Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Dział Producentów i Dostawców

Dział Producentów i Dostawców Zarabiasz na życie w branży motocyklowej? Tutaj zareklamuj swój produkt.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 17.10.2025, 13:46   #24
Dzieju
Administrator

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Dzieju jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 1 tydzień 2 dni 11 godz 20 min 7 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Emek Zobacz post
Wymiana filtra receptą na głośną pracę rozrządu i klawiatury wydaje się dość ciekawą koncepcją .
Czego nie rozumiesz, skoro wywalenie filtrona i wsadzenie innego spowodowało powrót do normalnej cichej pracy wszystkich elementów silnika z tym związanych to jak dla mnie jest to całkowicie jasne.
Kolejne filtry były już innej firmy i silnik chodzi cicho jak powinien.
Chcesz robić doktorat, proszę bardzo ja nie muszę.
Do tego wielu mechaników lub ludzi zajmujących się tym wspominało że filtrona olejowe bardzo się popsuły i przestali je zakładać.
Potwierdzenie miałem u siebie, mi to wystarczy ale możesz po drążyć jak masz chęci. Ja nie mam.
Co do powietrznych, nadal używam filtrona a i od nikogo nie dostałem i formacji negatywnej, może jeszcze są przyzwoite.
Kończąc, wystarczy że zawór upustowy będzie wadliwy i do tego papier zapchany to zabraknie ciśnienia na smarowanie (tego nie usłyszysz) i na napinacze (a to już słychać).
Tym samym nie założył bym filtra przeznaczonego do innego pojazdu który by optycznie taki sam a to właśnie z powodu potrzebnych parametrów
No chyba że są gdzieś dostępne szczegółowe parametry ciśnieniowo/przepływów, na pudełkach nie ma.
Niech sobie tam każdy wkłada co tam chce, swoje zdanie i pomysły też może mieć.....to nie moje silniki to i nie mój problem.

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania