![]() |
|
Dział Producentów i Dostawców Zarabiasz na życie w branży motocyklowej? Tutaj zareklamuj swój produkt. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#24 | |
Administrator
![]() |
![]() Cytat:
Kolejne filtry były już innej firmy i silnik chodzi cicho jak powinien. Chcesz robić doktorat, proszę bardzo ja nie muszę. Do tego wielu mechaników lub ludzi zajmujących się tym wspominało że filtrona olejowe bardzo się popsuły i przestali je zakładać. Potwierdzenie miałem u siebie, mi to wystarczy ale możesz po drążyć jak masz chęci. Ja nie mam. Co do powietrznych, nadal używam filtrona a i od nikogo nie dostałem i formacji negatywnej, może jeszcze są przyzwoite. Kończąc, wystarczy że zawór upustowy będzie wadliwy i do tego papier zapchany to zabraknie ciśnienia na smarowanie (tego nie usłyszysz) i na napinacze (a to już słychać). Tym samym nie założył bym filtra przeznaczonego do innego pojazdu który by optycznie taki sam a to właśnie z powodu potrzebnych parametrów No chyba że są gdzieś dostępne szczegółowe parametry ciśnieniowo/przepływów, na pudełkach nie ma. Niech sobie tam każdy wkłada co tam chce, swoje zdanie i pomysły też może mieć.....to nie moje silniki to i nie mój problem.
![]() |