![]() |
|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Apropos obrastania w tluszcz I piórka daje do 2030 wzmiankowanego ze sie na planszy przetasuje. I dobrze.
Z drugiej strony nie ma co walczyć z tym co nieuchronnie nadciąga. Idzie żółte i wyjścia nie ma. W Bukareszcie byłem cztery miechy temu - tam liczą kasę bardziej niż u nas i może są mniej skłonni do przemyśleń i sentymentów - ma być nowe i na gwarancji. Ilość chińskich aut na ulicach mnie naprawdę powaliła.
![]() |
#2 |
Stary wyjadacz
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: żywiec
Motocykl: RD07
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 2 godz 33 min 36 s
|
![]()
Matjas.
A w Niemczech? Oni mają swoją motoryzację i tradycje. I zauważalnie od jakiegoś czasu mają na to wy...... Tam sprzedaż chińskich motocykli i samochodów ma się świetnie. 2030... hmm 5 lat brzmi realnie. Masz rację. Zamiast 10 letniego BMW albo GL1800 kupię nowego chinola. Nie mówię nie. Widziałem już nawet chińską podróbę Goldasa. Problem w tym że ważyło to jakieś astronomiczne wartośći. Ale patrząc na ich rozwój w stosunku do czasu to te 5 lat może być faktycznie wyrównaniem sił. Problem w tym że obecne tury tej batali mogą nie przetrwać. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
A ja nie kupię żadnego chinola tylko będę jeździł Africą, mam wszystko do niej na półce w garażu i nie potrzebuje żadnych nowych części. Za gówniarza naprawiało się motorki kiedy nie było można kupić nawet śrubek i nakrętek i dało się żyć i jakoś też jeździć, choć benzyny było mało na kartki
![]()
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Wielu kitajskich firm 10 lat temu nie było za 10 lat nie będzie. To cena całej tej sytuacji z postępem i kosztami nad którymi to w wielu wątkach płakało wielu. Jednorazowych sztućcy czy kubków unia zakazala. Tu dostawcy się sami pozamykają jak tylko zbiorą miód. Jakie części, jaka gwarancja? Miało być i jest tanio. A głupiemu żal.
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 16 godz 39 min 34 s
|
![]()
w jednym punkcie tej chińskiej motoryzacji nie mogę przejść obojętnie tj. warunki gwarancji oraz przeglądy, jeżeli to będzie 4-5.000km i nie rzadko co 1/2 roku to niech się kopną d..e z tą swoją techniką 15 lat temu też był bum na skutery i jak dziś pamiętam przeglądy co 3 miesiące i czasem 300km
![]() Youtuberzy podniecają się zontesem 700 aż do momentu gdy się okazuje, że przeglądy co 5000km, taki to adventure. Na jednym z filmów chinole rozbierają ten silnik do ostatniej śrubki i chwalą się rozwiązaniami jakie zastosowano nie chcę powielać ale HiTech po całości powłoki DLC, niemal wszystko co się kręci jest kute, zadałem im pytanie, dlaczego są przeglądy co 5 koła skoro to taka technika no i nie odpowiadają. No cóż to dopiero 5 lat dajmy im z rok i na następny sezon będzie git. v-strom też miał przeglądy co 6000km i zrobili co 12.000 a zmiany objęły wyłącznie cyferki w instrukcji obsługi. Chciałbym jeszcze aby pozbyli się tego cholernego dziubka bo każdy szanujący się chińczyk go ma... poza 450MT to jest tak tandetne że aż śmieszne. Rieju poszło jeszcze dalej zrobili dwa ekrany jak w CRF1100 tylko ten dolny jest atrapą. pogrzebałem trochę i CFMOTO 800 MT-X ma przeglądy co 15.000km fajnie ale do wymiany łańcucha rozrządu trzeba pruć cały silnik rozwiązanie identyczne jak w BMW F800GS niby rozrząd z boku ale brak dostępu do wału korbowego, pozostaje mieć nadzieję, że będzie wieczny. Ostatnio edytowane przez mdxmd : 12.05.2025 o 22:55 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
![]() Online: 10 miesiące 3 tygodni 4 dni 9 godz 53 min 22 s
|
![]()
Dla ciebie wymiana oleju co 15tys kest na plus?
Moje kove ma wymianę oleju po 1tys po 5 tys następnie po 10 później już co 10 jak wytrzyma ale ja będę wymieniał max co 5 a nawet częściej. W Afryce też co 5tys wymianial taki to ze mnie advenczerowiec.
![]() |
#7 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 16 godz 39 min 34 s
|
![]() Cytat:
wiem, że 15.000 to dobre dla Hondy Goldwing, ale przynajmniej nie będę Cię ciągać po serwisach od wyjazdu do wyjazdu zawsze możesz wymienić olej po trasie jak uznasz to za stosowne i ASO nie będzie potrzebne aby nie stracić gwarancji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2019
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 9 godz 11 min 25 s
|
![]()
róbcie przeglądy co 20 000, dlaczego nie? teraz większość robi wg swojego widzi mi sie, a moze chinczyk podaje realne okresy/przebiegi przeglądu? a inni zawyżają? 1-2 lata i już będzie prawdziwy bum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
Żeby nie było - żadnych chińskich pojazdów u mnie choć jeżdżę zrobionym w Chinach citroenem :/
Napisałem jak uważam - zmiany dzieją się na naszych oczach.
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Cfmoto 450mt | mdxmd | Inne - dyskusja ogólna | 174 | 10.12.2024 00:27 |
Cfmoto 1250tr | mdxmd | Inne - dyskusja ogólna | 15 | 19.09.2024 21:50 |