![]() |
|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 | |
![]() Zarejestrowany: Apr 2010
Miasto: PRZEWORSK
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 23 godz 43 min 39 s
|
![]() Cytat:
Moim zdaniem wymiana zawieszenia i inne kombinacje mające na celu zbliżenie pod względem właściwości jezdnych Afri czy innego sprzęta do motocykli pod tym względem lepszych ma sens dla osób których po prostu nie stać na zakup takowego za o wiele grubszą kasę niż Afri. A efekty pracy, widoczne gołym okiem są zadowalające, przynajmniej dla ich kierownika. A mogą się podobać, i inspirować również innych. Nie mówiąc już o zaspokojeniu swojego poczucia wyjątkowości, jaki daje maszynka jedyna w swoim rodzaju. afri kuby.JPG trampek motormaniak.JPG 175525714_aq-forte1.jpg
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 4 godz 36 min 25 s
|
![]()
Ano bawi się. Zazwyczaj, to są ci, którzy mają już afrykę od dawna i są w jakiś sposób z nią zżyci. Dla nich to bardziej sprawa przywiązania. Z ekonomicznego rozrachunku nie wychodzi to taniej a efekt jest conajwyżej połowiczny.
Które to motocykle porównywalne do afri kosztuje jak piszesz gruba kasę więcej?
![]() |
#3 | |
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 4 godz 36 min 25 s
|
![]()
Tak, zgodzę się. Ale porównując zbliżone roczniki kat wychodzi całkiem tanio.
A co do Twojego przykładu to wliczyłeś już koszt pracy własnej?
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07a
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
![]()
chciabym Ci zwrócic uwagę iż na wszystkich zdjecia przerobek ktore zapodaleś koło pochodzi od motocykla tego co i lagi. Wiec i ośka jest kupiona w sklepie.
Te przerobki ktore znam (Puszek, Sambor) tez bazują na kole od kata. Mniej dłubania a bezpieczenstwo wieksze.
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
|
![]() Cytat:
Jak będę miał graty w łapach to sie zobaczy. Narazie czekam na przesyłkę.
1) Cztery koła poruszają ciało, a dwa duszę. 2) Szczury są jak ludzie, choć odwrotnie może być. Ostatnio edytowane przez BIAŁY : 25.10.2010 o 14:01 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Białystok/Jaświły/BielskP
Motocykl: LC 4
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 14 godz 1 min 34 s
|
![]()
To wystaw kolo na alegro i kup koło z ośką pochodzące od modelu motocykla z którego masz lagi. Pomysł z przeszczepem nie głupi, sam o tym myślę, ale nie robię, bo nie mam kasy. Zawias od Afry zwłaszcza od starych roczników swoje w dupę dostał i regeneracja do stanu fabrycznego trochę kosztuje, zatem opcja zapodania nowszego zawiasu nawet USD ma sens mimo większych kosztów, a i jeśli ktoś lubi podłubać w garażu przy wydumce to tym bardziej warto.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07a
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
![]()
o puszek ? wróciłeś?
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Wymiar ośki koła przedniego | endumazi | Wszystko dla Afryki | 3 | 22.02.2012 21:51 |
"Dziwny" dźwięk z okolic przedniego koła | ArtiZet | Hamulce, kola, opony | 5 | 20.07.2011 01:04 |