Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afrykańczyka > Kaski

Kaski kaski, gogle, itp.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 27.08.2008, 13:59   #1
Pawel

Pawel's Avatar

Miasto: Nottingham, UK
Motocykl: RD07a
Pawel jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 4 dni 19 godz 50 min 2 s
Domyślnie

Wracajac do tego Shark-a Petrosbike to mysle ze to taka choroba wieku dzieciecego i za jakis czas dopracuja to i wypuszcza fajny kask. Idea jest fajna i jak to dopracuja to moze sobie tez sprawie.
Pawel jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30.08.2008, 14:34   #2
szwedzkikucharz
poleca: filcy - jako obuwie trwałe, zawsze modne i wygodne

szwedzkikucharz's Avatar

Miasto: W-wa/Stare Bielany
szwedzkikucharz jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 6 dni 19 godz 59 min 55 s
Domyślnie

Tymczasem Schuberth wypuścił model C3 Sporo lżejszy od C2, jeszcze cichszy, oj będzie się działo. W louisie od 500 ojro.
Stary 31.12.2008, 03:28   #3
petrosbike

petrosbike's Avatar

Miasto: Łęczyca
Motocykl: nie mam AT jeszcze
petrosbike jest na dystyngowanej drodze
Online: 6 godz 21 min 59 s
Domyślnie

No to wracam do kasków. Wpadłem do Liberty w łodzi i zobaczyłem tam kask BMW System 5. Spodobał mi sie bardzo. Na głowie lezał jak ulał. Podobał sie nawet zonie tylko ta cena niefajna 1850zł. Zaczałem wiec szukac na ebayu no i znalazłem za 740 zł z licytacji nowy "wystawowy", nieużywany. Przyjechał juz do mnie i na razie jestem nim zachwycony. Wykonanie po niemiecku-perfekt madein germany nie china. Waga 1690g. Szybka na mrozie nawet nie paruje , powinna sie sprawdzić. Okulary słoneczne swobodnie sie mieszczą. Teraz przedemna wyzwanie jak tam zamontowac zestaw interkomu z mikrofonem na patyku. Mam pytanie do kolegów czy ktos uzywa takiego kaska? Jak tam sie demontuje szybe w celu np wymiany oraz jak szczeke - boje sie cos urwac na dzien dobry. Dam wrażenia z jazdy jak sie troche ociepli bo jakos teraz to za bardzo nie mam ochoty po mrozach sie telepac.
Pozdrowionka i Szczęśliwego Nowego Roku dla wszystkich
.
Załączone Grafiki
Typ pliku: jpg BMW System5.JPG (102.1 KB, 175 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez petrosbike : 31.12.2008 o 04:38
petrosbike jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31.12.2008, 08:11   #4
JareG
Piast Kołodziej

JareG's Avatar

Miasto: Toruń
Motocykl: RD03
JareG jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 17 godz 44 min 37 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał petrosbike Zobacz post
(..) Mam pytanie do kolegów czy ktos uzywa takiego kaska? Jak tam sie demontuje szybe w celu np wymiany oraz jak szczeke - boje sie cos urwac na dzien dobry.
Zadaj to pytanie na forum BMW, jest tam paru uzytkownikow takiego kasku.. moj kumpel w Toruniu tez chyba takiego ma, ale raczej bez interkomu.
http://bmwklub.triger.com.pl/forum/

K1200RS & TRX850 & XTZ850
JareG jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 19.02.2010, 20:59   #5
diverek
Amator podwórkowy

diverek's Avatar

Miasto: Kostrzyn nad Odrą
Motocykl: exRD04 '92, obecnie RD07A '98
Przebieg: >55kkm
Galeria: Zdjęcia
diverek jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 4 godz 57 min 6 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał petrosbike Zobacz post
No to wracam do kasków. Wpadłem do Liberty w łodzi i zobaczyłem tam kask BMW System 5. Spodobał mi sie bardzo. Na głowie lezał jak ulał. Podobał sie nawet zonie tylko ta cena niefajna 1850zł. Zaczałem wiec szukac na ebayu no i znalazłem za 740 zł z licytacji nowy "wystawowy", nieużywany. Przyjechał juz do mnie i na razie jestem nim zachwycony. Wykonanie po niemiecku-perfekt madein germany nie china. Waga 1690g. Szybka na mrozie nawet nie paruje , powinna sie sprawdzić. Okulary słoneczne swobodnie sie mieszczą. Teraz przedemna wyzwanie jak tam zamontowac zestaw interkomu z mikrofonem na patyku. Mam pytanie do kolegów czy ktos uzywa takiego kaska? Jak tam sie demontuje szybe w celu np wymiany oraz jak szczeke - boje sie cos urwac na dzien dobry. Dam wrażenia z jazdy jak sie troche ociepli bo jakos teraz to za bardzo nie mam ochoty po mrozach sie telepac.
Odgrzebie trochę tego posta. Kupiłem właśnie na ebayu taki kask - http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?...m=260553300817 . No niemal taki. Bo mój jest roczny a nie nowy i ma zamontowany system komunikacji Bluethoot. I mój jest sporo droższy. Ale patrząc na ceny sklepowe to i tak nie jest źle. I teraz mam pytanie? Trochę późno o to pytam ale nie miałem czasu wcześniej bo aukcja się kończyła i musiałem podjąć szybka decyzję. Ja mam obwód czaszki 57 cm a ten jest na 58/59. Czy numeracja w BMW jest zaniżana, poprawna czy zawyżana? Tzn. jaki masz obwód "dyńki" a jaką numeracji kasku masz? I jak Ci to wszystko pasuje? No i wreszczie napisz jak Ci sie go używa? Jak sie sprawuje? Czy srodek jest wypinany do prania? Jak z hałasem podczas szybszej jazdy?

