|   | 
 | |||||||
| Szpej turystyczny - Produkty i Porady Wszystko co potrzebne do dużej i małej turystyki | 
|  | 
|  | Narzędzia wątku | Wygląd | 
|  06.11.2013, 14:30 | #31 | 
|  Zarejestrowany: Sep 2010 Miasto: białystok 
				 Motocykl: ktm 640 adventure   Online: 3 miesiące 4 tygodni 1 dzień 21 godz 38 min 40 s |   

ja tylko sie powtorze: mactronic epic - ciut lepsza niz petzl myo xp - za mniej niz polowe ceny  i przyjemniejsza barwa swiatla przy okazji. i mozna zapakowac AA i AAA i ma w dodatku tylne czerwone. dlugo by mozna paplac, po prostu w tej cenie wymiata wg mojej wiedzy. made in poland. | 
|   |   | 
|  06.11.2013, 15:07 | #33 | 
|  Zarejestrowany: Oct 2008 Miasto: Bielsko - Biała 
				 Motocykl: dr650se Galeria: Zdjęcia   Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 1 godz 20 min 44 s |   

Petzl specjalizuje się w specjalistycznym sprzęcie wspinaczkowym, również speleo od wielu lat. Ja zacząłem z pewnych jego patentów korzystać z końcem lat 70-tych i co ciekawe nigdy nie zawiodłem się na nich. Większość działa do dzisiaj. Jego czołówki są znane i doceniane również przez podróżujących w pizdu ze względu na dużą trwałość i niezniszczalność. W momencie kiedy muszę liczyć na światło w naprawdę trudnych warunkach mogę na niego liczyć - dla tego nie kupię żadnego blackdiamonda czy mactronica ponieważ mu nie zaufam. Petzl ma znakomite zabezpieczenie przed wilgocią i można spoko w nim pływać (patrz syfony wodne w jaskiniach) bardzo dobrą jakość materiałów i świetną elektronikę. Najmniej istotną sprawą jest dioda (która też jest z górnej półki) Wszelkie dyskusje na temat wyższości lumenów nad lumenami przestają być ważne gdy chodzi o niezawodność i czas świecenia. Ja na moje wojaże czyli ok 2 miechów pod namiotem (a zmrok w Afryce zapada tak koło 19) brałem zapas 3 AAA i wymieniałem je za zwyczaj pod koniec gdy szkoda mi było z nimi wracać. Tryb Boost w xp to jest też rewelka, kto używał ten wie. Jeśli chodzi o diody to wymiana na najlepszą obecnie produkowaną to 20 pln + pół godziny z lutownicą. W moim wypadku przy dyskusji o wyższości świąt wygrywa opcja "Wczasy pod gruszą"

__________________ ...i zapytała mnie góra "dokąd tak pędzisz samotny wilku?" "Szukam tego co najważniejsze" odpowiedziałem "Dlaczego więc się tak spieszysz?" Na to pytanie nie znalazłem odpowiedzi. | 
|   |   | 
|  06.11.2013, 15:28 | #35 | 
|  Zarejestrowany: Sep 2010 Miasto: białystok 
				 Motocykl: ktm 640 adventure   Online: 3 miesiące 4 tygodni 1 dzień 21 godz 38 min 40 s |   

... tak oczywiscie  legenda "wygrywa" i ciezko sie dziwic skoro przez dlugi czas nie bylo konkurencji... ale teraz jest. Epic swieci nominalnie tak jak tryb boost w XP. Porownywalem te 2 czolowki w gorach w nocy wiec wiem co pisze. Koszt epica to 160pln. Nie ma niestety petzla w tej cenie tak uniwersalnego. | 
|   |   | 
|  06.11.2013, 15:31 | #36 | 
				 Motocykl: dr650se Galeria: Zdjęcia   Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 1 godz 20 min 44 s |   

Na Torch bywam, czy raczej bywałem. Nie interesują mnie czołówki najbardziejzajebiste, do podróży wybieram sprawdzone. Spierdolone Masserati jest gorsze niż rower. Zrozum że czołówka ma świecić i mam o niej zapomnieć. Stara XP taka jest i gdybym znalazł coś bardziej niezawodnego to bym to miał. Światło to dla mnie podstawa. Sam wiesz że można bardzo prosto podrasować każde gówno pakując np Cree XP-G, ale nie podrasujesz niezawodności   Redrobo to nie legenda, ja jestem do bólu przezorny, dlatego pewnie nudny, ale zawsze wracam! Petzla używam od ok 9 lat i moi znajomi również - nie spierdolił się żaden. 
				__________________ ...i zapytała mnie góra "dokąd tak pędzisz samotny wilku?" "Szukam tego co najważniejsze" odpowiedziałem "Dlaczego więc się tak spieszysz?" Na to pytanie nie znalazłem odpowiedzi. Ostatnio edytowane przez Lupus : 06.11.2013 o 15:33 | 
|   |   | 
|  06.11.2013, 19:14 | #37 | 
|  |   

Lupus też mam xp , zrobisz mi swapa   Dam Ci te dwie dychy   
				__________________ | 
|   |   | 
|  06.11.2013, 20:11 | #38 | 
| Zarejestrowany: Sep 2013 Miasto: Warszawa 
				 Motocykl: RD04   Online: 1 dzień 21 godz 40 min 34 s |   

Lupus, mam 2 myo xp.  Jedna przestała działać po zamoknięciu, ale wróciła po jakimś czasie.  Druga - popularny niestykający kabel po trzymaniu w plecaku. Black Diamondy Icony też mam 2 - stary i nowy - żadnych problemów nigdy. Petzl może i jest starą i renomowaną marką, ale przed wyścigiem w cięciu kosztów nie ucieknie. A dopłacać trzeba za logo. A w temacie zaufania: http://safety.theuiaa.org/front/prod...l.php?id=37&x= | 
|   |   | 
|  06.11.2013, 21:14 | #39 | 

No niestety  sweterek se posrał i cza czujnym być a zaufania to nawet do siebie nie mam. Petzl mimo wszystko pozostaje profi tak jak dupczacy się  merol  Nexus 
				__________________ ...i zapytała mnie góra "dokąd tak pędzisz samotny wilku?" "Szukam tego co najważniejsze" odpowiedziałem "Dlaczego więc się tak spieszysz?" Na to pytanie nie znalazłem odpowiedzi. | 
|   |   | 
|  06.11.2013, 21:14 | #40 | 

Miało być swet    ) http://www.light-test.info/index.php...mid=54&lang=pl a to jak kto chce się pobawić. Nexus 
				__________________ ...i zapytała mnie góra "dokąd tak pędzisz samotny wilku?" "Szukam tego co najważniejsze" odpowiedziałem "Dlaczego więc się tak spieszysz?" Na to pytanie nie znalazłem odpowiedzi. Ostatnio edytowane przez Lupus : 06.11.2013 o 22:30 | 
|   |   |