|
|
|||||||
| Dział Producentów i Dostawców Zarabiasz na życie w branży motocyklowej? Tutaj zareklamuj swój produkt. |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|
|
#1 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2025
Miasto: Przystanek Oliwa
Motocykl: Wrublin
Online: 1 tydzień 5 dni 1 godz 17 min 4 s
|
Tomek, byłbyś wstanie coś dla amatora (ja) złożyć ze starych sprzętów? Wzmacniasz, tuner, gramofon, kolumny?
Musi wszystko być sprawne i dawać komfort odsłuchu w salonie 25m2.
|
|
|
#2 |
![]() |
Do jakiej muzy ten sprzęt ?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Do mojego dość drewnianego ucha.
Moje muzyczne zainteresowania są szerokie. Ale powstaje pytanie, skąd czerpać dobrej jakości nagrania? Z lat dzieciństwa były płyty gramofonowe. Powoli będę szukał tych "właściwych", stąd gramofon też ma być. Jestem otwarty na wszelkie sugestie (mam nadzieję, że Tomek się nie pogniewa - wątek ożyje nie co.) Budżet nie duży. Poza kolumnami maks 1500zł.
|
|
|
#4 |
|
Pracuj uczciwie dla dobra swego kraju- dostaniesz rentę , bilet do raju
![]() Zarejestrowany: Mar 2015
Miasto: Dzierżoniów
Motocykl: RD03
Przebieg: 12 000
Online: 1 miesiąc 3 dni 23 godz 18 min 57 s
|
Dobrze jakbyś sprecyzował, jakiego gatunku słuchasz najczęściej.
Np. do rocka czy metalu , lepiej mieć dynamiczne brzmienie z mocą. Do jazzu, czy disco polo, to lepiej już miękkie brzmienie, ogólnie temat rzeka i nie ma uniwersalnego sprzętu do wszystkiego , jak nie ma uniwersalnego motocykla ( no może afryka :P ) Kwestia indywidualnych upodobań. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
Online: 9 miesiące 4 tygodni 1 dzień 18 godz 26 min 50 s
|
Przecież napisał że ma grać .
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Cytat:
Taki Golf Country, którym pojadę do kościoła i w kaszubskie błota. Lubię rocka i bluesa. To dwa kierunkowskazy w Golfie. W bagażniku muzyka klasyczna ale w solowym bardziej wydaniu. Śledząc od jakiegoś czasu wątek domniemam, że da się dobrać coś w założonym budżecie z tomaszowej puli.
|
|
|
|
#7 |
![]() |
Jak ma grać w miarę uniwersalnie, to kumpel ma zestawy aktywne wolno-stojące EA z przedwzmacniaczem Cabre (z sekcją phono). Do tego przyzwoite okablowanie. Całość za relatywnie niewiele. Gramofon, to bardziej skomplikowane, bo dla jednych najtańsza wkładka, to Ortofon za 1700, a dla innego AudioTechnika za dwie stówy i żeby było jasne - różnicę nawet "drewniane ucho" słyszy. Jeśli chodzi o dobrej jakości płyty (jedne i drugie), to na pewno (po za nielicznymi wyjątkami) stare wydania/tłoczenia. Obecnie w miarę często można kupić niedrogo CD bo jest moda na muzę z sieci i płyty zawadzają. Ja tak kupiłem już parę fajnych. Analogi też, ale rzadziej się trafiają. Z nowymi jest taki problem, że winyl jest słabej jakości i niemy rowek smaży fryty, jakby płyta była zajechana (pomijając samą jakość zapisu). Osobiście kupuję od znajomego, który z UK sprowadza hurtowo.
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]() |
Liczyłem, że będą mocniejsze
|
|
|