Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Szpej turystyczny - Produkty i Porady > GPS > Hardware

Hardware Opisy sprzętu, porady dotyczące wyboru...

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary Wczoraj, 23:52   #111
matjas

matjas's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Brzezia Łąka
Motocykl: nie mam AT jeszcze
matjas will become famous soon enough
Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 godz 29 min 35 s
Domyślnie

Tędy z tym wypluwaniem procesora przez gniazdo USB to mi brzuch podskakikikiwał dobrą minutę bardzo plastyczne porównanie

Ten eink bardzo fajny. Cena pewnie wysoka ale w końcu jest ta technologia w takim urządzeniu. A jak z odświeżaniem? Czy ruch mapy jest płynny? Kiedyś był właśnie z tym kłopot. Bardzo fajna rzecz.
Stary Dzisiaj, 09:14   #112
Danny

Danny's Avatar

Miasto: Trójmiasto
Motocykl: CRF1000D, CRF300L
Przebieg: 65k+25k
Danny jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 11 godz 20 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Melon Zobacz post
Jak by ktoś szukał z Androidem Carpuride W702 Plus. Wpisujesz rabat MOTOANDY i masz 30% taniej tj. 972zł z 1389zł
O, to ciekawe. Skąd ta różnica w cenie względem Allegro i Ceneo? Skąd wysyłka? Nie dochodzi przypadkiem cło i vacik przed odbiorem?
Stary Dzisiaj, 09:42   #113
Danny

Danny's Avatar

Miasto: Trójmiasto
Motocykl: CRF1000D, CRF300L
Przebieg: 65k+25k
Danny jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 11 godz 20 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał matjas Zobacz post
Ten eink bardzo fajny. Cena pewnie wysoka ale w końcu jest ta technologia w takim urządzeniu. A jak z odświeżaniem? Czy ruch mapy jest płynny? Kiedyś był właśnie z tym kłopot. Bardzo fajna rzecz.
Odświeża płynnie, nie smuży, zero problemów. To nie jest typowy e-ink jak Kindle tylko jakaś hybryda. Niby może do 120 Hz wycisnąć nawet w tym trybie Max Ink ale tam też chodzi o oszczędność baterii więc z tego co oko notuje jak patrzy na ten ekran to zakładam że jest w okolicach 20-30 Hz.

Z map w tym trybie będę korzystał raczej tylko awaryjnie - w deszczu żeby nie smażyć złącza albo jak mi z jakiegoś powodu padnie zasilanie. Na codzień będzie podpięty kabel USB-C i wyświetlacz będzie chodził w kolorze bo OsmAnd i DMD2 sporo przydatnych rzeczy podają kolorując drogi. Przydadzą mi się te tryby oszczędzające wzrok na wieczory po zjeździe do bazy - planowanie trasy na kolejny dzień, czytanie ebooków/komiksów i inny ghost scrolling. Myślę że z tym rozmiarem ekranu i jego proporcjami to będzie świetne urządzenie na moje potrzeby - lubię poziomy i szeroki widok mapy bo często robię skoki w bok z zaplanowanej trasy jak widzę coś ciekawego.

Jestem pełen dobrych myśli a jak będzie to wiadomo - jak u Zenka.

Dam znać.
Stary Dzisiaj, 11:20   #114
Melon

Melon's Avatar

Miasto: Lublin
Motocykl: cz350/ bandit600/ zx12r/ varadero/vfr1200xd
Melon jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 3 tygodni 6 dni 3 godz 2 min 28 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Danny Zobacz post
O, to ciekawe. Skąd ta różnica w cenie względem Allegro i Ceneo? Skąd wysyłka? Nie dochodzi przypadkiem cło i vacik przed odbiorem?
Nie wiem nie znam się ale wiem jedno 100% narzutu to normalka u naszych sprzedawców, np. toreb które podawałem w temacie Crosstourera dobrze to widać bo za swoje pół roku temu dałem 120zł w domu bez cła i vacika.
Nie widzę też problemu napisania zapytania do sprzedawcy czy wysyłają z Europy, na stronie piszą coś ,że w razie W cło 60$ bo wartość zaniżona to i tak w pytę taniej.
Ogólnie to mnie to nie interesuje bo jeżdżę z dwoma ogryzkami od lat.
To, że to forum istnieje jeszcze to ewenement bo ogólnie trend takich form wymiany myśli jest wymierający.
Wydaje mi się że mniej relacji wynika stąd, że wszystkie "zwykłe" kierunki wyjazdów były opisywane wiele razy i już ciężko zaskoczyć, zainteresować starych wyjadaczy.
Melon jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Dzisiaj, 12:23   #115
Bałtrok

Bałtrok's Avatar

Miasto: Warszawa
Motocykl: RD07A SAHARA BLUE METALLIC & RD03.5
Przebieg: od zera
Bałtrok jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 3 tygodni 5 dni 23 godz 18 min 35 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Bałtrok Zobacz post
Czołem.
Ja mam chinola jakich wiele na ali, temu itp.
Działa to fajnie, w dzień widać dobrze, ale ostatnio trafiłem po zmroku na leśną drogę i tu czar prysł lekko.
To nie świeci tylko tak napieprza po oczach, że nie widać gdzie się jedzie.
W ustawieniach można zmienić ręcznie tryb map na ciemny (automat nie zadziałał) co trochę pomogło ale tylko trochę.
Nie ma opcji ręcznej regulacji podświetlenia i nie ma fizycznego wyłącznika.
Jest podpięty do aku po przekaźniku i zapala się od razu po stacyjce, dołożę mu wyłącznik na kablu na przyszłość.
Myślę, że w sytuacji jazdy po asfalcie jak jednak jest jakieś oświetlenie drogi to nie jest duży problem ale jak prawdziwa ciemnica to już trochę lipa.

Teraz kolega kupił i już ma zasilanie z USB więc można po prostu wyjąć wtyczkę jakby co.

ale wiadomo cena nie do pobicia bo poniżej 150 pln z przesyłką.
Update:
Wczoraj wpadła mi w ręce instrukcja tego ekranu i coś mi się obrazki z ulotki nie zgadzały ze stanem faktycznym.
Dziś włączyłem motóra bez telefonu w kieszeni i ekran uruchomił się pokazując swoje wewnętrzne oprogramowanie (normalnie od razu jest android auto i nie można go "zminimalizować" albo nie umiem tego zrobić).
I tam są suwaczki do zmiany ustawień wyświetlacza
Poczułem się jednocześnie jak zwycięzca i ostatni gupek.

Inna sprawa związana z tym diwajsem jest taka.
Po przyciemnieniu i wyłączeniu, włączył się przyciemniony ale zegar zresetował się na 00:00 więc ustawienie trybu świecenia w oparciu o wskazania zegara trzeba ustawiać co i raz jeśli nie ma się zasilania podanego non stop.

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania