![]() |
|
Imprezy forum AT i zloty ogólne Imprezy forum AT i zloty ogólne. Spotkania użytkowników naszego forum. Mają one charakter otwarty: obecność AT wskazana, ale nie jest wymogiem. Piszemy również o imprezach motocyklowych, na które wybierają się nasi forumowicze. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1381 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Garwolin
Motocykl: RD07A
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 6 miesiące 3 tygodni 3 dni 12 godz 30 min 43 s
|
![]()
Ku pamięci, w ramach odpowiedzialności za słowa i ich społeczną wartość.
Te wszystkie ustawki na szczeblu państwowym, najwyższe polskie odznaczenia zawieszane na szyi tuż obok symboli banderowskich, to sukces aktywności Centrum Badań Ruchu Wyzwoleńczego (CDWR), instytucji z rozległymi wpływami w Polsce, której celem jest propagowanie pozytywnego obrazu OUN-UPA a wraz z nim tzw.pojednania europejskich demokratycznych wartości – z bohaterską przeszłością UA. To coś się zmieniło? https://kresy.pl/wydarzenia/duda-nig...nom-wolynskim/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1382 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2025
Miasto: Przystanek Oliwa
Motocykl: Wrublin
![]() Online: 6 dni 9 godz 44 min 40 s
|
![]()
Prezydent realizuje obietnice wyborcze a tu taki sceptycyzm?
![]() |
#1383 |
![]() |
![]()
Ciekawi mnie kiedy i czy to w ogóle możliwe, że Polska z pozycji mocno wypiętej przejdzie do wyprostowanej, dumnej ?
![]() |
#1384 |
![]() |
![]()
Nie. I nie zależy to od prezydenta
![]()
![]() |
#1385 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Reszel
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 7 godz 26 min 55 s
|
![]()
Tymczasem wczoraj w prime time jednego z medium głównego nurtu. Takie sformułowanie u jednego z gości.
https://x.com/i/status/1960579007591616913 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1386 |
|
![]()
Szkoda, że zimiok się wykasował.
Luti, ten Ukrainiec z polskim paszportem ma 50% poparcia w tem kraju. Jest farbowanym Polakiem. Przeszdł Bug, Wisłę, Wartę i może. Tylko dlatego, że jakiś - z niewiadomo jakiej choinki zerwał się gość, co dorwał się do władzy i bezczelnie realizuje program wyborczy. Żeby w obronie Prezydenta RP stanął pewien lewicowy Ukrainiec z Donbasu (wiesz o kogo chodzi)...? Piekło jednak powoli zamarza. Najwyższa pora prześledzić przy okazji rolę prawosławnego kościoła - nie na UA. Na globusie PL. To jest dopiero ciekawa historia.
![]() |
#1387 |
![]() |
![]()
Gonić tałatajstwo do siebie a nie jak te sponsory z piekącą doopą k...wa mać.
![]() |
#1388 | |
![]() |
![]() Cytat:
Potem uznałem jednak, że gość nie jest wart polemiki, co tylko potwierdził postem https://africatwin.com.pl/showpost.p...postcount=1387. Wiem, że wielu woli opowieści żony kumpla teściowej kobiety co w barze sprzedaje, najlepiej jeszcze zasłyszane przy siódmym kuflowym, ja jednak wolę liczby, a te wyglądają następująco: - w Polsce przebywa obecnie ok. 1,5 mln Ukraińców, z czego według różnych szacunków ok. 70% z nich to kobiety (mężczyźni to ok. 20-30%). 𝐶𝑜 𝑤𝑖𝑒̨𝑐𝑒𝑗 𝑜𝑘𝑜𝑙𝑜 𝑝𝑜ł𝑜𝑤𝑦 𝑜𝑏𝑦𝑤𝑎𝑡𝑒𝑙𝑖 𝑈𝑘𝑟𝑎𝑖𝑛𝑦 𝑝𝑟𝑧𝑒𝑏𝑦𝑤𝑎𝑗𝑎̨𝑐𝑦𝑐ℎ 𝑤 𝑃𝑜𝑙𝑠𝑐𝑒 𝑠𝑡𝑎𝑛𝑜𝑤𝑖𝑎̨ 𝑑𝑧𝑖𝑒𝑐𝑖 𝑖 𝑚𝑙𝑜𝑑𝑧𝑖𝑒𝑧̇. - według danych NBP pracuje aż 78% dorosłych Ukraińców przebywających w Polsce. Jeżeli chodzi o osoby, które przyjechały do naszego kraju przed rosyjską inwazją wskaźnik ten wynosi aż 93%, a wśród uchodźców po 24 lutego 2022 roku – 68%. 