![]() |
|
Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
N30 43.140 W4 31.884
![]() Zarejestrowany: May 2005
Miasto: Częstochowa
Motocykl: RD07a
![]() Online: 1 dzień 12 godz 8 min 29 s
|
![]()
Ja nie polecam jesli smigasz duzo z duzym ładunkiem kobieta kufry namioty spiwory itp. duzo gorsze własciwosci w terenie z ladunkiem zas bardzo sympatycznie solo bez ładunku
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
No w ogóle w teren to to nie bardzo. Krótszy skok i nieliniowa praca potrafi wyrwać kiere z łapek. To jest raczej na dobre drogi u tu sie sprawdza tak jak pisze Jojna solo lepiej niż w dwie osoby
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
Odgrzebuje stare tematy, bo na forum 1500 luda, a warsztat ma wiele luk.
Kombinowałem ostatnio z olejem i różnymi sprężynami do przedniej zawiechy. Forumowa opinia, co to by lać o 5cm mniej oleju i rzadszy przy progresach to bujda. Sprawdza się chyba tylko przy wilbersach, bo są dość krótkie. Reszta progresów jest dłuższa od oryginalnych sprężyn i w sumie wychodzi że lać tyle ile serwisówka od AT mówi. Olej 7,5W lub 5W. Co kto lubi. Na 10w robi się kołek jak jakimś najkedzie. To byłem ja, Ramboszczak ![]() over Właśnie mi też bujało. Dolałem oleju do poziomu jak przy seryjnych sprężynach i nie buja. ( sprężyny wirth) Dwa. to olej też dostaje w dupe i robi się rzadszy po dwóch latach czY tam 20/25 000km. 15w to ci zęby może powybijać, a nadgarstki już bankowo. Nie zalewałbym nic wiecej jak 10w. (wliczając zużycie slajderów w środku) Ostatnio edytowane przez Dzieju : 26.08.2011 o 15:13 |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Sprężyny progresywne | petrosbike | Wszystko dla Afryki | 38 | 01.03.2015 21:51 |
Sprężyny NIE PROGRESYWNE na przód | hero | Rama, zawieszenia, napęd | 21 | 28.05.2013 12:58 |
Sprężyny YSS - opinie? | Stolek | Rama, zawieszenia, napęd | 1 | 18.11.2012 20:30 |
Klapnięte sprężyny? | Mecia | Rama, zawieszenia, napęd | 1 | 03.05.2011 23:06 |