|
|
#71 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: CRF300 Rally
Online: 22 godz 42 min 25 s
|
Zagadka się wyjaśniła. Specjalista z ASO. Wszystko jasne.
|
|
|
|
|
|
#72 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2017
Miasto: Poznań
Motocykl: RD07a
Przebieg: ^90 000
Online: 2 tygodni 1 dzień 10 godz 18 min 43 s
|
Pracuje na swoim od lat 80-tych, więc daruj sobie. Po za tym, znam kilku dobrych mechaniorów, którzy pracowali/pracują w ASO bo nie mają predyspozycji do samodzielności. Znowu kulą w płot.
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Moderator
![]() |
Jarczoq w formie , jak zwykle ....
![]() Witaj Ryży Konu dawno Cie u nas nie było. Pozdro
Całego świata nie zmienisz ... Ludzi do miłości nie zmusisz, ani nawet do lubienia ciebie. Zawsze jednak masz wpływ na to , jaki jest ten kawałek świata wokół Ciebie i kto się w nim znajduje. https://youtu.be/skPjiSzR9n4?si=bnBpO9UVjUZGes_2 |
|
|
|
|
|
#74 |
|
Siema Dubel
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Jarczoq, odnieś się merytorycznie do mojego posta a nie robisz sobie wycieczki. Też zacząłem sobie kaleczyć dłonie w latach 80tych. Co chcesz porównywać? Miałem okazję współpracować z dużymi graczami na rynku. Między innymi z poważnymi firmami olejowymi. W większości z działami szkoleniowymi. Wydaje mi się, że jakieś tam pojęcie mam i od wielu lat zajmuję się dosyć poważnymi tematami jeśli chodzi o mechanikę. Zanim się rzucisz komuś do gardła, może trochę ochłoń.
I może tak na szybko pytanie. O ile procent zmieni się lepkość a o ile gęstość oleju silnikowego od -20 st.C do 100 st.C. Chodzi mi o wartości szacunkowe. Kilka, czy kilkadziesiąt? |
|
|
|
|
|
#76 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: Bydgoszcz
Motocykl: RD07
Online: 3 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 52 min 47 s
|
Cześć Koniu. Fajnie, że cały czas tu jesteś. Niestety standardy wypowiedzi na tym Forum zmieniły się znacząco. Z tego powodu zapewne wielu wartościowych ludzi już tu nie zagląda albo nic nie pisze.
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Będę twardy jak słoik musztardy ;-)
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Administrator
![]() Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 5 dni 11 godz 40 min 39 s
|
Koniec Świata
Koniu zawitał ![]() A co do wątku. W przemysłowych silnikach w których pracuje (wcześniej militaria- też silniki) nigdy nie ma mowy o gorszym oleju na docieranie. To właśnie ten pierwszy etap jest kluczowy więc lanie byle czego kompletnie mija się z celem. Taki myk możesz zrobić (jakiś olej) na etapie płukanki na dosłownie chwilę ale nie w momencie gdy docierasz silnik. Chyba, że zamiast docierania robisz zacieranie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#79 | |
|
Moderator
![]() |
Cytat:
Klijen bedzie zadowolony i tak, a i moze szybciej wroci na kolejne naprawy .... ![]() ![]()
Całego świata nie zmienisz ... Ludzi do miłości nie zmusisz, ani nawet do lubienia ciebie. Zawsze jednak masz wpływ na to , jaki jest ten kawałek świata wokół Ciebie i kto się w nim znajduje. https://youtu.be/skPjiSzR9n4?si=bnBpO9UVjUZGes_2 |
|
|
|
|
|
|
#80 |
![]() |
Myślę, że Ryżemu i Jarczoq'owi chodzi w gruncie rzeczy o to samo. Nie powinno to być "byleco", czyli byjejaki syntetyk
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|