Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Kwestie różne, ale podróżne.

Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj...

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary Wczoraj, 14:11   #10
arbo
arbozeniak

Motocykl: xd
arbo jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 5 dni 17 godz 24 min 31 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał chomik Zobacz post
Jeśli ktoś mi mówi, że teraz mamy czasy takie jak w komunie, to niestety uważam, że nie zna tamtych czasów i tych realiów jakie były.
Mówię tutaj o każdym aspekcie życia, wolności, ekonomii, standardzie życia itd itd. To BYŁY STRASZNE CZASY a teraz mamy raj w porównaniu do nich, tylko ni chuja tego nie doceniamy.
Taaaa, nie znam tamtych czasów, nie stalem w pięciogodzinnychkolejkach po masło na kartki, nie liczyłem z balkonu w bloku stu kilkudziesięciu samych Starów z ZOMOwcami jadącymi ze Śląska w sukurs krakowskim oddziałom w jeden tylko dzień, nie rzucałem cegłówkami w tychże ZOMOwców na Franciszkańskiej, bo akurat był tam remont i leżało ich tam pełno, nie plułem smarkami od gazu łzawiącego, nie zobaczyłem drogi mlecznej w biały dzień jak mnie z półtora metra suka jebła sikawką o mur, nie cieszyłem się jak obalali Lenina na placu Centralnym etc., etc. Młody i głupi byłem, trzeba było się ustawić. Uja mi z tego wyszło, a mogłem pójść w konformizm. Ale dożyłem wolności.
No bo teraz przecież mamy wolność.

Taka wolność, że nawet w piecu nie mogę palić zwykłym węglem ani wjechać do Krakowa starym autem, a za wpisy na fejsbuczku można trafić za kratki. Taka wolność, że na Marszu Niepodległości ubrani po cywilnemu szpicle robią takie same prowokacje jak w latach 80-ych. Taka wolność, że całe społeczeństwo musi się zrzucać na dotacje, które biorą nieliczni cwaniacy. taka woilność, że policja szykanuje rolników jadących na protesty. Itd, itp. Nie chce mi się listować, wszyscy wiemy, gdzie i jak żyjemy. Choć niektórym się wydaje, że żyją, bo mają szynkę w Lidlu i dotacje na elektryki. Za Gierka też było w sklepach. A potem wszystko było "popularne", tylko nic nie było.

Ale tych, którzy teraz biorą profity z obecnej "wolności", komuna w końcu też pożre, bo ona robi tylko na tych najbogatszych, tych z największą władzą. I wtedy się obudzicie, ale z zamarłym krzykiem na ustach i zlani potem, bo będzie za późno.
Zawsze jest za późno.
Tylko ta głupota i naiwność tych, co nie kumają, co jest grane, wpływa niestety na całość społeczeństwa.

I wtedy zatęsknicie za Gierkiem.
A może nawet za spawaczem.
Bo tamtą komunę dało się oszukać.
Ta jest o wiele bardziej szczelna i skuteczna.
Na tyle skuteczna, że nawet jej nie zauważacie.
Jak Wam zabraknie na chleb, to zatęsknicie za "komercyjniakami" i kartkami na cukier, bo wtedy przynajmniej Zemstę Reagana była szansa dostać z darów. A teraz nikt nam nie pomoże.

Obym był złym prorokiem.
arbo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania