|   | 
 | |||||||
| Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... | 
|  | Narzędzia wątku | Wygląd | 
|  11.11.2021, 21:03 | #7 | 
|  Zarejestrowany: Sep 2021 Miasto: Chrząszczyrzewoszyce powiat Łękołody 
				 Motocykl: CRF1100 Przebieg: 91000   Online: 2 tygodni 1 dzień 6 godz 29 min 58 s |   

Tu masz instrukcję jak zarejestrować na Twoje nazwisko (nie obywatela Chile) pojazd w Chile. (jest klika przykładów w necie) https://www.contactchile.cl/en/reloc...a-car-in-chile I nie będzie to tak szybko jak w PL...że w tym czasie gdy Honda myła nowo zakupiony motocykl aby mi go wydać z ASO to ja pobiegłem z fakturą do urzędu i dosłownie za 15 min miałem już dowód tymczasowy i tablice do mojej nowej CRF. Taki proces rejestracji w obcym państwie trwa kilka dni.... dni w których mógłbyś już korzystać z moto. A co będzie jak kupisz a potem nie będziesz mógł z jakiegoś nieznanego Ci teraz powodu zarejestrować moto na siebie ? Duże ryzyko. Też rozważałem tą opcję. Sporo ludzi wysyła moto z PL właśnie po to by sobie ułatwić a nie utrudnić. Zgłaszasz się do firmy w PL .. podpisujesz z nią umowę, lecisz na miejsce i odbierasz swoje moto od przedstawiciela firmy z PL. To oczywiście kosztuje ... ale jak coś pójdzie nie tak, to z firmą w PL rozmawiasz a nie z Panią w okienku w urzędzie w Chile. Zakładam że znasz hiszpański... bo ta Pani angielskiego raczej nie. Te 5 tyś różnicy w cenie motocykla to grosze w porównaniu z tym ile będzie trzeba wydać na takiej wycieczce. | 
|   |   | 
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| 
 | 
 | 
|  Podobne wątki | ||||
| Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor | 
| Ameryka Płd - filmik | sambor1965 | Trochę dalej | 14 | 24.06.2017 16:44 | 
| Pieszo dookoła świata-afryka | vegezaur | Przygotowania do wyjazdów | 57 | 17.05.2017 06:49 | 
| Góry, góry i... góry, czyli jak w maju 2016 byłem na Korsyce. | Pils | Trochę dalej | 20 | 28.08.2016 02:39 | 
| Ameryka Południowa | juri bmw adv | Przygotowania do wyjazdów | 15 | 27.02.2013 18:45 |