dr jednak zdecydowanie bardziej uniwersalny mi się zdaje. Ostatnio pyknąłem 1500 km DRką na Kaszuby tam latanie i back do Kielc bez zmęczenia. Mógłby być tylko ciut wyższy i byłoby super ale i tak jestem z niego mega zadowolony. W terenie zamieniłem się z kumplem na 1190 i banan mu z gęby nie schodził mimo że dużo mniej mocy niż w kacie.
		 | 
|   |   | 
|  30.07.2017, 15:19 | #10 | |
| Gość 
				 Online: 0 |   Cytat: 
 | |
|   | 
|  | 
| 
 | 
 | 
|  Podobne wątki | ||||