|   | 
 | |||||||
| Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... | 
|  | 
|  | Narzędzia wątku | Wygląd | 
|  06.01.2013, 16:14 | #131 | |
| trampkarz emeryt  |   Cytat: 
 Ale jak się człek postara to i żadne gmole nie pomogą  Jak zawsze przy takich tematach. Choć nie wiem czy ze strony wasilczuka to nie prowokacja   Pozdrawiam zimny | |
|   |   | 
|  06.01.2013, 16:30 | #132 | |
| Administrator  |   Cytat: 
 Jak ktoś zachwala swoje "rurki" to zawsze pytam czy odważy się popchnąć swój motocykl na bok żeby się przewrócił , to jest podstawowy test funkcjonalności a nie tylko wożenia paru kg więcej. Żeby się już dalej nie rozpisywac dla mnie coś co montuję ma działać a nie tylko być a działanie traktować jako coś przy okazji. Jak coś prawie działa i nie zabezpiecza wszystkiego co powinno (pomijam szczególne sytuacje) to nie jest warte wydanej kasy. Miłego gmolowania. 
				__________________ AT03 Ostatnio edytowane przez Dzieju : 06.01.2013 o 16:33 | |
|   |   | 
|  06.01.2013, 16:32 | #133 | 
|  Zarejestrowany: Apr 2011 Miasto: Wlkp. 
				 Przebieg: rosnący   Online: 3 tygodni 5 dni 11 godz 9 min 26 s |   

też sądzę,że to prowokacja. Jeśli chodzi o te wysokie gmole, to chyba jednak są odsunięte od plastików skoro ktoś stwierdził, że można plastiki bez problemowo ściągnąć
		 | 
|   |   | 
|  06.01.2013, 16:41 | #134 | 
| dziad barowy  Zarejestrowany: Mar 2008 Miasto: bielsk podlaski 
				 Motocykl: RD07a   Online: 2 miesiące 1 tydzień 6 dni 3 godz 10 min 54 s |   

To nie prowokacja. Uważam, że to najlepsze gmole. Polecam przewrócić się na szutrze i zobaczyć w którym miejscu plastiki najbardziej się przytrą. Ja wiem że będzie to miejsce napisu Africa Twin. Wszystkie niższe gmole mogą zrobić więcej biedy niż pożytku bo zadziałają jak punkt przewagi w huśtawce. Wszelkie pałąki dospawane do gmoli na wysokości silnika uważam za głupotę. Co innego gdyby były one przyspawane na wysokości napisu AT. Polecam prosty eksperyment. Połóżcie motocykl na boku i wtedy sprawdźcie gdzie jest jego środek ciężkości a dowiecie się gdzie powinien być punkt podparcia.

__________________ Africa jest jak kotlet schabowy. im mocniej bita tym lepiej smakuje. rolnik-kaskader RD 07A '96 na starym forum w szóstej linijce   | 
|   |   | 
|  06.01.2013, 16:58 | #135 | 
| trampkarz emeryt  |   

Jedyne wysokie gmole jakie znam i uważam że są bardzo dobre to gmole OSTREGO do Transalpa 650. Miałem choć nie testowałem - nie glebiłem 650-tką ani razu   Ich kształt jest bardzo przemyślany, są mocno odsunięte od owiewek. A przede wszystkim ich mocowania są bardzo dobre. Szkoda że ostry nie robi gmoli do Afryk. | 
|   |   | 
|  06.01.2013, 17:04 | #136 | 
|  Zarejestrowany: Apr 2011 Miasto: Wlkp. 
				 Przebieg: rosnący   Online: 3 tygodni 5 dni 11 godz 9 min 26 s |   

potwierdzam, no szkoda, trzeba go namówić    | 
|   |   | 
|  06.01.2013, 17:06 | #137 | 
|  |   

Wymyślacie cuda jakieś. Givi są stosunkowo tanie i skuteczne.
		 | 
|   |   | 
|  06.01.2013, 17:07 | #138 | 
| trampkarz emeryt  |   

To jest myśl! Zaraz do niego napiszę   Może by wystrugał coś dobrego. Czosnek - co do Givi to się zgodzę że są całkiem dobre za tą cenę. Poza tym..zima jest to sam rozumiesz.. Ostatnio edytowane przez zimny : 06.01.2013 o 17:09 | 
|   |   | 
|  06.01.2013, 19:29 | #139 | 
|  Zarejestrowany: Jan 2012 Miasto: gubin 
				 Motocykl: RD04 Przebieg: 70000   Online: 2 tygodni 5 dni 11 godz 51 min 5 s |   

witam Odsunięcie gmola 7-8-cm od plastiku...? jak bym chciał jeżdzić krążownikiem .to bym kupił H.D Elektrę.Ja mam odsunięte ok.15 mm i zaliczyłem kila poważnych wywrotek,fakt że mam niskie gmole, | 
|   |   | 
|  06.01.2013, 21:48 | #140 | 
|  |   

Zgadzam się z Czosnkiem. Na szuter party IV najczęściej zaliczałem gleby tudzież ślizgi (choć nie jest to powód do dumy  ) ale oprócz trochę pogiętych gmoli Givi Afryka nie odniosła, żadnych poważniejszych uszkodzeń. Kierownik Afriki przez 2,5 miesiące czuł bark i dalej czuje kciuk po spotkaniu z psem. Faktem jest ich złe mocowanie z lewej strony motura  . Trzeba niezłej ekwilibrystyki , a najlepiej odkręcić 1 śrubę seta podnóżki by zdjąć osłonę zębatki. Stosunkowo miękkie przyjmują na siebie siłę uderzenia, a zamocowane w imadle można wyprostować. Myślę, że jest to ich większa zaleta niż wada. P.S. Też lekko rysnołem plastiki w okolicach napisu Ostatnio edytowane przez smigacz : 06.01.2013 o 22:02 | 
|   |   |