|
|
#11 | |
![]() Zarejestrowany: Feb 2024
Miasto: Krk
Motocykl: SD13 (CRF1100) 2023/2024
Online: 6 dni 5 godz 41 min 45 s
|
Cytat:
Ja nie zaprzeczam, że z tą ramą jest coś nie tak, ja się tylko zastanawiam co realnie może wpłynąć na to, że się pognie. Bo być może, zakładając jak chce moją Afrikę wykorzystywać i mając troche szczęcia, że nie wydarzy się coś nieprzyjemnego (stłuczka, ślizg na asfalcie) to być może praktycznie nie ma szans, żeby ją uszkodzić podczas jazdy, a ja zwyczajnie jestem przewrażliwiony. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2018
Miasto: okolice Warszawy
Motocykl: CRF250L * T7
Online: 2 miesiące 2 tygodni 2 dni 2 godz 51 min 45 s
|
Od bocznego wiatru to ona się raczej nie powygina
![]() Ja bym się nie przejmował tylko jeździł ile wlezie i cieszył się nową zabawką. Sam mam inną Hondę co też się rama potrafi "wklęsnąć" przy podnóżku. Póki co leżałem nią kilkanaście razy i nie trafiłem w odpowiedni punkt, więc to nie jest wcale takie proste, żeby ramę pogiąć. Have fun. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Gość
Online: 0
|
|
|
|
|
#14 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Lubliniec
Motocykl: KTM LC8 950 SUPER ENDURO R
Online: 3 miesiące 1 tydzień 6 dni 13 godz 23 min 27 s
|
Ogólnie ramy w CRF są słabe. Wiaodmo nie gną się od jeżdżenia ale po niektórych paciakach potrafią się wgiąć w szczególności w okolicy podnożka:
https://www.africatwinforum.com/thre...t-frame.44263/ Często siedzę na licytacjach z ubezpieczalni i jest tego sporo. Niby ładna afryka bez dużych uszkodzeń ale mają wbite całki ze względu na ramę. Albo jest buła z przodu albo wgięta stopka koło łancucha. |
|
|
|
|
|
#15 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2010
Miasto: Szikago
Motocykl: Była ST, była DR, była RD03 Rejli. Czas na LC8 Ładwenczer. KTM690R. ATRD07. KTM 950SE
Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 23 godz 55 min 16 s
|
Odnośnie plastyczności ramy.
Przed państwem próba sprzedaży "lalki". W ostatnich dniach pewien pan zafundował mi wycieczkę ok 400km w jedną stronę w celu obejrzenia takiego oto cukierka ![]() Wiadomo że ten motocykl musiał mieć dość poważna przygodę bo przy dokładniejszym obejrzeniu wyszło parę innych kwiatków.... |
|
|
|
|
|
#16 | |
![]() Zarejestrowany: Jun 2017
Motocykl: ...............
Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 9 godz 50 min 48 s
|
Cytat:
BTW słyszałem, że są firmy co potrafią "ładnie" naprawiać falbanki na ramie ![]() Kiedyś też się przejechałem kilkaset km oglądać szmelc od forumowego handlarza.... |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Administrator
![]() |
No dobrze , ślizg , kolizja , uderzenie , może pogiąć....w XRV nie miało aż takiego znaczenia czołg musiał po niej przejechać by uszkodzić.
Ale pytanie dotyczy jazdy CRF , powiedzmy wymagającej po wertepach , jakieś skoki itp ale głównie na kołach i bez poważnych akrobacji glebowych...czy od takiego użytkowania ktoś zauważył zmęczenie ram? Zdaję sobie sprawę że mogą być opory by powiedzieć o swoim sprzęcie bo kto później kupi.....ale można powiedzieć że się zna kogoś kto wie o takiej sztuce i powiedział ...coś w tym rodzaju może. WojtkuBBI , michę należało mu sklepać , a najlepiej zabrać wyrywnego karka co by mu wyjaśnił.
|
|
|
#18 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2010
Miasto: Wlkp
Motocykl: Prawdziwa przygoda XRV 750
Przebieg: od nowa
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 11 godz 56 min 48 s
|
No co Wy
Dopiero co dzisiaj dzwoniłem do dilera w Zielonej Górze z zapytaniem o zmiany w modelu na 2026r. Wspomniałem w rozmowie o "plastycznej" ramie i usłyszałem, że oni nic takiego nie wiedzą ![]() A tak na serio, trochę odbiegając od tematu macie jakieś info o zmianach na ten rok dla NAT w wersji L ?
|
|
|
#19 | |
|
CRF 1100 ATAS
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
malarz
![]() |
Cytat:
![]() Widziałem w zeszłym roku świeżo pogiętą ramę po dzwonie, ale to był na tyle mocny dzwon, że opona odbiła się na kolektorze wydechowym. Koło zdaje się wróciło na swoje miejsce, ale rama już krzywa. Mada też coś pisał, że pogiął ramę, ale to był solidny dzwon w drzewo. Sorry, ale ja nie wierzę, że te ramy gną się od byle paciaka.
|
|