|
|
|||||||
| Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#11 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2015
Miasto: Sieraków
Motocykl: CRF1100
Przebieg: rosnący
Online: 2 tygodni 4 dni 17 godz 41 min 29 s
|
A czy ktoś z Was może obniżone sprężyny do ATAS 1100 zakładał ? Chętnie bym obniżył moją afryczkę.
|
|
|
|
#12 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2009
Miasto: Łapanów
Motocykl: RD03
Przebieg: 97546
Online: 1 tydzień 19 godz 2 min 56 s
|
Ja się długo zastanawiałem czy nie podwyższyć Afryki za pomocą sprężyn o 2cm choć mam tylko 177cm.
Nie wiem czemu ale po 20kkm fabryczne zawieszenie się uklepało i motocykl siadł kilka cm. Może warto w twoim przypadku zainwestować w obniżaną kanapę?
|
|
|
#13 |
![]() |
Nie wiem ile tego odniżenia jest Ci powtrzebne ale tak jak moskit pisze
nie rezygnowałbym ze skoku zawiasu. Kanapa to znacznie lepszy pomysł.
|
|
|
#14 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2015
Miasto: Sieraków
Motocykl: CRF1100
Przebieg: rosnący
Online: 2 tygodni 4 dni 17 godz 41 min 29 s
|
Kanapę mam przerobioną u "Gnapa" i nie chcę z niej rezygnować, poza tym obniżenie kanapy spowoduje mocniejsze zgięcie nóg w kolanach, co przełoży się na komfort jazdy, więc myślałem o zaiweszeniu. Ale mam dylemat, bo też nie wiem czy kosa w przypadku obniżenia nie będzie musiała być krótsza. Może ktoś temat przerabiał i podpowie, przede wszystkim, jak moto zachowuje się na obniżonym i pewnie utwardzonym zawieszeniu - dodam, że jeżdże w 99 % na asfalcie. Czy temat wogóle odpuścić i cieszyć się oryginałem.
|
|
|
|
#15 |
![]() |
Ja tam się nie znam, kosa będzie za długa ale zawieszenie się nie utwardzi bo lagi wsuwasz i kości zmieniasz lub na bogato np. https://defender.net.pl/product-pol-...a-Twin-20.html
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|