Ostatnio edytowane przez diverek : 19.02.2010 o 21:04
diverek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31.12.2008, 10:28   #6
petrosbike

petrosbike's Avatar

Domyślnie

Ehhhh to specjalnie do BMW sie bede rejestrował dla jednego lub paru postów?
Stary 31.12.2008, 14:38   #7
Mucha

Miasto: Okuninka latom, a Biala Podlaska zimom.
Motocykl: R1100GS
Przebieg: :dupa:
Mucha jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 4 tygodni 16 godz 7 min 14 s
Domyślnie

Witam,

... zeby szybe: to jak masz ja w tej pozycji jak na zdjeciu - ciagniesz do przodu (chwytajac w poblizu mocowania, oczywiscie).
Jak przyjrzysz sie, to po obu stronach wizjera zauwazysz male strzalki. A jak nie zauwazysz, to ... czym predzej sprzedaj kask i motocykl...

Inne fora mozesz poczytac przeciez bez rejestracji. Zajrzyj na podane BMW i dodatkowo na:
http://www.advrider.pl/index.php

Na pewno znajdziesz tam o kaskach i interkomach. Kolega Duch ma napewno na ten przyklad i ten kask i interkomy i inne bluetuufy. Jezeli bedziesz chcial zadac pytanie to napisz, a ja zapodam.

Na gazie!

Ostatnio edytowane przez Mucha : 31.12.2008 o 23:22
Mucha jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.01.2009, 13:30   #8
petrosbike

petrosbike's Avatar

Domyślnie

Cytat:
Napisał Mucha Zobacz post
Jak przyjrzysz sie, to po obu stronach wizjera zauwazysz male strzalki. A jak nie zauwazysz, to ... czym predzej sprzedaj kask i motocykl...
Zbyt ostra rada.
Dzieki za pomoc szyba cała i jeszcze przy okazji udało mi sie szczeke łatwo zdemontowac tak że robi sie jet. Łatwa sprawa i szybko to idzie.
Mam teraz dodatkowe pytanie: czym mozna i nalezy umyć taka szybe jak w BMW , która ma napylona od środka powłoke antifog zeby tej powłoki nie uszkodzic. Gdzieś czytałem że jakis koles na ang. forum sobie czyms umył i przestała byc antifog. Potrzebuje umyć bo sa na niej slady od czyichs łapsk- po odciskach by rozpoznał ale nie dysponuje baza interpolu.
Stary 01.01.2009, 15:10   #9
ATomek

ATomek's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Garwolin
Motocykl: RD07A
ATomek jest na dystyngowanej drodze
Online: 6 miesiące 3 tygodni 1 dzień 11 godz 1 min 34 s
Domyślnie

Zdecydowanie polecam samą ciepłą wodę. Ostatecznie trochę zwykłego, szarego mydła. Żadnych psik-psik, bo matowieje. Przy okazji polecam ściereczki Raypath do ogólnego mycia np. kasku, motocykla, bez detergentów.
ATomek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03.06.2009, 09:34   #10
PARYS
Mam przerąbane :)

PARYS's Avatar

Miasto: DW_
Przebieg: stoi
PARYS jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 22 godz 45 min 50 s
Domyślnie

Nie wiem jak zacytować z innego wątku ale Podos gdzieś zapodał tekst, że Multiteca nigdy więcej.
Można więcej szczegółów? Ja w swoim jeżdżę 2 lata i jedyny problem to, że czarny jest jak asfalt.
A wiecie jaki jest asfalt gorący na słońcu? Latem będzie farbowanko chyba "głowy".
PARYS jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania