![]() |
|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#34 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2015
Miasto: Warszawa
Motocykl: inne moto
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 13 godz 9 min 4 s
|
![]()
No i jest. może ktoś korzystał i ma już obcykany system.
http://gpk.gov.by/en/e-ochered/ (in english) http://gpk.gov.by/e-ochered/ (in russian) Pozostały te numery rejestracyjne i imię i nazwisko do Polskiego załatwienia sprawy. Słuchajcie przebrnąłem na próbę przez ten system. Każdy musi to zrobić indywidualnie (nie zauważyłem możliwości grupowej, może przeoczyłem. w każdym bądź razie jak jest i ktoś to ogranie zauważy to niech da znać). System jest intuicyjny i łatwo wypełnić pola. Podaje się datę przejazdu przez granice i określa godzinę. Ja wstępnie zrobiłem to na nasz przejazd czyli 29.04.2017 na godzinę 15-16. Na koniec pokazało mi opłatę w wysokości 23 BYN (nie jest to chyba dużo) - musimy zdecydować czy korzystamy z tego. Nie wiem jak jest jak każdy z nas zaznaczy tą samą godzinę - czy system przepuści kilkanaście osób na tą samą godzinę , trzeba to sprawdzić. Oczywiście jak się zdecydujemy to musimy ustalić którą godzinę przejazdu mnie więcej ustalamy z uwzględnieniem że wcześniej jakiś czas musimy założyć na Polską stronę (tu też zrobimy zgłoszenie, u nas można grupowe i z tego co się orientowałem nie ma opłat). Jeszcze jedno rejestrację jak się zdecydujemy zróbmy wcześniej aby ktoś nas nie uprzedził z godzinami - pamiętajcie że ludzie podróżują bo majówka. W tamtym roku na majówkę na przejściu granicznym Polska - Ukraina była niezła kolejka. Ps. Prośba aby częściej brać udział w temacie - chodzi głównie o np. dane o które proszę. Wiem że czasu sporo ale trochę e-maili trzeba powysyłać np. na granice (może na jednym się nie skończyć). Chciałbym do końca marca to poogarniać a czas leci. No i niespodzianka. Dzięki uprzejmości i zgodzie kolegi Igora wstawiam poniższy link wg. którego można opracowywać trasę. Ogromnie podziękowania i wielki szacunek za robotę jaką wykonał należą się Igorowi, który już ofiarował swa pomoc przy wizach. Igor jesteś wielki. https://www.google.com/maps/d/edit?h...6953061516&z=6 PS. Dziś wysłałem e-mail do straży granicznej w celu umożliwienia szybkiego przekroczenia Polskiej strony (aby się nie pchać między samochodami). Również rozesłałem e-maila o datach we wniosku wizowym. Ostatnio edytowane przez przemo77390 : 28.02.2017 o 08:48 |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Szukam chętnych na wyprawe życia, tak daleko jak sie da :) | kapitanmx | Umawianie i propozycje wyjazdów | 30 | 26.06.2016 09:53 |
GRECJA początek lipca - poszukujemy chętnych | przestępca | Umawianie i propozycje wyjazdów | 14 | 27.05.2014 19:46 |
Ararat pod koniec września---szukam chętnych | wrubel | Umawianie i propozycje wyjazdów | 5 | 12.07.2012 17:18 |
Szukam Chętnych Na Wyjazd We Wrzesniu | joker | Umawianie i propozycje wyjazdów | 103 | 04.09.2009 21:55 |