𝘑𝘦𝘴𝘵 𝘵𝘰 𝘯𝘢𝘫𝘸𝘺𝘻̇𝘴𝘻𝘺 𝘸𝘴𝘬𝘢𝘻́𝘯𝘪𝘬 𝘸𝘴́𝘳𝘰́𝘥 𝘶𝘬𝘳𝘢𝘪𝘯́𝘴𝘬𝘪𝘤𝘩 𝘦𝘮𝘪𝘨𝘳𝘢𝘯𝘵𝘰́𝘸 𝘸 𝘬𝘳𝘢𝘫𝘢𝘤𝘩 𝘜𝘌 𝘪 𝘫𝘦𝘴𝘵 𝘵𝘳𝘢𝘬𝘵𝘰𝘸𝘢𝘯𝘺 𝘫𝘢𝘬𝘰 𝘧𝘦𝘯𝘰𝘮𝘦𝘯! Dla porównania w Niemczech pracuje ok. 25% ukraińskich migrantów, a w Czechach – 48%. - ukraińscy uchodźcy w Polsce praktycznie nie korzystają z zasiłków dla bezrobotnych. Dla 76% źródłem dochodu jest praca, a tylko dla 11% - świadczenia dodatkowe (głównie 800+). - w latach 2022-2024 Ukraińcy założyli ponad 77 tys. jednoosobowych działalności gospodarczych. Według ambasadora Ukrainy obecnie na terenie Polski około 70 tys. Ukraińców prowadzi firmy. - według szacunków UNHCR i Deloitte z czerwca 2025 roku migranci z Ukrainy pomogli wygenerować 2,7% PKB Polski, co odpowiada kwocie ponad 90 mld złotych. - zgodnie z raportem opublikowanym przez KANCELARIE PREZYDENTA RP w listopadzie 2024 roku, Polska przeznaczyła w okresie 2022-2024 ok. 15 mld zł w formie pomocy wojskowej, ok. 4 mld wyniosły koszty leczenia uchodźców, a łączny koszt utrzymania uchodźców wojennych wyniósł ok. 9 mld złotych (2022 - 4,9 mld, 2023 - 2,5 mld, 2024 - 1,5 mld - tendencja spadkowa). Tymczasem w samym 2024 roku Ukraińcy - według wyliczeń PAŃSTWOWEGO BGK - w formie różnych podatków i składek społecznych oraz zdrowotnych wnieśli do budżetu państwa ok. 15 mld złotych. I jeszcze słów kilka nt. rynku pracy: https://www.rp.pl/rynek-pracy/art429...ikom-z-ukrainy Nie oczekuję, że Melon zrozumie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1389 |
|
![]()
Wiesz zimiok, ja nie widzę żadnego powodu ku temu, by obcokrajowcom pracującym na globusie pl oferować coś więcej w ramach stosunku pracy niż to, co przewiduje (i tak rozrośnięty) kodeks pracy.
Koniec kropka. Ja się w 78% z Melonem zgadzam. Są granice tego szaleństwa, których przekraczać nie wolno. I nie chodzi tylko o tego obszczymura, linkowanego przez Lutiego. Kazał bym tego ... aresztować za obrazę majestatu prezydenta RP i to samo zrobiłbym z obecnym premierem i poprzednim z bardziej poważnych powodów.
![]() |
#1390 |
|
![]()
Przepraszam, dorzucę jeszcze linka do lewicowego masowca. Mówią teraz prawdziwi, lewicowi liberałowie, że to on na usługach... itd.
Niech będzie sobie nawet lewicową zakonnicą ale skoro wyręcza mnie w "statystykach" krów przy wiejskiej, co to wbrew znanemu powiedzeniu... Reprezentują klasyczną funkcję kwadratową Stąd w ogóle powiedzenie kwadratura koła. Tą funkcja ma taką przypadłość, że potrafi mieć "sprzeczne" rozwiązania. Np. jeden i minus jeden. Do brzegu. Tu niedoszły prezydent tłumaczy, pokazuje i objaśnia. https://youtu.be/5z8aMY9VaSQ?si=lhVkUnR-A3-qhHjN Przepraszam ATomku, że dopisuję tu się egzaltownie, bo to się po prostu w pale nie mieści. Szacunek za Twoją pracę. Podeślę Ci (jak skończę) moje osobiste rozważania dotyczące zaczemu Ukraińcy tak nie wiele różnią się od Rosjan, z wszystkimi tego konsekwencjami.
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
4 slot Huta Pieniacka | piotrekk | Umawianie i propozycje wyjazdów | 5 | 20.09.2013 19:44 |
Huta Pieniacka | Barył | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 0 | 04.08.2011 09:53 |
I Kaszubski Zlot Motocyklowy - 14.08.09r. | Ciapek | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 4 | 17.08.2009 13:13 |
IX Ogólnopolski Zlot Motocyklowy | JuIo | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 4 | 27.07.2009 23:13 |
Zlot Motocyklowy Niechorze 24-26.07.09 | vostock | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 7 | 23.07.2009 12:06 |