|  | 
|  29.04.2011, 11:34 | #1 | 
|  |   

de facto układ jest zamknięty hermetycznie - płyn przemieszcza się w górę i w dół nie zmieniając w normalnych warunkach objętości. a że od góry jest diafragma a nie twarda pokrywa jak to wygląda na pierwszy rzut oka.... tak tylko się czepiam słówek  tak nawiasem to często zdarza się, że przy wkładaniu nowych klocków i cofaniu tłoczków płyn wylewa się górą - znaczy się było w międzyczasiu dolewane. teraz kwestia do dyskusji: IMO jeśli przy założeniu nowych klocków cofnie się tłoczki i dopełni zbiornik na maxa świeżym płynem to aż do żużycia klocków nie bedzie potrzeby dolewki - poprawcie mnie jeśli się mylę. matjas 
				__________________ 'Przestań naprawiać kiedy zaczynasz psuć' - Ojciec matjasa | 
|   |   | 
|  29.04.2011, 12:14 | #2 | |
| wondering soul  Zarejestrowany: May 2008 Miasto: Warszawa 
				 Motocykl: KTM 690 enduro, Sherco 300i Galeria: Zdjęcia   Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 23 godz 11 min 8 s |   

Panowie, przecież w temacie jasno stoi: Cytat: 
 a Wy tu jakieś swoje, męskie, metody "narzucacie"  . Przecież nie jesteśmy w dziale technicznym. My będziemy i tak po swojemu. A i tak wiadomo, że bez Was się nie da  . Jagna pisz, pisz dalej. Na pewno nie jedna białogłowa skorzysta ze sprawdzonych przez lejdiskę metod. Techniczną burzę wywołałaś   
				__________________ Ola | |
|   |   | 
|  29.04.2011, 12:22 | #3 | 
|  |   ooooj tam zaraz burzę... teraz każden jeden samiec kce pokazać, że skoro Jagna umi to on też  matjas 
				__________________ 'Przestań naprawiać kiedy zaczynasz psuć' - Ojciec matjasa | 
|   |   | 
|  29.04.2011, 19:32 | #4 | ||
|  |   

O matko.... ja grzeczna byłam... Człowiek sobie pojedzie na kilka godzin w pole, a tu taka dyskusja... Więc: Cytat: 
  Cytat: 
  : uszczelka to sprawia, a konkretnie jej sprężystość W toku dyskusji się zagubiłam, dla kogo te żółte kartki, bo pierwsza chyba nie dla mnie... A co do Loctite, to mam chyba ze 4 rodzaje na półce, ale skoro serwisówka BMW nie wspomina o tym, to porządny posiadacz BMW się słucha i nie stosuje. A ja porządna jestem  No właśnie. 
				__________________ Grzeczne dziewczynki idą do nieba, niegrzeczne idą tam, gdzie chcą | ||
|   |   | 
|  29.04.2011, 19:55 | #5 | 
|  |   

Jak to się nie da!!!!! Właśnie usiłuję udowodnić, że się da!!!

__________________ Grzeczne dziewczynki idą do nieba, niegrzeczne idą tam, gdzie chcą | 
|   |   | 
|  29.04.2011, 20:43 | #6 | 
| wondering soul  Zarejestrowany: May 2008 Miasto: Warszawa 
				 Motocykl: KTM 690 enduro, Sherco 300i Galeria: Zdjęcia   Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 23 godz 11 min 8 s |   No właśnie widać.. Panowie zawsze się zjawią służąc dobrą radą, a przynajmniej jakąś radą. Mogłabyś być mistrzem świata w zmianie klocków (a po tej sesji pewnie już jesteś), a i tak będą wiedzieli lepiej  . 
				__________________ Ola | 
|   |   | 
|  29.04.2011, 12:17 | #7 | 
|  Zarejestrowany: Jun 2008 Miasto: Poznań 
				 Motocykl: 690 Enduro   Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 4 godz 36 min 25 s |   

Nie mylisz się. Jeśli nigdzie nie cieknie to starczy go do końca żywota klocków.

__________________ "A jeśli nie znajde w swej głowie rozumu to paszport odnajde w szufladzie..." | 
|   |   | 
|  29.04.2011, 11:22 | #8 | 
|  Zarejestrowany: Jan 2005 Miasto: Kraków 
				 Motocykl: RD07a Galeria: Zdjęcia   Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s |   

Zółta kartka II: brak Loctite na śrubach zacisków.

__________________ pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) | 
|   |   | 
|  29.04.2011, 11:26 | #9 | 
|  Zarejestrowany: Mar 2008 
				 Motocykl: Pomarańczowy   Online: 2 miesiące 1 tydzień 2 dni 23 godz 40 min 42 s |   | 
|   |   | 
|  29.04.2011, 13:49 | #10 | 
| gsm: 512242193  Zarejestrowany: Jul 2006 Miasto: Rzuchów 
				 Motocykl: RD11a Galeria: Zdjęcia   Online: 5 miesiące 2 dni 12 godz 55 min 20 s |   

spokojnie byc moze w bmw moze tylko 40Nm wystarczy bez kleju  ps kazmir podcisnienie na stronie ssacej istnieje i chocby było równe atmosferycznemu to cisnienie na tłocznym jest równe cisnienie sprezu + atmosferyczne a wiec podcisnienie to roznica miedzy tym na tłoczocym a tym na ssacym jako ze w pompie nie ma zaworu jednokierunkowego plyn moze sie cofnac aby cisnienie wyrównać a teraz zmykam dalej robić pewnie cos jesze dopisze w domu | 
|   |   | 
|  | 
| 
 | 
 | 
|  Podobne wątki | ||||
| Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor | 
| Czarnogóra w sierpniu - Wasze zdanie mile widziane | miro&afryka | Przygotowania do wyjazdów | 33 | 26.04.2013 09:51 |