|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: May 2011
Miasto: CIECHANÓW
Motocykl: KTM 990 ADVENTURE KTM EXC 200
![]() Online: 5 dni 3 godz 25 min 58 s
|
![]()
zmiana
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2012
Miasto: Kraków
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 13 godz 13 min 51 s
|
![]()
To jeszcze dwa grosze ode mnie.
Dostałem wczoraj kanapę do dr650se. Prosiłem o lekkie obniżenie i poszerzenie tylnej części - tak, jak w akcesoryjnych siedzeniach corbin. To, co dostałem, to absolutna profeska. Świetnie wykonanie, z przodu wąsko do jazdy na stojąco, dalej znacznie szersza i płaska kanapa do długiej jazdy. Kanapa jest super wygodna - zrobiłem na niej dzisiaj tylko 15km, ale różnica w stosunku do oryginału jest ogromna. Pomijając długie lata odczekane w kolejce ;-) wykonanie błyskawiczne, dobrze zapakowana przesyłka i dobra cena. Do tego zetjohny to naprawdę super sympatyczny człowiek. Tak to wygląda na motocyklu (soróweczka za jakość zdjęć, ale robiłem je moim przedwojennym smartfonem). ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2012
Miasto: Krasne koło Rzeszowa
Motocykl: RD04
Przebieg: 99 999
![]() Online: 3 tygodni 23 godz 33 min 29 s
|
![]()
Ja tam się nie znam, ale jak miałem ordżinal fotel, to była jakaś totalna padaka, a jak dziś przyszła kanapa, powiem więcej super domowy fotel od Zeta, to normalnie zaniemówiłem.
Andriu zrobił projekt pasków, podesłał zdjęcie, wszystko miło i sympatycznie i wykonanie extra. Co prawda jest jeden minus - czas oczekiwania, ale na szczęście Pani Wiosna jeszcze nie przyszła, więc było spoko. Ale, ale .... w najlepszych knajpach na świecie, też na stolik czeka się miesiącami, ale za to jedzenie palce lizać, jak kanapy Zet-a ![]() Ale się podlizuję ![]() Haniball, ale to jest temat Zeta, jak chcesz reklamować końkurencję, to tak raczej nie teges, takie moje zdanie w tym temacie.
Chory na off-road - Discovery I Africa Twin RD04 Ostatnio edytowane przez spider2you : 05.04.2013 o 23:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: Bielsko - Biała
Motocykl: dr650se
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 1 godz 20 min 44 s
|
![]()
Szybki, tu nie działa konkurencja, to trochę inne doznania. Ja po miesiącu w siodle błogosławię lub przeklinam
![]() ps Dżony o tym wie
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
narobiło się tych DRek u nas na forum aż się człowiek może poślinić.
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2012
Miasto: Kraków
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 13 godz 13 min 51 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Józefin
Motocykl: RD07a
Przebieg: 84000
![]() Online: 4 miesiące 1 dzień 13 godz 14 min 9 s
|
![]()
Pragnę zauważyć , bo nie wiem czy wspominałem wcześniej , że kanapy od Johnego nie tylko sprawują się świetnie i wyglądają profesjonalnie z zewnątrz . Od środka też mamy super robotę co widać na zdjęciu, szwy są estetycznie rozmieszczone , wcześniej miałem kanapę od Mariomoto i od spodu wyglądało to tragicznie .
P7010525.JPG Aż szkoda że muszę sprzedać motocykl , ta kanapa to najlepsza inwestycja na równi z LeoVincem. ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
DRa to bardzo fajna baza na wyprawówkę - trwały osiołek. Do ujeżdżania na co dzień jest jak dla mnie zbyt uśredniona, nijaka. No i niedomaga zawieszeniowo + silnik nie jest tytanem jeśli chodzi o oddawanie mocy. Jak się chce pojechać bokiem o ile ma się tyle jaja na tym moto konieczny jest czasem strzał ze sprzęgła. No takie toczydełko - mam nadzieję, że nikogo nie obrażam.
Wjedzie jednak niemal wszędzie i dojedzie dalej niż wściekłe katy tej pojemności. Wciąż po latach numerem jeden we wszystkich jednogarowych porównaniach jest dla mnie 640Adv. matjas p.s. bo to o kanapach - kanapę od Mariomoto miałem i juz nie chcę i nie polecam. miękka, bezkształtna buła - to nieźle oddaje jej charakter, jeśli w ogóle można było o czymkolwiek takim mówić. chociaż chyba miała charakter - wkurzała mnie ![]()
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: Bielsko - Biała
Motocykl: dr650se
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 1 godz 20 min 44 s
|
![]()
Ja chyba ze 4 razy zrywałem obicie i wycinałem, dokładałem, zmiękczałem kanapę Mariomoto. Gościu zupełnie nie chciał mnie słuchać. Można powiedzieć że sam sobie ją zrobiłem. Jak ktoś lata wokół komina, to egal, ale jak 10h/d x 60 to można k. dostać. Jedyne co ma dobre to materiały. Jeźdźcy którzy polatali na Mario, szyją u Dżonego.
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2009
Miasto: Gdynia
Motocykl: RD07a
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 6 dni 22 godz 38 min 48 s
|
![]()
Porównanie kanapy zeta i mariomoto wypada zdecydowanie na korzyść naszego forumowego mistrza tapicerki. W trampku miałem kanapę mariomoto i po 200 - 300 km trasy tyłek mi drętwiał i trudno było mówić o jakiejkolwiek przyjemności z jady. W Afryce pierwsze co zrobiłem to siedzenie u zeta i wiem, że pochwały kolegów z forum dla jego pracy nie były na wyrost. Gdyby nie konieczność tankowania można by tak cały dzień jechać w siodle. Czekam tylko jak kolejka się skróci i na pewno siedzenie z kata grzechotnika też trafi w ręce zeta.
![]()