![]() |
|
Dział Producentów i Dostawców Zarabiasz na życie w branży motocyklowej? Tutaj zareklamuj swój produkt. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#17 | ||
![]() |
![]()
Tu się zgodzę.
Cytat:
Próbowałeś tej opcji? Ja mam poważne wątpliwości. Tak jest opcja transportu osób, noclegu oraz auta zastępczego, ale cytując OWU: zakwaterowanie w hotelu – w sytuacji, gdy do zdarzenia ubezpieczeniowego dojdzie ponad 50 km od miejsca zamieszkania, a pojazd został odholowany do warsztatu zgodnie z pkt (f) i według informacji przekazanej Centrum Pomocy przez warsztat nie zostanie usprawniony do końca doby, w której nastąpiło zdarzenie ubezpieczeniowe albo w przypadku, gdy pojazd został odholowany na parking zgodnie z pkt (j), Centrum Pomocy organizuje i pokrywa koszty zakwaterowania kierowcy i pasażerów pojazdu we wskazanym przez siebie, najbliższym hotelu kategorii nie wyższej niż trzygwiazdkowa, przy czym świadczenie nie obejmuje wydatków poniesionych przez kierowcę i pasażerów w związku z pobytem w hotelu, z wyjątkiem śniadania, o ile jest ono wliczone w cenę noclegu; zakwaterowanie w hotelu wstępnie organizowane jest na jedną dobę („zakwaterowanie podstawowe”), z możliwością przedłużenia zakwaterowania na czas naprawy pojazdu, maksymalnie o 4 dodatkowe doby („zakwaterowanie dodatkowe”), jednakże skorzystanie z zakwaterowania dodatkowego wyklucza możliwość skorzystania ze świadczeń opisanych w pkt (l) oraz (m); L- to wynajem auta m- powrót do miejsca zamieszkania. Czyli albo nocleg, albo auto zastępcze albo transport do miejsca zamieszkania. Co do transportu do miejsca zamieszkania bez limitu może się odbyć, ale według mnie będzie to znalezienie autobusu, pociągu itp. Nikt nie wsadzi Ciebie do taksów i nie dowiezie do domu. Cytat:
![]() Takie wydarzenia, a ja w OWU siedzę ![]() |
||
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Ubezpieczenie OC/AC/NNW/ASS | Onufry22 | Dział Producentów i Dostawców | 193 | 02.06.2025 13:13 |