Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Kwestie różne, ale podróżne.

Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj...

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary Dzisiaj, 09:30   #25
El Czariusz

El Czariusz's Avatar

Miasto: Przystanek Oliwa
Motocykl: Wrublin
El Czariusz jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 5 dni 15 min 4 s
Domyślnie 18

Arbo... nie pisz do mnie na forumowego piwa. Nie pisz do mnie w ogóle.
Myślisz, że jak piszę "Pan Tadeusz", to już możesz? Nie, nie możesz.
Miałeś szansę... Teraz WON. Nie z forum. Tu możesz zostać moderatorem jak "Lupus" lub "Jagienka".

Zwłaszcza ta druga osoba kobieca. Jej lewicowe poglądy są dla mnie zbyt dużą barierą. Dla mnie moderatorem była tragicznym. Ty będziesz moderatorem super. Na pewno Grzegorz Braun nie urodzi dziecka. Tu jesteśmy zgodni w poglądach.

Mój skromny profil był przeglądany 110x. Po co?

Tymczasem.
Dzisiaj mamy piękny, zimowy poranek. No nie pamiętam tak niskich temperatur na Pobrzeżu Kaszubskim. Rozbiłbym sobie namiot na podwórku ale po jego "rewitalizacji" awersja do "sąsiada" mnie blokuje.
W każdym razie na liczniku 18.

W mediach widmo katastrofy humanitarnej. Ludzie umierają na chodnikach, zamarzają na ulicach, propaganda zła w najlepsze. Zielińska i Fenig Chłopska milczą. Ich pompy ciepła dają zdaje się maks 45st. na grzejniku.
No chyba, że ogrzewanie podłogowe babcia z dziadkiem mają, wtedy może być. No chyba, że wymiennik (czy co tam) im zamarznie na zewnątrz na kość mamuta.

Dawno nie oglądany obrazek. Po zamarzniętej Motławie ludzie spacerują, jeżdżą na łyżwach... Pięknie? Nie. Nieodpowiedzialnie! Przecież jak się załamie lód to... Nie ważne, że to już ponad 30cm jego grubości. Ważne, by pierdolić o nieodpowiedzialności.
Marzenie z mojego dzieciństwa. Przekleństwo obecnego. Przepełnione SORy, połamane ręce i nogi... To się dobrze sprzedaje. Wzorowo ustawione bezradne społeczeństwo. Gotowe przyjąć kolejne wskazówki jak lepiej w mrozach żyć.

Kolejnym tymczasem.
Wczoraj dotarł do mnie komplet dłut i książka. Ta ostatnia pozycja to konieczne uzupełnienie mojej obecnej "drewnianej" literatury/biblioteki.

Tak... wiem... Pobijak mogłem sobie zrobić sam. Zrobię, większy. jak bęzie potrzebny (a będzie) sam sobie taki zrobię.

Obie, to kolejny mały kroczek do realizacji założonego celu. Podziękowałem babci za urodzinowy prezent. Podziękowałem wczoraj na obiedzie z okazji jej urodzin. Jeszcze tylko rok i pęknie 80... Moja teściowa. Wspaniała kobieta.
Przygotowała całą siatkę słodkości dla mnie. Musiałem je wczoraj zjeść, bo dzisiaj 1 lutego. Początek (mojej) rewolucji lutowej.
Ogólnie węglowodany WON od dzisiaj. To straszne...

Do środy popielcowej ograniczenie spożywanych kcal, od środy głodówka. Podstawą diety kapusta, rzepa i buraki. Tylko te węglowodany będą akceptowane. Jeszcze marchew... Niechętnie ale będzie jako urozmaicenie miski bez ryżu za to z pomidorami na deser. W formie przecieru.
Wszystko w dbałości o moją trzustkę. Co prawda Hiszpanie znaleźli sposób na raka trzustki ale... u myszy. Zespołem Hiszpańczyków kieruje dr Barbacid. Ten, co w latach 80-tych odkrył onkogen.
Zanim dostanę ewentualny zastrzyk w dupę, działam na własny odbyt. Wielki Post = 40 dni. Muzułmanie wchodzą w Ramadan, my w Wielki Post.
850kcal/dziennie.

Chudemu nie polecam. Ja mam z czego zrzucać. Miskę bez ryżu ubogacę jajkami i oliwą.
od 1 marca siłownia.
Na razie wstaję z krzesła (coraz lepiej mi to idzie) i wykręcam się w schemacie porannej, japońskiej gimnastyki.

Z nadzieją, że mnie nie zapomnicie, jak odejdę.

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania