|
|
|||||||
| Hardware Opisy sprzętu, porady dotyczące wyboru... |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#111 |
![]() |
Tędy z tym wypluwaniem procesora przez gniazdo USB to mi brzuch podskakikikiwał dobrą minutę
bardzo plastyczne porównanie ![]() Ten eink bardzo fajny. Cena pewnie wysoka ale w końcu jest ta technologia w takim urządzeniu. A jak z odświeżaniem? Czy ruch mapy jest płynny? Kiedyś był właśnie z tym kłopot. Bardzo fajna rzecz.
|
|
|
#112 |
![]() |
O, to ciekawe. Skąd ta różnica w cenie względem Allegro i Ceneo? Skąd wysyłka? Nie dochodzi przypadkiem cło i vacik przed odbiorem?
|
|
|
#113 | |
![]() |
Cytat:
Z map w tym trybie będę korzystał raczej tylko awaryjnie - w deszczu żeby nie smażyć złącza albo jak mi z jakiegoś powodu padnie zasilanie. Na codzień będzie podpięty kabel USB-C i wyświetlacz będzie chodził w kolorze bo OsmAnd i DMD2 sporo przydatnych rzeczy podają kolorując drogi. Przydadzą mi się te tryby oszczędzające wzrok na wieczory po zjeździe do bazy - planowanie trasy na kolejny dzień, czytanie ebooków/komiksów i inny ghost scrolling. Myślę że z tym rozmiarem ekranu i jego proporcjami to będzie świetne urządzenie na moje potrzeby - lubię poziomy i szeroki widok mapy bo często robię skoki w bok z zaplanowanej trasy jak widzę coś ciekawego. Jestem pełen dobrych myśli a jak będzie to wiadomo - jak u Zenka. Dam znać.
|
|
|
|
#114 | |
![]() |
Cytat:
![]() Nie widzę też problemu napisania zapytania do sprzedawcy czy wysyłają z Europy, na stronie piszą coś ,że w razie W cło 60$ bo wartość zaniżona to i tak w pytę taniej. Ogólnie to mnie to nie interesuje bo jeżdżę z dwoma ogryzkami od lat.
|
|
|
|
|
|
|
#115 | |
![]() |
Cytat:
Wczoraj wpadła mi w ręce instrukcja tego ekranu i coś mi się obrazki z ulotki nie zgadzały ze stanem faktycznym. Dziś włączyłem motóra bez telefonu w kieszeni i ekran uruchomił się pokazując swoje wewnętrzne oprogramowanie (normalnie od razu jest android auto i nie można go "zminimalizować" albo nie umiem tego zrobić). I tam są suwaczki do zmiany ustawień wyświetlacza ![]() Poczułem się jednocześnie jak zwycięzca i ostatni gupek. Inna sprawa związana z tym diwajsem jest taka. Po przyciemnieniu i wyłączeniu, włączył się przyciemniony ale zegar zresetował się na 00:00 więc ustawienie trybu świecenia w oparciu o wskazania zegara trzeba ustawiać co i raz jeśli nie ma się zasilania podanego non stop.
|
|
|
|
#116 | |
![]() |
Cytat:
Da się zamknąć Android Auto ale nie w jego ustawieniach ani nie krzyżykiem w rogu ekranu. W menu gdzie są inne dostępne aplikacje typu Whatsapp albo Youtube jest aplikacja o nazwie Zamknij. A zegar sam się ustawia po połączeniu z tel więc też to nie jest już problem. Na swoje usprawiedliwienie powiem, że po montażu zobaczyłem, że działa i tyle. Dopiero po tej akcji z oślepianiem zacząłem się tym bawić.
|
|
|
|
#117 |
![]() |
Znaczy ,że będziesz zadowolony ?
|
|
|
|
|
|
#118 |
![]() |
|
|
|
#119 |
![]() |
Jak bym nie miał drugiego fona bym w to szedł tyle ,że 7cali bo właśnie coraz mniej widzę w fonie ale jeszcze nie tak jak we filmie było "widzę ciemność "
|
|
|
|