|
|
#61 |
![]() |
acha. dziękuję, że mi powiedziałeś gdzie jest wikipedia, Arbo.
czyli jak to jest tam napisane to nie powinni ginąć na wojnie cywile, co nie? wszyscy przecież wiedzą, żeby strzelać tylko w mundur a bombą jebnąć w koszary. tak więc mimo tego, że możesz wykorzystać dar czytania internetu to NIC nie zmienia w temacie tego, że tam gdzie jest wojna giną cywile i naprawdę po fakcie nikt nic z tego nie robi. powieszą może ze dwóch i jest gites - do następnego razu. tak więc ogranicz to pouczanie i rozmawiajmy lepiej o tym co faktycznie można nazwać. teraz trochę szurstwa, ale w każdej bajce... to, że Izrael ma BA nie powinno nikogo dziwić GDYŻ P O D O B N O samo powstanie państwa Izrael wiąże się z wykradzeniem Amerykanom planów BA przez szpiegów mających żydowskie korzenie a będących w siatce MI6 - dwójka zlokalizowanych szpiegów została za to stracona w USA, osierocając dwójkę dzieciaków - jakoś przypadkiem mieli na nazwisko Rosenberg. Plany BA zostały przekazane Rosji, która w przypadku ich otrzymania, miała na zasadzie umowy wpłynąć na sytuację geopolityczną umożliwiając w ogóle powstanie Izraela. I tak - powstanie Izraela maj 48, pierwsza eksplozja ładunku bliźniaczo podobnego do Fat Boya w sierpniu 49. Pierwsze aresztowania w tej sprawie miały miejsce w lutym 50r. Wtedy też wypłynęło, że w akcję był zaangażowany ruski vce Konsul w Nowym Jorku. taki tam... drobiazg.NAJprawdopodobniej małżeństwo Rosenberg zostało sterroryzowane uśmierceniem swoich dzieci bo nawet w obliczu własnej śmierci nie przyznali się do winy i zostali obydwoje straceni na kześle elektrycznym za zdradę stanu. Dokumenty dotyczące ich udziału w spisku odtajnił dopiero Gorbaczow. Wisienką na torcie międzynarodowego palenia głupa była operacja Embarassment prowadzona nie przez kogo innego jak przez MI6 właśnie. Tak więc była to gruba polityka a nie jakieś tam seplenienie dziada z kotem... Tyle dygresji. Na koniec - jeśli to w ogóle ma jakiekolwiek znaczenie, nie jestem wniebowzięty, że KIM, Iran czy Izrael mają błyszczące grzyby... uważam, że to nacje niestabilne umysłowo i gotowe w imieniu własnych lokalnych interesów rozpieprzyć całą planszę ale... czy wolałbym aby broń atomowa była tylko w rękach Ameryki? Np z Trumpem u steru i co najważniejsze z tymi, którzy stoją ZA NIM i ciągną za sznurki? nie mam przekonania. Mam nadzieję, że nikt nie jest tak naiwny aby myśleć, że to co mówi i czyni pomarańczowy Don powstało w jego czaszce. Apropos Trumpa jeszcze - polecam ten fim. Tak na marginesie Iranu i czy tam jest bezpiecznie. https://youtu.be/SqXpPjU9cgY?si=WBEcsQtT7ZSZS3jI To i tak wszystko jebnie :/
'Przestań naprawiać kiedy zaczynasz psuć' - Ojciec matjasa Ostatnio edytowane przez matjas : Dzisiaj o 14:18 |
|
|
|
|
|
#62 |
|
arbozeniak
![]() Zarejestrowany: Jul 2023
Motocykl: xd
Online: 3 tygodni 6 dni 19 godz 2 min 11 s
|
|
|
|
|
|
|
#63 |
![]() |
Nie po raz pierwszy nie mam pojęcia o co Ci chodzi - konkretniej co chcesz osiągnąć.
|
|
|
#64 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2017
Motocykl: ...............
Online: 2 miesiące 2 tygodni 1 dzień 8 godz 6 min 47 s
|
|
|
|
|
|
|
#65 |
![]() |
Ludobójstwo Izraela jest bezsprzeczne bo bombardują cele cywilne, często zaczynając od szpitali. Blokują dostęp do pomocy, pozwalają anonimowym aktywistom na atakowanie konwojów z żywnością. Często ponawiają atak gdy przyjedzie karetka żeby bardziej sterroryzować ludzi, powszechne jest strzelanie do sanitariuszy. Na dowód tego że to zaplanowane a nie przypadkowe są wypowiedzi polityków z Izraela którzy otwarcie mówią o przepędzeniu ludzi ze Strefy Gazy i południowego Libanu i stworzenia przestrzeni pod "wielki izrael".
|
|
|
#66 |
|
arbozeniak
|
Matjas, nic Ci na to nie poradzę, że nie rozumiesz.
A może nie chcesz zrozumieć. --- W Konwencji ONZ wyraźnie stoi (Art. II, punkt c): "[...] ludobójstwem jest którykolwiek z następujących czynów, dokonany w zamiarze zniszczenia w całości lub części grup narodowych, etnicznych, rasowych lub religijnych, jako takich: [...] c) rozmyślne stworzenie dla członków grupy warunków życia, obliczonych na spowodowanie ich całkowitego lub częściowego zniszczenia fizycznego," W cytowanych wyżej francuskich artykułach opisane jest niszczenie zasiewów w celu wyniszczenia głodem ludności syryskiej, a Ty piszesz o "chujowych definicjach". Ogarnij się. Jeśli idzie o przykładowe metody. Najbardziej humanitarna armia świata na terenie Palestyny wysyła drony z nagranym płaczem dziecka. Ludzie wychodzą na ulicę sprawdzić co się dzieje, a wtedy dron eksploduje. |
|
|
|
|
|
#67 |
![]() |
ale po co mam się ogarniać
jestem tak samo piękny taki nieogarnięty jak ty w swoim megaogarze powtórzę - nie muszę czytać wikipedii, żeby jako średniorozgarnięty pięćdziesięciolatek móc zaklasyfikować ludobójstwo na podstawie czytanych informacji, które to ludobójstwo, tu powtórzę znowu, jest dla mnie nieodłączną częścią wojny. każdej wojny. powinienem być może frywolnie napisać: czy mi się to podoba czy nie... ale nie - nie podoba mi się. dodaję, na wszelki wypadek, gdybym miał za chwilę przeczytać, że popieram ludobójstwo w Iranie. W sumie taka wolta wcale by mnie nie zdziwiła.
|
|
|
#68 |
|
arbozeniak
|
Woltę to Ty tu pięknie zaprezentowałeś. Od "chujowych definicji" do "nie podoba mi się". I jeszcze Cię to śmieszy.
Mnie nie. Nie w tym kontekście. Szkoda gadać. |
|
|
|
|
|
#69 |
![]() |
Na to liczyłem
|
|
|