|   | 
 | |||||||
|  | 
|  | Narzędzia wątku | Wygląd | 
|  12.01.2010, 16:31 | #111 | 
| 22.10.2006, DTN :)  Zarejestrowany: Mar 2008 Miasto: Kąty Wrocławskie 
				 Motocykl: RD07 Przebieg: IIszlif Galeria: Zdjęcia   Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 56 min 50 s |   

PODSUMOWANIE Zrobiliśmy niecałe 10 000km. Wydaliśmy około 4500zł na głowę (w tym wizy, przejazdy przez granicę itp). Mitasy E09: na przedzie u mnie zrobiłaby jeszcze spokojnie ze 3-4 tys km. Tył na 10 000km zjechany prawie do końca by był, gdybym wystartował na nówce. Afryczki: Jedna awaria regulatora, jedna padnięta pompa, jedna spalona żarówka. Nie było więcej awarii. Moja spaliła 0.05l oleju na 10 000km  . Chłopaki dolali od litra do ponad półtorej na całej trasie. Nie ma tragedii. XTek: spalił trochę oleju, reszta bez awarii. Podziękowania nie ujęte we wstępie: -kiub - za info o wizach, krajach - Michassoo - informacje i generalnie za inspirację kierunkiem  Dzięki wielkie!!  Moje dwa słowa: Chciałem by wyjazd był jak najbardziej pustynny... niestety nie udało się. winnym jest przede wszystkim brak czasu. Zabrakło conajmniej tygodnia na to. Jednak sam czas i pokonywanie kilometrów, to uczucie podróżowania było prześwietne. Zadowolony jestem w 100% chociaż jak patrzę teraz na te pogniecione mapy... trochę szkoda, że nia trwało to z pół roku powiedzmy...  . Teraz trzeba tylko czekać na wrzesień kiedy to ekipa się zbierze ponownie i wyruszy... tym razem na zachód i tym razem zdecydowanie bardziej pustynnie  . Dzięki za uwagę, YO!!   
				__________________ Real adventure starts where road ends...  -AT RD07 Big Bore      'Troll Bagnisty, ziejący ogniem z regulatora Diabeł Pustynny'  http://www.youtube.com/user/Miszapoland | 
|   |   | 
|  13.01.2010, 11:07 | #112 | 
|  Zarejestrowany: Jan 2009 Miasto: Strzelin 
				 Motocykl: RD04 Galeria: Zdjęcia   Online: 2 miesiące 3 tygodni 15 godz 11 min 32 s |   

W tym wszystkim fajne jest to , że tworzycie grupkę ludzi którzy nie poddają się w sytuacjach dla wielu beznajdziejnych . Miło jest bywać w waszym towarzystwie .  Bo wtedy każda droga jest przyjemnością . No foto pogodne twarze . Się....... zastanawiam jak wy będzieci wyglądac za dwadzieścia lat . ....... Pewnie gdzieś pod Magadanem na GS produkowanych w chińskiej republice ludowej wasze twarze będą odzwierciedlały już tylko korespondęcje z bankami i nieudane związki .  Mam nadzieję , że nie zmusiłeś mamy żeby za ciebie pisała   | 
|   |   | 
|  13.01.2010, 11:16 | #113 | 
|  |    Szybko i z wykopem. Fajnie się czytało. Dzięki   | 
|   |   | 
|  13.01.2010, 12:08 | #114 | 
|  Zarejestrowany: Mar 2008 Miasto: Germany 
				 Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz   Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 18 godz 47 min 30 s |   

Fajnie Misza.Odrazu humor mi sie poprawl,czytajac ostatnie dni wyjazdu.Gratuluje i do zobaczenia !   | 
|   |   | 
|  13.01.2010, 14:04 | #115 | 
				 Motocykl: RD07 Przebieg: IIszlif Galeria: Zdjęcia   Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 56 min 50 s |   

Prpboszcz: tym razem mama nie chciała pisać,... tatuś również. Pytałem siostry a ona dopiero się dowiedziała, że byłem w jordani   . Także sam musiałem...  Czosnek: tak jak punkrock, szybko, treściwie i z wykopem. 20minut caly album, jeden kawałek półtorej minuty  Myku: wiosna zapowiada się pełna festung breslauowych spotkań - mam nadzieję, że nie będziesz się ukrywać w najlepszej dzielnicy Wrocka następnym razem jak wpadniesz   
				__________________ Real adventure starts where road ends...  -AT RD07 Big Bore      'Troll Bagnisty, ziejący ogniem z regulatora Diabeł Pustynny'  http://www.youtube.com/user/Miszapoland | 
|   |   | 
|  21.01.2010, 14:10 | #117 | 
|  Zarejestrowany: Mar 2009 Miasto: Gwe/Warszawa 
				 Motocykl: CRF1000, RD04   Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 17 min 16 s |   

RESPEKT  . Wchłonąłem całość jeszcze raz.  Super spontan.   | 
|   |   | 
|  21.01.2010, 15:33 | #118 | 

Majki... i po co pisałeś...  znowu se przypomniałem wypadzik i się zachciało znowu jechać... a do września jeszcze 7 miesiecy   
|   |   | 
|  21.01.2010, 16:00 | #119 | 
| księgowy...  |   

Hej Misza  Wybieram sie do arabów we wrzesniu w kilka pomarańczy.. W zasadzie nie wiem jeszcze o co pytać Ciebie. Opowiedz co tam było normalnie po naszemu, a co Was zdziwko rąbnęło nieźle. pozdr. | 
|   |   | 
|  21.01.2010, 16:15 | #120 | 

Właściwie tamten kierunek nie przedstawia większych trudności   . Wizy syryjskie załatwiasz w Ambasadzie Syryjskiej, nie trzeba się stawić osobiście - wystarczy usługa kurierska lub coś podobnego, w takim przypadku osoba odbierająca dokumenty już z pieczątkami musi mieć upoważnienie na kartce z wypisanymi imionami nazwiskami, nr dowodów osobistych i podpisami. Wnioski nie są trudne do wypełnienia.. Na wizy czeka się maksymalnie tydzień. Jedyne walki na granicy to na syryjskiej - tam trzeba spędzić po kilka godzin za każdym razem, ale generalnie nic co by zdziwiło  . Poza tym zawsze może coś się przydarzyć niespodziewanego co wiesz na pewno bardzo dobrze  . W syrii można jadąc pustynią natrafić na totalnym zadupiu ja bazę wojskową lub jakiś zakład (nieogrodzony ale dobrze pilnowany i mieć problemy) ale łatwo to objechać zawsze  . No i przede wszystkim te okresowe rzeki... niebezpieczne przy szybkim przemieszczaniu się po pustynii. Warto zabrać ze sobą niezły zapasik %  Wsiadać i jechać, ja bym naprawdę miał ogromną ochotę tam wrócić kiedyś... 
|   |   | 
|  | 
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| 
 | 
 | 
|  Podobne wątki | ||||
| Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor | 
| 3 tygodnie w Maroku | Neno | Umawianie i propozycje wyjazdów | 5 | 01.08.2014 16:13 | 
| Polska - Mongolia i z powrotem lato 2012 | aussie72 | Umawianie i propozycje wyjazdów | 5 | 09.04.2012 01:42 | 
| Tani przelot do Indii - 1420 zł tam i z powrotem! | mishieck | Przygotowania do wyjazdów | 0 | 30.12.2011 11:48 | 
| Mongolia na motocyklu w 2 tygodnie | Brie | Przygotowania do wyjazdów | 4 | 19.05.2010 21:38 |