|
|
#1171 | |
![]() |
Cytat:
Mocy nigdy za wiele
|
|
|
|
#1172 | |
![]() |
Cytat:
ja nie mówię, że każdy ma mieć 50KM. każdemu według potrzeb. moim skromnym wszystko powyżej 80KM zapierd...
|
|
|
|
#1173 |
![]() |
Rakietą? Bardzo pochlebiasz mojej multiszkaradzie. Toć to oldschool.
|
|
|
#1174 |
![]() |
no to ja tam widzę 84 łoszadniej siły i tyleż niutków
tak więc nie jest jakoś bardzo odbiegająca od 1100 z bawarii - no może waga trochę robi swoje. zaznaczam - daleki jestem od licytowania się na moce, niutony i inne takie. nie jestem fanem danych papierowych. jak jedzie i cieszy to może być nawet 25KM.
|
|
|
#1175 |
|
trampkarz emeryt
![]() |
Pytanie do speców. Będę wymieniał olej w lagach i uszczelniacze. Tzn uszczelniacze wypadałoby bo są spękane z wieku a olej to oczywistość przy tej okazji. Ja wiem że tam nie ma żadnej funkcji tłumiącej itp.
Chodzi mi o odpowietrzenie. Na korkach lag są odpowietrzniki, wiadomo po co. Znam dwie teorie: 1. Zakręca się je po ustawieniu wysokości goleni do montażu w górnej półce, moto stoi na centralce. 2. Skłąda się "na podciśnieniu" czyli zakręcamy wciskając goleń (o ile względem pkt 1?), a następnie wyciągamy do przykręcenia. Trzecia opcja o jakiej słyszałem to złożenie dowolnie, upuszczenie ciśnienia na moto stojącym w pionie na kołach. Ktoś coś? Wiem że to takie detale, ale jak mam to zrobić to chcę prawidłowo. Pozdr zimny |
|
|
|
|
|
#1176 |
|
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
Online: 10 miesiące 17 godz 34 min 24 s
|
Nie potrzeba rakiety ale moment ważny jest
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
|
|
|
|
|
#1177 | |
![]() |
Cytat:
Do złożenia odkręć odpowietrzniki i tak zostaw. Zakręć dopiero po całkowitym złożeniu i odciążeniu przodu. Poza tym - to co widzisz co jest spękane to są zgarniacze przeciwkurzowe. One często parchacieją. Jesli pod spodem nie ma rdzy i syfu to możesz to wymienić bez rozbierania czegokolwiek - po odkręceniu z półki wsuwasz lagę w goleń i wyjmujesz zgarniacz. Zakładasz nowy. Odpowietrznik j.w. zeruj ciśnienie w ladze na odciążonym przodzie po dokręceniu lagi do półki. Laga na odciążonym przodzie zamocowana w półce powinna dać się swobodnie obracać.
|
|
|
|
#1178 | |
|
Motocykl: RD03
Online: 3 godz 29 min 0
|
Cytat:
Tu jest pokazany cały proces: https://www.youtube.com/watch?v=3QMrjOmI-Es |
|
|
|
|
|
|
#1179 |
![]() |
To już nie można całych lag wyjąć z półek,tylko grzebać tam od góry na "macanego"?
|
|
|
|
|
|
#1180 | |
|
Administrator
![]() |
Cytat:
Jednak, będąc sprawnym mechanikiem, sporo czasu się zaoszczędzi. Matjas, powie, czy łatwiej, czy szybciej, czy ch...wo
|
|