|
|
|||||||
| Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#1 |
|
Moderator
![]() |
Potrzebuje pomocy w ocenie trudności tracka przez kogoś kto zna maroccko i ma trochę doświadczenia. Dziś dużo się działo i mało nie zginąłem ale jest ok.
Całego świata nie zmienisz ... Ludzi do miłości nie zmusisz, ani nawet do lubienia ciebie. Zawsze jednak masz wpływ na to , jaki jest ten kawałek świata wokół Ciebie i kto się w nim znajduje. https://youtu.be/skPjiSzR9n4?si=bnBpO9UVjUZGes_2 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() |
Całego świata nie zmienisz ... Ludzi do miłości nie zmusisz, ani nawet do lubienia ciebie. Zawsze jednak masz wpływ na to , jaki jest ten kawałek świata wokół Ciebie i kto się w nim znajduje. https://youtu.be/skPjiSzR9n4?si=bnBpO9UVjUZGes_2 |
|
|
|
|
|
#3 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2019
Miasto: Trójmiasto
Motocykl: CRF1000D, CRF300L
Przebieg: 65k+25k
Online: 1 miesiąc 4 tygodni 1 dzień 3 godz 21 min 49 s
|
Tracki wyglądają na lekko-pół-średnie.
Chyba że nie masz na sobie kamizelki z nabojem CO2. To wtedy nie wiadomo. Ja bym robił tak że dwójka, dupa do tyłu, sporo gazu a w przerwach fajka (nie palę) i fotki na forum.
|
|
|
#4 |
|
Moderator
![]() |
Brzmi dobrze , po wczorajszym wpierdolu kuruje się i próbuje nabrać sił , na chwilę obecną nie mam ich na kopny piach.
Ma ktoś lekkie tracki bez dużej ilości piachu?
|
|
|
|
|
#5 |
![]() |
Ojć :/
Take it easy man.
|
|
|
#6 |
![]() |
Trochę OT ale jak cię poniewiera to może być też kwestia geometrii / setingu zawiasów.
Opuść na maxa (korek równy z górną póką) lagi. Comp w lewej ladze na maxa (zamknięty) jaki masz sag? Może za mały? Utwardź też tył.
|
|
|
#7 |
![]() |
Ale co doradzasz rrolek - że przód ma być twardy na kompresji czy miękki?
Skoro już mamy ten offtop to wysztorcowany /utwardź tył/ i twardy przód /dokrec kompresję/ jest ostatnim co bym zrobił na miałki piach ale wciąż jestem chętny się uczyć.
|
|
|
#8 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2017
Motocykl: ...............
Online: 2 miesiące 2 tygodni 1 dzień 9 godz 53 min 24 s
|
Z tych dobrych rad
to mam jeszcze dwie: dwója i gazu od ch..a i kto hamuje nie wygrywa ![]() Pacz jak to się lata: https://youtube.com/shorts/qrYFYA12k...NPIpU4x99DeRF0 |
|
|
|
|
|
#9 |
![]() |
Zawias na piasku musi być twardy. Inaczej byle ukośna koleina, byle klepnięcie za uskokiem, byle mimowolny skręt składa widelec i albo lecisz do przodu, albo jak odbije wyrywa ci kierę z łap. Pomaga większe wyprzedzenie koła, stąd te wpuszczanie lag i zwiększanie sagu. No i wiadomo, jak pisze JaTomek odkręcona maneta, dupa nad tobołąmi.
|
|
|
#10 |
![]() |
Moje doświadczenie z twardym przodem na piachu jest całkowicie odmienne ale nie chce doprowadzić do sytuacji w której będziemy sobie udowadniać kto ma rację.
Dla mnie na piasek dobry jest miękki, nie ryjacy w podłożu przód - co niejako każdy stara się osiągnąć przesuwając się odruchowo do tyłu i odkręcając manete tak aby, znowu, uzyskać prędkość, która umożliwi aby koło szło PO piachu. Proszę nie myśl że usiłuje prowadzić spór - chce to podkreślić. Natomiast niejako sam sobie zaprzeczasz bo utwardzenie tyłu podnosi motocykl sztorcujac przód - o tym pisałeś powyżej chyba że źle Ciebie zrozumiałem - co trzeba będzie korygować wpuszczeniem lag. Nie na darmo motorki w Baja mają czoperową geometrię :/ Dubel? Żyjesz rajdowcu?
|