|
|
|||||||
| GPS Wszystko co związane z elektronicznymi pomocami nawigacyjnymi. Sprzęt, mapy, porady. |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#1 |
![]() |
Czy komuś nie zalega nieużywany durnostoj szufladowy w postaci jw ZUMO?
Kupiłem Nikena z całą instalacją ale ktoś się nie bał i mam tylko uchwyt. Myślę :/ czy w ogóle taka navi jeszcze ma jakikolwiek sens skoro ciągle w kielni jest telefon. A jak Wy uważacie? Tak czy siak myślę spróbować. Myślałem o carpuride na stałe w nim ale jakoś nie mam przekonania…
|
|
|
#2 |
![]() |
Dwie kamery, czujniki powietrza nie przekonują?
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
W De moge Ci za okolo 100 jurkow zalatwic, ale tak szczerze powiedziawszy, to chyba bym w garmina na asfalt nie szedl. Sprzedaj uchwyt i kup jakis carpuride.
|
|
|
#4 |
![]() |
o takie właśnie porady mi chodzi.
karpiu ride akurat drogie w uj jak na to co ma robić IMO ale są inne, tańsze rozwiązania. również mające kamery i TPMS /ja potrzebuję trzy jakby co/ czasy się zmieniły... pamiętam jak posiadanie 60CSx /którą wciąż hołubię bo tylko ona przetrwa atak obcych i EMS od słońca / było luksusem. zdaje się, że teraz fakt, że każdy dzierży w łapci porządny komputer rozbija ten bank całkowicie. oczywiście - tworzy inne problemy ale to nie wątek o tym.
|
|
|
#5 |
![]() |
Jest juz masa bardzo dobrych zamiennikow i nie trzeba brac carpuride. Tym bardziej w tak oslonietym motocyklu jak Niken. Ja mam jakis chinski wynalazek do osobowki i kampera i sprawdza sie to wysmienicie. Tym bardziej, ze coraz wiecej aplikacji wspolpracuje z tymi ekranami. W RT mam Zumo, ale tylko dlatego, ze dostalem razem z moto. Sam z wlasnej woli bym tego nie kupil
|
|
|
#6 |
![]() |
zaletą starej technologii /dedykowane Gremliny/ na pewno jest to, że robi to co ma robić i robi to ZAWSZE. nadmienię dwa miejsca, które mnie wypełniają grozą tj Serbia, Szwajcaria - nie ma roamingu, nie ma pakietu, nie ma navi - jesteś w dupie.
W Serbii miałem niestety taką sytuację kilka lat temu - zjebał się net i tyle. Dzwonienie do Play... ale to nie Pana telefon tylko firmy, czy jest Pan uprawniony... oszkufaaaaa.... a ja płynę a czas spiernicza a trzeba jechać a trochę nie wiadomo dokąd.
|