![]() |
#20 | |
Gość
Posty: n/a
Online: 0
|
![]() Cytat:
![]() w barach też stosuje się mrożonki (kalmarów z Morza Śródziemnego by nie starczyło nawet dla 10% turystow, krewetki w jednym gatunku praktycznie, mule aka mejilliones ściąga się hodowlane, bo większe i tańsze) - i ostatecznie nie ma w tym nic złego. co do klimatu, no co, pewnie że tak. Tak czy srak, paella w Hiszpanii jest całkiem często fastfoodowym syfem, niestety, za dobrą trzeba zwykle zapłacić 25-30 EUR na 2 osoby. W Andaluzji co prawda nie byłem, tam jest biedniej niż w Katalonii czy Comunitat de Valencia, wiec możliwe, że i paelię dobrą łatwiej i taniej można kupić. |
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Na kolejne mroźne wieczory - tym razem Bałkany i Grecja [Lipiec 2008] | jagna | Trochę dalej | 33 | 25.01.2011 22:33 |