![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2024
Miasto: Krk
Motocykl: SD13 (CRF1100) 2023/2024
![]() Online: 4 dni 17 godz 12 min 48 s
|
![]()
Orientuje się ktoś czy jest jakiś bufor (np. +- 500 / 1000km) jeżeli chodzi o interwał serwisowy motocykla na gwarancji?
Robiłem na wiosę serwis olejowy i następny mam za około 10k, niestety na 12k serwisówka również przewiduje serwis. Wybieram się na wyjazd za miesiąc i aktualnie mam 7k przebiegu. Nie spodziewam się, że zrobię na miejscu te 5k ale z drugiej strony jeżeli nas poniesie i pociśniemy to różnie może być. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
10% w KTM (Husqvarna) mi zeznali.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
ja często przepałowuję w aucie służbowym i robię tak, że dzwonię, żeby się umówić i zawsze są terminy na za tydzień/dwa. to zawsze mówię, że w te dwa tygodnie zrobiłem dodatkowy tysiak, półtorej a jak nie mogli mnie przyjąć to nie mój problem - to tak jak masz wątpliwości. ostatecznie co to jest tysiąc w tydzień :/
w przypadku pojazdów prywatnych a zwłaszcza motocykli nigdy nie wierzyłem w te interwały Hondy. 12k na oleju uważam, że to za dużo. Dla własnego spokoju bym wymienił po 7k. Przegląd gwarancyjny to zupełnie inna kwestia. m
![]() |
#4 | |
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
zadzwonisz robić przegląd to zobaczysz, że nie wezmą Cię z marszu tylko będziesz musiał czekać w tym czasie dokręcając półtorej tysia
![]() chyba, że mowa o październiku - wtedy może być luźniej.
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2010
Miasto: Sulejówek
Motocykl: Fiddle
![]() Online: 6 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 34 min 14 s
|
![]()
Mi serwis Toyoty zeznał, że nie jest to dla nich problem. Chyba, że coś się zesra podczas tych dodatkowych km, wtedy nie uznają na gwarancji
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
W KIA jak masz serwis na 15tys. km a przyjedziesz na 15001km to tracisz gwarancję. Sprawdzone na żywo i szeroko omawiane w necie!
Warto zajrzeć co mówi gwarancja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Ålesund, N
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: Rosnacy
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 23 godz 20 min 24 s
|
![]()
W KIA polska moze tak ale przykladowo u mnie nie bylo z tym najmniejszych problemow
Całego świata nie zmienisz ... Ludzi do miłości nie zmusisz, ani nawet do lubienia ciebie. Zawsze jednak masz wpływ na to , jaki jest ten kawałek świata wokół Ciebie i kto się w nim znajduje. https://youtu.be/skPjiSzR9n4?si=bnBpO9UVjUZGes_2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
Może tak być, że to tylko w PL tak jest.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Pan w ASO w którym serwisuje twierdzi, że nawet jak zrobie ten serwis przy 13k to nie ma problemu. Jadę tam jeszcze na akcję serwisową we wtorek i się dopytam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Serwis motocykla Triumph Tiger 800 | peter8700 | Inne - dyskusja ogólna | 0 | 27.09.2021 08:28 |
Utrata gwarancji | Adam76 | CRF 1000 L | 9 | 07.03.2020 10:40 |
Serwis Hondy - czy ktoś poleci jakikolwiek serwis w Polsce | HarryLey4x4 | NAT - Warsztat | 3 | 20.04.2018 13:51 |