|
|
|||||||
| Dział Producentów i Dostawców Zarabiasz na życie w branży motocyklowej? Tutaj zareklamuj swój produkt. |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#201 |
![]() |
Pioneer dv717 jako transport, dac smsl m,,500 wzmacniacz JVC AX55 i kolumny Barco pro
|
|
|
|
|
|
#202 |
![]() |
Przyznam, że firmę BARCO kojarzę tylko z profesjonalnymi monitorami dla grafików i poligrafii, a nie z audio. Nigdy takich nie słuchałem. Czy to ta sama firma ?
Dlaczego napęd DVD? W przypadku CD gorzej niż normalny napęd. Ja do przetwornika kupiłem Marantz-a z CDM4/19. Rozwiązanie tanie i jedno z najlepszych. Taki best-buy. W porównaniu do np. PD9300 (jako napęd) więcej szczegółów i głębsza scena. |
|
|
|
|
|
#203 |
![]() |
Firma ta sama ale w ciągu 40tu lat zmieniła profil produkcji. W latach 70-80tych współpracowała z amerykańską firmą Douglas, która dostarczała wysokiej jakości przetworników produkowanych w unikalnej technologii gdzie magnesy powstawały w polu magnetycznym i domeny były ukierunkowywanie co powodowało 1,5 -2 razy większą siłę działania. Miałem kilka zestawów Barco i nigdy nie trafiłem na słabej jakości kolumny. Oczywiście w Polsce to rzadkość. W Holandii i Belgii częściej spotykane.
A co do dvd -cd. Miałem wcześniej różne odtwarzacze CD i DVD. Ostatnio używałem w miarę wysokoocenianego Denon dcd 1450AR. Po różnych testach w porównaniu z aktualnie używanym Pioneer dvd 717 nie słyszę różnicy in minus. Oczywiście tylko jeśli oba urządzenia są użyte jako transport. Być może ogólne brzmienie narzuca DAC. PS: ostatnio nie skupiam się na transporcie. Najczęściej gra Spotify. Jeśli ktoś szuka budżetowego DACa. Polecam Smsl m500. Chińczyk ale brzmieniowo w cenie 600-700 za używany rewelacja. Po doświadczeniach z Fiio i Chord potężna zmiana na plus w systemie |
|
|
|