|
|
#241 |
|
Administrator
![]() |
Nawet nie wypowiadaj tej nazwy...
Jakość jego regeneracji to jakiś żart. Poszukam starych zdjęć to się za głowę złapiesz.
|
|
|
#242 |
|
Stary wyjadacz
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: żywiec
Motocykl: RD07
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 tygodni 5 dni 6 godz 7 min 31 s
|
Taaaak.
To firma co zasłynęła z wałków rozrządu do maluchów… to były wałki do sportu które wytrzymywały chwile tak jak sam silnik wtedy. Na jakiejś grupie motocyklowej, w tym roku ktoś pokazywał zdjęcia wałka do jakiegoś starego moto 6 cylindrowego po usłudze tegoż zakładu. Szrot. Miało się zakończyć w sądzie… tak że tego. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#243 |
![]() |
Polska ojczyzna podwojnego R: regeneracji i racjonalizacji
![]() ja tez mam z Mistrzem Świątkiem bardzo zle doswiadczenia. to bylo lata temu. podobno maja nowe procesy, technologie itd. itp. ja jednak sie ani nie skusze, ani nie polece
|
|
|
|
#244 |
![]() |
Kiedyś widziałem film o azotowaniu wałów i wałków rozrządu. W hondzie. Myślę że światły Swiatek jeszcze potrzebuje chwili. Film był o przełomie lat 80/90.
|
|
|
#245 |
|
Administrator
![]() |
|
|
|
#246 |
![]() |
miałem kiedyś /wciąż mam/ dziwnie uszkodzone wałki rozrządu od r1100gs /złuszczenie warstwy nawęglonej-utwardzoej, jakby siatka spękań/ i myślałem, żeby do nich wysłać ale w końcu odpuściłem wzw z powyższym i innymi sygnałami, że szkoda zachodu i kasy.
kupiłem w niemcowie używki w bdb stanie
|
|
|
#247 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 14 godz 53 min 57 s
|
wiecie, co odnoszę wrażenie, że wałkami które pracują z dźwigienkami a nie szklankami to zazwyczaj problem jest w smarowaniu a nie jakości powłoki. Jak nie ma wymuszonego smarowania miejsca styku to szału nie będzie z trwałością ponieważ nie ma co odbierać ciepła. Jeżeli silnik dostaje mocno w palnik to dochodzi do przegrzewania się dźwigienki i "demolowania" utwardzonej powierzchni.
|
|
|
|
|
|
#248 |
![]() |
odbiegamy od tematu a wokol dzieja sie rzeczy wazne! technologia na najwyzszym poziomie przestaje sie klientom podobac
podnozki oczywiscie tanie+niedostepne
|
|
|
|
#249 |
![]() |
kiedyś jak była składnica harcerska to można było kupić modelinę i ulepić
|
|
|
#250 |
![]() |
a z tej modeliny taki wałek i nakretke mozna by zrobic?
|
|
![]() |
|
|