Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afryki

Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery...

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 04.11.2010, 20:00   #15
matjas

matjas's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Brzezia Łąka
Motocykl: nie mam AT jeszcze
matjas will become famous soon enough
Online: 4 miesiące 2 tygodni 2 dni 4 godz 20 min 33 s
Domyślnie

mylisz się Myku.

a w niemcowie możesz mieć grube kuku przy okazji mniejszej niż ta Mustaffy powyżej - wystarczy kontrola. tak uważam.
jak bedziesz przerabiał czallendżera to może i szarpniesz się na owiewkę TT - tam są dwie soczewki z A6 - wtedy nie będziesz oślepiał. ze światłem w LC8 wybacz ale Ci nie wierzę.
wg. mej wiedzy w całej historii nowoczesnej motoryzacji były tylko dwa auta z xenonem i wielozwierciadłem: Laguna i siakieś Volvo /80 czy 90 chyba/ chyba z 10 lat temu - ale tam było mycie szyby i układ samopoziomowania. ze względów, o których poniżej IMHO producenty zrezygnowali z tej technologii.
wiem, że to kusi, bo miałem w LC4 xenona i bardzo chwaliłem ale tam była soczewka /H1 akurat mialem tylko xenon na mijania/ - świeciło to po prostu rewelacyjnie ale jak stanąłeś przez motocyklem 30m to odnosiłeś wrażenie, że COŚ TAM troszkę świeci. wystarczyło jednak ukucnąć... i to jest zasadnicza różnica na korzyść soczewki - po prostu NIE WIDAĆ źródła światła.
czy w LC8 czy w czallendzerze tak nie jest i nie będzie bo świeci niemal cały reflektor i jest o wiele większa powierzchnia przed nim, która może /i ulega/ ulec zabrudzeniu. a wtedy to już nie ma dyskusji - dajesz po gałach jak golf II z neonami pod podwoziem.
to co piszę, nie opieram na własnym mniemaniu tylko widziałem sporo motocykli swoich klientów i niestety tak się sprawa przedstawia. XJR1300, CBF1000, Suzuki Bandit 1200, Kawa ER6 i pewnie parę innych jeszcze.

matjas

Ostatnio edytowane przez matjas : 04.11.2010 o 20:03
matjas jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania