|
|
|||||||
| Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#41 |
|
arbozeniak
![]() Zarejestrowany: Jul 2023
Motocykl: xd
Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 31 min 12 s
|
Uwaga techniczna.
Jak chcesz, żeby YT wyświetlało się poprawnie to w znacznik YT wklejasz TYLKO identyfikator filmu, bez ścieżki śledzącej czyli bez ciągu zaczynającego się od znaku zapytania ?si= lub podobnie (np. ?fbclid=). Kod:
QdjETwKIDpM?si=8dW-Ip5LKmLYcaYI |
|
|
|
|
|
#42 |
![]() |
ale wyświetla się prawidłowo obecnie. musałeś widzieć przed edycją chyba ale dzięki za wskazówkę. dawno nie wstawiałem filmu z YT i zapomniałem jak się to rzeźbi. zresztą chyba ostatnio się poddałem przy jednym przypadku.
no nic. film jest - warto obejrzeć.
|
|
|
#43 |
|
arbozeniak
|
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Mam przerąbane :)
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: DW_
Motocykl: RD07a
Przebieg: stoi
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 1 dzień 18 godz 4 min 59 s
|
Wiecie to też jest trochę tak, że te 20-25 lat temu ludzie wiedzieli dużo mniej o takich kwestiach jak WMS w Iraku, czy jest czy nie... dzisiaj to wygląda zupełnie inaczej - Irak/Iran/Afgan jest 'one click away'. Wiedza i kontakty, które kiedyś były dostępne, lub możliwe dla niewielu dzisiaj są u każdego w telefonie.
Patrząc na powyższe - światopogląd może się stabilizować lub zmieniać wraz ze zdobywaniem wiedzy o kolejnych faktach. Ktoś jak pojechał w 2004r. do Iraku jak patriota dalej nim może być i szacun. Dzisiaj jak mówi, że jedzie bo jest patriotą to 95% ludzi patrzy jak na debila.
|
|
|
#45 |
|
arbozeniak
|
|
|
|
|
|
|
#46 |
![]() |
Parys - bardzo dobra uwaga. W sumie dotycząca całości otaczającego świata. Dostęp do informacji jest taki jak nigdy - chcąc się dowiedzieć/nauczyć czegokolwiek nigdy nie było tak łatwo. Oczywiście są 'złe' informacje, kłamstwa itd ale w tym konkretnym przypadku, mając na miejscu kręgosłup moralny, można je skutecznie odsiać.
Temat chwytliwy i potencjalnie nośny a nie chcę tu rozpętywać kolejnej gównoburzy pytając KIM jest patriota. Czy już za późno? ![]() Bo jeśli ktoś /jak chłopcy na tym cytowanym przeze mnie filmie/ wierzy, że jest patriotą jadąc do Iraku bić się za demokrację i świetlisty sztandar to niestety ale jest tylko jak to mówią biodegradowalną jednostką bojową. Amen.
|
|
|
#47 | |
|
Mam przerąbane :)
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: DW_
Motocykl: RD07a
Przebieg: stoi
Online: 1 miesiąc 1 dzień 18 godz 4 min 59 s
|
Tak tak literówka
Cytat:
Wiem wiem, wchodzę na własne ryzyko i w ogóle... O Iranie w tym wątku też wiele powiedziane ale może słownie 3-4 posty traktujące o faktycznej genezie tego co się dzieje, i powodu dlaczego jesteśmy tu gdzie jesteśmy.
|
|
|
|
#48 | |
![]() |
Cytat:
![]() I tak lecimy już za ciosem i za głęboko to zaszło. Pół biedy kiedy nie robi się zbyt ekspercko ![]() Poza tym Parys synu marnowytrawny! Gdzieś był wszystkie te lata aby dbać o dobrostan foruma i forumowiczów Już mi zakładaj, pędem, jakiś techniczny lub/i podróżny wątek a nie piszesz kocopoły jak my wszyscy
|
|
|
|
#49 |
|
Fazi przez Zet
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
Online: 10 miesiące 4 tygodni 1 dzień 22 godz 42 min 22 s
|
Parys, a może czasy się zmieniły poprzez debili których wspominasz i cele które chcieliśmy objeździć już nie istnieją? Może że czasy są wynikiem dzialan debili sprzed 20 lat? I szok i niedowierzanie jakie to forum się stało, jest też tego pokłosiem?
Zabranianie gadania na forum o tematach innych niż motocyklowe , zabiło niemieckie forum na amen. To nie działa. Wyobraźcie sobie teraz świat bez debili sprzed 20lat. Irak, Iran, Ukraina, Afryka całą. Relacja na forum goni relacje, plany, wizy , motur i ogien w świat. Ale debile.zgotowaly nam świat jaki mamy i jest on odwzorowaniem tego forum. Zamiast gonic Afryka po pustyni Iranu, siedzimy tu na forum, widząc któraś tam już wojnę i zniszczony kraj do którego już nigdy nie pojedziemy. Mnie to nie dziwi ani trochę.
|
|
|
#50 |
![]() |
|
![]() |
|
|