|
![]() |
#1 | |
![]() |
![]() Cytat:
Brak plastików które można łamać - osobiście nie używam gmoli ( nie potrzebne kilka kg), zamiast nich wystarcza osłona pompy wody i ewentualnie płyta al. Oryginalne nakładki na zbiornik wytrzymują upadki, a nawet szlifa na alpejskich serpentynach z 50 km/h. Nakładki kosztują 180 zł - jak ktoś nie lubi porysowanych to wymienia. Do tego spalanie i zbiornik. Ktoś zrobił na Afryce 600 km na jednym tankowaniu ? Zamieniłem Transalpa na Tenerę i długo się będę zastanawiał nad nowa Afryką - choć Tereska czasem mnie wkurza. Wiem , wiem to wątek o Afryce hahah. Ale chyba w zeszłym roku był. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 16 godz 43 min 37 s
|
![]()
podsumowując nową AT?
do offa za ciężka (mając jeszcze nadzieję, że zawias będzie ok.) do asfaltowej turystyki zbyt mały zbiornik i łańcuch (a akcentem na zbiornik) do pałowania zbyt mało mocy i waga do wyprawy życia z przeprawami, błotem i pustynnym piachem : za ciężka, zbyt mały zbiornik, topienie upsida nie jest zdrowe i realnie nienaprawialny silnik (cylinder-tłok) i inaczej (kupując nowy motocykl) czy user GS przesiądzie się na AT ? pewnie tak w jakiejś śladowej ilości czy user KTM kupi AT ? owszem w jakiejś śladowej ilości czy user 800GS wersji standard może ale wątpie bo jest droższa o 10 koła czy user 800GS ADV już bardziej ale ten ma 24L paliwa i nawet z paliwem waży 229kg zbiornik nie obciąża aż tak przodu jak w AT. to dla kogo jest ten motocykl? podkreślam jeszcze raz mam na myśli ludzi, których stać na nowy motocykl za taką kasę i bujają się nim np. do końca 5-cio letniej gwarancji i statystycznie raczej z salonu prędzej pojadą na Nordkapp niż do Mongolii. moi przedmówcy doskonale zdefiniowali jaki motocykl nadaje się do offa, bo do lekkiego offa to wjedzie prawie wszystko. nasuwa się określenie uniwersalność ale chyba też muszę się zgodzić z poprzednikami - w realu takie coś nie istnieje Hej ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez mdxmd : 01.09.2015 o 22:37 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 18 godz 22 min 30 s
|
![]()
hahaha...puszek najlepszy
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
HONDZIARZ
![]() Zarejestrowany: Apr 2012
Miasto: Gdynia
Motocykl: RD04 / NAT
Przebieg: 50000km
![]() Online: 1 miesiąc 3 dni 21 godz 7 min 15 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Miasto: Krakuff
Motocykl: RD07a
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 3 dni 16 godz 21 min 25 s
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Afryką zrobiłem kiedyś 470 km :-))) i to nie był jeszcze koniec Ile waży tenerka? W jednym miejscu piszą 215 gdzie indziej 206 kg..To chyba dużo...Ta waga blisko wagi Afryki a to przecież jednocylindrówka. Maj jedno zdjecie tej tenerki.. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() |
![]() Cytat:
208 kg z paliwem. Na amora nie narzekam bo ważę 65 kg na sucho :-) Przy spokojnej jeździe turystycznej z bagażem nie ma problemów żebym robił 3,7 /100 . Przy jeździe autostradowej 120-130 km/h nigdy nie przekroczyłem jeszcze 5 l. A tankuję moto pod samiutki korek i wyjeżdżam prawie do such więc dane powinny być ok. Chcesz zdjęcie - to proszę : w tym roku w Austrii padło mi łożysko w tyle a nie miałem zapasu, ponieważ należę do grupy bananów, którzy wożą dętki tylko ze sobą z kompresorem o Sambora i assistance. Wymienili łożysko w Austrii i dalej. Wkurwiony tylko byłem że to przy 35 tyś km , w Trampku za 80000 km wymieniłem tylko łożysko główki. ![]() Chcesz Tereskę na dzien , możesz nawet na Błędowską zabrać - to bardzo proszę - tylko wracam do kraju za dwa tygodnie. Nie ma problemu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 4 godz 36 min 25 s
|
![]()
Jakbyś pisał o afryce... a to urwany set pasażera, a to wyłamana czacha a znowuż popękany boczek
![]()
![]() |
#8 | |
![]() Zarejestrowany: Jul 2013
Miasto: WSCHOWA
Motocykl: TT600R,XT660Z
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 23 godz 48 min 55 s
|
![]() Cytat:
Jak czytam takie pierdoły że tablica rej. odpadła lub pompa dostała w dupe bez osłony silnika to nie mogę ze śmiechu ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Miasto: Krakuff
Motocykl: RD07a
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 3 dni 16 godz 21 min 25 s
|
![]()
Dobra pany dość tych tematów pobocznych . I tak wiadomo jaki motor jest najlepsiejszy...Wracamy do Afryki :-)))
|
![]() |
![]() |