Wróæ   Africa Twin Forum - POLAND > Podró¿e. Ca³kiem ma³e, ¶rednie i du¿e. > Kwestie ró¿ne, ale podró¿ne.

Kwestie ró¿ne, ale podró¿ne. Jak nic z powy¿szego o podró¿owaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj...

Narzêdzia w±tku Wygl±d
Prev Poprzedni post   Nastêpny post Next
Stary 05.12.2012, 14:50   #11
motoMAUROxrv

motoMAUROxrv's Avatar

Miasto: OOL-OPOLSKIE
Motocykl: RD07
motoMAUROxrv jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesi±ce 2 tygodni 1 dzieñ 8 godz 20 min 58 s
Domy¶lnie

To teraz (dla urozmaicenia) wyci±gnê CO¦ z innej beczki...
Centrum Opola, -powracam do Afri zaparkowanej na chodniku pomiêdzy dworcem PKP a PKS. Siadam na moto, ale nasz³a mnie jeszcze ochota na fajkê. Podczas b³ogiego oddawania siê zgubnemu na³ogowi, zauwa¿am w lusterku ¿e jestem bacznie obserwowany przez 2 cjantów z zaparkowanego nieopodal radiowozu. No ³adny h.. my¶lê, wy¶wietlaj±c sobie w pamiêci nowy taryfikator! Nieprzepisowy postój + ca³kowicie nieczytelna tablica, zamaskowana grub± warstw± b³ota + opony tu¿ przed wymian±... cholera! Postanawiam nie "panikowaæ" bo i tak, zanim siê poubieram, to...
Pal±c sobie dalej, na wszelki wypadek obmy¶lam jakie¶ sensowne wymówki. Po skoñczeniu, spokojnie zapinam kurtkê, pó¼niej kominiarka, kask, rêkawice, iii.. -czujê jak±¶ rêkê na plecach! Standardowa formu³ka, proszê prawo jazdy, dowód... Ja siê rozpakowujê a cjant obchodzi moto dooko³a, najwiêcej uwagi po¶wiêcaj±c ty³owi.. (-a jednak!, -scheise!) Przegl±da papiery i recytuje, -zostanie pan ukarany za: za¶miecanie, - za..... W tym momencie przerywam mu wyliczankê pytaniem - jakie za¶miecanie (do k...y nêdzy! -ju¿ w my¶lach) -Aaa widzieli¶my ¿e pan pali³ -zgadza siê?! Taak, zgadza -odpowiadam. To przez takich jak pan, to miasto tak w³a¶nie wygl±da! -i wskazuje na le¿±ce obok, kupy petów. Nooo, tu ju¿ przesadzi³ takim atakiem! Paniee!! -to niech mi pan wska¿e mojego -ja na to.. (znacznie podnosz±c g³os!) Widz±c ¿e go¶æ ma zamiar eksplodowaæ, szybko dopowiadam - na pewno go pan tu nie znajdzie!.. To co pan z nim zrobi³?! -przeszywa mnie wzrokiem! W odpowiedzi wyci±gam kieszonkow± popielniczkê, otwieram.. proszê, jest tu -i jeszcze ciep³y!..
Szkoda ¿e nie widzia³ swojej miny, , ja j± zapamiêtam na d³ugo... Waln±³ takiego karpia, ¿e a¿ to zauwa¿y³ po moich oczach! Zaskoczony tym zwrotem akcji i trochê zmieszany, powiedzia³ jeszcze co¶ w stylu - ¿eby wszyscy byli tacy...to, i takie tam.. Ja za¶ (tryumfuj±c) -no widzi pan, motocykli¶ci to nie s± byle obszczymurki, -czy jako¶ tak.. Po czym odda³ mi dokumenty, podziêkowa³ i wróci³ do radiowozu, zapominaj±c (o dziwo) o ca³ej reszcie! Podczas ubierania siê zaobserwowa³em jeszcze w lusterku, o¿ywion± dyskusjê prowadzon± przez panów w radiowozie
W koñcu ten mandat (w 100% pewniak) by³ zaplanowany wcze¶niej, a pet mia³ byæ tylko dodatkow± kumulacj±.. Nie czekaj±c a¿ go¶cie nadmiernie och³on±, szybko oddali³em siê z zagro¿onej strefy.
Chocia¿ popio³ki u¿ywam od lat, nie s±dzi³em ¿e kiedy¶ tak BARDZO siê przyda i wytnie przypadkiem a¿ taki numer! Jak widaæ, fajki nie zawsze szkodz±... Co, -nieprawdopodobne Ha,ha, -aaaa jednak...!

Kurczê, -szkoda ¿e nadal nie mam kamerki, ale gdzie tu jak±¶ porz±dn± znale¼æ?.. Oooj, przydaaa³aby siê w wielu podobnych sytuacjach!..

Ostatnio edytowane przez motoMAUROxrv : 06.12.2012 o 20:17
motoMAUROxrv jest offline   Odpowied¼ z Cytowaniem

Narzêdzia w±tku
Wygl±d

Zasady Postowania